Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horeca mag vanaf 1 juni weer open in Woerden: ‘Iedereen staat hier al te springen’

Door Jurgen Rupschus 20 mei 2020

Goed nieuws! De horeca mag vanaf 1 juni weer open. Heel positief natuurlijk, maar we moeten ons wel aan de regels houden. Lees hier meer over die regels. Wij spraken een paar Woerdense horeca-ondernemers over de versoepelingen en wat ze betekenen. Want niet iedere horeca-onderneming kan hetzelfde plan trekken. 

Versoepelingen

Door de versoepelingen mag vanaf 1 juni de horeca weer open. Dit zijn de regels waaraan de restaurants en cafés zich moeten houden:

Terras defensie-eiland

Horeca in Woerden gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur mag de Woerdense horeca weer open! Superfijn voor al die re...

Vooruitkijken

Voor Bistro Lokaal in de Voorstraat zijn de versoepelingen een hele opluchting. “We hebben weer de mogelijkheid om vooruit te kijken. Het toepassen van de nieuwe regels gaat bij ons niet echt lukken, dan zouden we binnen twee tafels kwijt kunnen. We zijn momenteel bezig met het maken van nieuwe plannen, we kijken bijvoorbeeld naar een grotere locatie voor tijdelijk, maar daar kan ik verder nog niet veel over zeggen.” Het is wel fijn om nu stappen te maken”, vertelt Esther van Bistro Lokaal ons. Leuk weetje: voor de thuisbezorging heeft Bistro Lokaal de komende twee weken een Mini te leen van Hans Severs.

‘Fijn dat mensen de horeca blijven steunen’

Veilig en verantwoord

Een iets ruimer restaurant dan Bistro Lokaal is El Rey in de Rijnstraat. Junior van El Rey: “We kunnen een stap vooruit zetten. We hebben wel veel ruimte nodig om er op een veilige en verantwoorde manier iets van te maken. Ruimte is iets dat El Rey op dit moment niet zo veel heeft. Wat voor ons duidelijk is, is dat we er geen gevangenis van willen maken, Je gaat uit drinken en uit eten voor de gezelligheid en de sfeer en dat extraatje aan verwennerij dat je krijgt in een restaurant of een café. En dat moet niet verloren gaan”, vertelt Junior ons.

“We zullen in het begin rond de vier tafels binnen beschikbaar hebben en we zijn dus onbedoeld ‘exclusief’ in wie we kunnen ontvangen. We gaan nog niet gelijk 1 juni open als restaurant, dat zal in het weekend daarop zijn. Voorlopig gaan we sowieso door met bezorgen en afhalen, omdat we allemaal weten dat alle versoepelingen voorwaardelijk zijn. Als we elkaar onvoldoende de ruimte geven is de kans groot dat we over enige tijd weer opnieuw dicht moeten met de horeca.”

Een ander restaurant dat later de deuren opent is ’t Zusje in Woerden, namelijk op 4 juni.

‘We hebben weer de mogelijkheid om vooruit te kijken’

Blij met alle steun

Een restaurant dat op 1 juni om 12.00 uur ‘s middags de deuren meteen opent is Bij Petrus. “Heel positief dat we weer open kunnen!”, zegt Martijn van Bij Petrus. “De medewerkers staan hier al te springen. En we hebben de afgelopen dagen al veel aanvragen en reserveringen binnengekregen. Fijn dat mensen de lokale horeca blijven steunen. We zijn al weken aan het voorbereiden voor 1 juni om alles aan de regels te laten voldoen. Binnen kunnen we straks maximaal dertig mensen kwijt, maar dat is nog even afhankelijk van hoeveel mensen er maximaal aan tafel mogen. Dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.”

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) werkt nog verder aan een protocol dat de regels ook praktisch werkbaar maakt, zoals de vraag naar bedienen aan tafel, want hoe hou je dan 1,5 meter afstand? Daarover wordt uiterlijk volgende week meer bekend, is te lezen in het protocol van KHN.

Terras

Juni wordt een mooie maand qua weer en dan is een terrasje pakken wel zo lekker. Ook daar moet je je aan de regels houden en 1,5 meter afstand houden en daarom is er wel een limiet van het aantal mensen dat afhangt van de grootte van het terras.

De gemeente Woerden laat weten dat ze per locatie kijken naar de mogelijkheden om terrassen uit te breiden. Het aantal zitplaatsen mag niet worden uitgebreid, maar door de 1,5 meter afstand tussen mensen mag het terras wel ruimer worden gemaakt. Horeca-ondernemers mogen een plan indienen en als dat voldoet, krijgen ze toestemming om het terras uit te breiden via een gedoogbeschikking. Ook hier had Martijn al voorbereidend werk voor gedaan. “We hebben al een aanvraag ingediend voor een groter terras op het Kerkplein.”


Lees ook:

Terras defensie-eiland

Horeca in Woerden gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur mag de Woerdense horeca weer open! Superfijn voor al die re...
bioscoop

Vanaf 1 juni weer naar de bioscoop: hoe gaat dat eruitzien bij AnnexCinema in Woerden?

Als alle corona-versoepelingen doorgaan, mogen we vanaf 1 juni weer naar de bioscoop. Bij AnnexCinem...

Koeiemart 2020 en Nacht van Woerden: dit is de status

Er zijn de afgelopen periode veel evenementen afgelast door de coronamaatregelen, zo ook in Woerden....
Nello's Pizza Art Woerden

Italiaan Aniello opent nieuwe pizzeria in de Rijnstraat: ‘Woerden is zo mooi!’

We hebben er in Woerden een nieuwe pizzeria bij! Vorige week gingen de deuren open van Nello's Pizza...

Privé shoppen: zo werkt dat als je een nieuwe bril nodig hebt

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...
Ook koffie to go woerden voorstraat

De beste koffie to go: die haal je volgens jullie hier in Woerden

Wij vroegen waar jullie nou de lekkerste koffie to go halen in Woerden. Want koffie to go wordt stee...
De Dukdalf Lekker500 Woerden

Huilen en juichen: Raymond en Wendy van De Dukdalf stoppen, maar er komt iets heel tofs terug

Heel jammer: de eigenaren van restaurant De Dukdalf bij de haven in Woerden gaan ermee stoppen na de...

adv.