Kerstdiner bij Banja in Woerden: ‘Genieten van familierecepten en de kerstman komt langs’

Aangeboden door Genieten bij Banja 7 november 2018

Ho ho ho! Met de feestdagen voor de deur ben je ongetwijfeld al aan het nadenken over het kerstdiner.Wat voor lekkers ga je maken? Of… ga je gewoon heerlijk uit eten in Woerden? Dan wordt er gewoon voor je gekookt en hoef jij je nergens druk om te maken. Bij Banja in de Havenstraat kun je lekker genieten van Balkan-gerechten en kun je ook met jonge kinderen kerst vieren.

En of dat nog niet alles is! Want de kerstman heeft speciaal ruimte in zijn drukke agenda gemaakt om een bezoekje aan Banja te brengen. Eén groot feest dus! Speciaal voor kerst hebben Mo, Nel en Marija een menukaart gemaakt. “Met natuurlijk ‘het zwaard’ (lees hier meer over het zwaard), maar ook met gerechten op basis van familierecepten. Alle gerechten zijn daarnaast à la carte te bestellen.”

‘Vroeg kerstdiner is perfect als je jonge kinderen hebt’

Kerstdiner met kinderen?

Bij Banja zijn er tijdens kerstavond en de kerstdagen twee mogelijkheden om te eten. Marija: “Je kunt in de namiddag gezellig aanschuiven, maar ook gewoon later op de avond. Zo’n vroeg kerstdiner is dus perfect voor als je jonge kinderen hebt, die op tijd naar bed moeten. Speciaal voor de kinderen is er een kinderkerstmenu.” Ideaal!

Het zwaard! Foto: Banja
Foto: Banja
Foto: Banja

Kerstmenu Banja met familierecepten

Op de kerstmenukaart staan bekende gerechten, maar ook wat nieuwe die je à la carte kunt bestellen. “Als klassieker kun je natuurlijk ‘het zwaard’ bestellen. Maar op de kaart staan ook onder andere dubbele ossenhaas in Stroganoffsaus en Sarma. Dit is gevuld koolblad met rijst, gehakt en groente. In Servië wordt Sarma altijd veel gemaakt en vroeger maakten mijn ouders dit ook. Zelfs na kerst vragen mensen nog naar dit gerecht!”, vertelt Marija.

‘Zelfs na kerst vragen mensen nog naar dit gerecht!’

De Servische bonensoep is ook zo’n familierecept. Andere voorafjes die je kunt nemen zijn onder andere de gepaneerde kaas en de zelf gesneden carpaccio. En er is ook aan de wijn gedacht. Marija: “We hebben verschillende Balkan-wijnen en voor het eerst hebben we ook een Servische wijn die goed bij het kerstdiner past.”

Sljivovic en kruskovac

Als je uitgegeten bent, dan staat je ook nog een verrassing te wachten. “Mannen krijgen een glaasje warme sljivovic (een pruimenjevener). En de vrouwen krijgen een glaasje kruskovac (perenlikeur). Omdat het kerst is, geven we deze typische Balkan-drankjes weg bij de rekening”, vertelt Marija.

Marija: “De kerstsfeer is altijd leuk. Mensen doffen zich extra op voor een heerlijk avondje uit. Iedereen is welkom bij ons tijdens kerstavond en de kerstdagen. De kerstman is er in ieder geval al klaar voor!”

Reserveren?

Wil jij lekker genieten bij Banja tijdens kerst? Reserveer dan snel. Dat doe je via telefoonnummer 0348-412442. Tip: bellen kan van dinsdag tot en met zondag.

Banja Woerden

Eten bij Banja: bron van weldaad, warmte en smakelijk eten

Het lijkt wel alsof de eigenaren van Banja iedereen al járen kennen, zo amicaal is de ontvangst van ...

Genieten bij Banja restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Havenstraat 45, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.