Huilen! Festival Groene Hart Culinair gaat niet door

Door Sylvia Vos 4 juni 2018

Zó enthousiast als we waren over het nieuwe culinaire festival dat op het Exercitieveld gehouden zou gaan worden, zo teleurgesteld zijn we nu. Want het gaat niet door. 

Frank Streefland van Restaurant de Polderkeuken (Stolwijk) had grootste plannen voor zijn culinaire festival. Na vier jaar in gemeente Krimpenerwaard, wilde hij het driedaagse festival in Woerden houden. Op 21, 22 en 23 juni moest het Exercitieveld het decor hiervoor worden; een veld vol pagodetenten, elke tent zijn eigen terrasje.

“Bezoekers moeten er op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met restaurants waarvoor de drempel normaal misschien net te hoog is”, legde Frank een aantal weken geleden uit.

Niet genoeg geld

Tja… dat zal dan toch op een andere manier moeten, dat kennismaken. Want er komt dus geen Groene Hart Culinair op het veld. Althans, niet dit jaar. “De oorzaak is een combinatie van factoren”, vertelt Frank. “De gemeente Woerden heeft hier geen subsidie voor en ik kan niet persoonlijk dat hele financiële risico gaan dragen. Het is bovendien een gigantisch evenement om te organiseren. Volgend jaar gaat het zeker door, in Woerden of heel ergens anders”, aldus Frank.

Oké, dat feestje wordt het dus niet deze maand. Gelukkig staat er nog aardig wat andere fijne feestjes op het programma in Woerden:

Heb jij deze toffe feestjes in de maand juni al in je agenda staan?

En dan is het alweer juni! Wat er deze maand allemaal te doen is in Woerden? Nou, een heleboel. Pak ...

adv.