Koks leren jou julienne snijden tijdens deze Woerdense workshop

Aangeboden door Kitchen2Table Woerden 6 april 2018

Julienne of brunoise zijn woorden die je vast weleens hebt gehoord als je Masterchef kijkt. Je hebt meer dan tien verschillende messen, en een stuk of zeven verschillende snijtechnieken. Hoe weet je nou welke techniek en welk mes je gebruikt? 

Bij Kitchen2Table in Woerden kun je leren hoe je vlees en groente professioneel snijdt en welk mes je voor wat gebruikt. Handig! Als je iets julienne moet snijden, dan worden luciferreepjes bedoeld van 1 á 2 mm dik en 4 tot 5 mm lang. Een andere bekende snijtechniek is brunoise. Je snijdt dan groente in hele kleine blokjes van 2 mm. Maar welk mes gebruik je nou voor wat?

Workshop snijtechnieken: vrijdag 20 april

Er is veel en veel meer te vertellen over messen en snijtechnieken. Daarom kun je bij Kitchen2Table in de Voorstraat een superleuke workshop volgen. Die wordt gegeven door koks van messenmerken Zwilling en Miyabi op vrijdag 20 april 2018.

In een uur leer je hoe je perfect julienne, brunoise en chinoise snijdt, wat de beste houding achter de snijplank is en hoe je de beste snijbeweging maakt. Je gaat bijvoorbeeld een ui snipperen en de schil van een citrusvrucht verwijderen. Hierbij krijg je uitleg over hoe je snijdt en welk mes je gebruikt. Ook hoor je hoe je een mes het beste kunt onderhouden, zodat jij er heel lang mee kunt doen. Lees hieronder meer over hoe je je kunt aanmelden.

Workshop snijtechnieken mes snijden
Foto: Unsplash

Aanmelden workshop

Er zijn drie basisworkshops voor beginners (kosten: €17,-) en eentje voor gevorderden (kosten: €22,-) op 20 april. Je kunt je aanmelden voor één van onderstaande sessies. Dat doe je via dit e-mailadres of in de winkel van Kitchen2Table.

  • Sessie 1: 15.30 uur tot 16.30 uur (voor beginners)
  • Sessie 2: 17.00 uur tot 18.00 uur (voor beginners)
  • Sessie 3: 18.30 uur tot 19.30 uur (voor gevorderden)
  • Sessie 4: 20.00 uur tot 21.00 uur (voor beginners)

Biefstuk snijden

Astrid van Kitchen2Table geeft alvast een handige tip: “Gebruik sowieso geen koksmes om biefstuk te snijden. Dat heeft hetzelfde effect als je er met een zaag doorheen gaat. Het vlees verliest sappen en dat gaat ten kosten van de smaak en de malsheid.” Voor vlees gebruik je gewoon… juist, een vleesmes. En zo heb je nog veertien messen, zoals een fileermes, santoku-mes en een garneermes.

Workshop snijtechnieken snijden koken mes
Foto: Unsplash

Verschil Japanse en Westerse messen

En wist je ook dat de Japanse en Westerse messen verschillen van elkaar? Een Westers mes bestaat uit één laag staal en een Japans mes bestaat uit verschillende lagen staal. De Japanse messen hebben ook geen bescherming voor de vingers, omdat de snijtechniek in de weg zou zitten. Goed om te weten als je in de winkel staat en geen idee hebt naar wat voor mes je kijkt.

Messenslijper

Messen moet je regelmatig slijpen. Want een bot mes werkt niet prettig, je moet namelijk veel meer kracht zetten. Als je jouw messen door een professionele messenslijper wilt laten slijpen, nou dan heb je geluk. Want op 25 mei komt de messenslijper weer langs bij Kitchen2Table. Je kunt scharen, koks- en tafelmessen (met of zonder kartel) laten slijpen en je kunt ze nu al brengen in de winkel en na 25 mei weer ophalen.

Lees meer hierover en de kosten:

Mes snijden eten
Topper

Messen laten slijpen vanaf €3,-

Kitchen2Table Woerden
- Geldig t/m 03 okt 2018
Koken op inductie

Dit moet je weten over koken op inductie

Koken op gas is nog het meest populair, maar koken op inductie is hét alternatief. Bij Kitchen2Table...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kitchen2Table Woerden Meer over Kitchen2Table Woerden ontdekken?

Kitchen2Table Woerden woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Voorstraat 9, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels

adv.