Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Harmelen komt geen bier, maar melk uit de tap!

Door Kirsten Bliekendaal 30 oktober 2020
Verse melk direct van de koe smaakt heel anders dan melk uit een pak. Dat weten we natuurlijk wel, maar heb je het verschil ook wel eens geproeft? Bij de boerderij van de familie Glissenaar-Klever in Harmelen kan je zelf een flesje komen tappen.

Gooi een euro in de automaat, houd je (liter)flesje eronder en vullen maar! Sinds dinsdag 27 oktober kun je verse rauwe melk komen tappen op het erf van de boerderij van Glissenaar-Klever in Harmelen. “We willen heel graag rechtstreeks aan de burger verkopen. Altijd leuk, verse melk uit een tap!”, zegt Wendy van Glissenaar-Klever over haar tap in het AD. “Het is rauwe melk, onbewerkt. Het vet- en eiwitgehalte ligt dus hoger dan in een pak melk.”

Meer melk

Via de melktap facebookpagina deelt Wendy feitjes en tips over de melk uit de tap. Zo is rauwe melk volgens haar heerlijk door de havermout, pannenkoeken of in de koffie. De melktap in Harmelen is trouwens niet de eerste in de regio, ook bij Boer Bert in Woerden en bij biologische boerderij de Beekhoeve in Kamerik is er elke dag verse rauwe melk verkrijgbaar.
De melktap van de familie Glissenaar-Klever vind je aan de Utrechtsestraatweg 20 in Harmelen. De tap is maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 geopend.

Lees meer

Dubbel bummer! Ook geen Havendagen volgend jaar

Zo vaart die boot even hard voorbij! Figuurlijk dan, want de Havendagen gaan ook in 2021 niet door. ...

Zal het stinken? Dit ligt er sinds kort als test onder de weg in Kanis

Gaaf! 3x deze superleuke dingen kun je wel doen in Woerden

adv.