Dit moet je weten over koken op inductie

Aangeboden door Kitchen2Table Woerden 14 januari 2018

Koken op gas is nog het meest populair, maar koken op inductie is hét alternatief. Bij Kitchen2Table worden steeds meer inductiepannen verkocht. “Dat komt onder andere omdat steeds meer woningen gasloos worden. Inductie werkt op stroom en is veiliger en goedkoper in stroomkosten dan bijvoorbeeld een keramische kookplaat”, vertelt Astrid van Kitchen2Table. Ga jij of wil jij switchen van kookplaat?  Dan moet je dit weten. Astrid vertelt drie dingen over koken op inductie.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ga je switchen van kookplaat? Dan heb je andere pannen nodig

Koekenpannen Demeyere
Foto: Demeyere

Astrid: “Als je van gas of keramisch naar inductie overstapt, dan heb je andere pannen nodig. Alleen speciale inductiepannen werken optimaal op een inductiekookplaat. Ik adviseer om hiervoor niet voor de goedkoopste pannen te gaan. Goedkope inductiepannen hebben een lage opbrengst (er moet veel energie in om de pan heet te laten worden. Zonde!) Met de juiste pan heb je snel hitte in de pan. Je gebruikt minder energie en hebt een hogere opbrengst.

Wij verkopen onder andere inductiepannen van Demeyere. Het is wel een investering, maar deze pannen verbruiken 30% minder stroom en je krijgt er ook nog eens 30 jaar garantie op.”

Klik op de pijltjes of veeg/swipe naar links voor het verschil tussen gas en inductie.

Inductiepannen Demeyere
Topper

Leer van een chef-kok alles over inductiepannen

Kitchen2Table Woerden
Eten en drinken - Geldig t/m 20 jan 2018

Koken op inductie is sneller dan gas

Inductiepannen Demeyere
Foto: Demeyere

Als je dacht dat je met gas snel kunt koken, met inductie gaat het nog sneller. “Een kookplaat met inductie is direct warm. Zo kun je meteen beginnen met koken en zijn de gerechten lekker snel klaar. De plaat reageert sneller dan een keramische plaat (en verbruikt ook nog eens minder stroom dan een keramische plaat) en als je inductiekookplaat uitzet, dan is-ie in een split second weer koud. Inductie heeft voor het koken hetzelfde gemak als gas, maar is veel minder brandgevaarlijk.”

Klik op de pijltjes of veeg/swipe naar links voor een groot voordeel van inductie.

Koken op inductie wokpan
Topper

Tot €50,- korting op wokpan of koekenpan Demeyere

Kitchen2Table Woerden
Eten en drinken - Geldig t/m 31 jan 2018

Eenvoudig schoon te maken en veiliger

Koken op inductie
Foto: Demeyere

In vergelijking met een gaskookplaat, is een inductieplaat heel eenvoudig schoon te maken. Astrid: “Het is een glad oppervlak, dus het is met een doekje zo weer schoon.” En koekt er toch iets aan? “Wij hebben in de winkel speciale krabbertjes voor de kookplaat die geen krassen achterlaten. Zo blijft de inductieplaat in perfecte staat. De kans op inbranden van etensresten is veel en veel kleiner, dus de inductiepannen blijven ook mooi.”

Astrid: “Omdat inductie na het uitzetten direct weer koud is, is de kans nihil dat je je vingers aan de kookplaat brandt. De plaat werkt ook pas als er een pan op staat. Het is dus niet brandgevaarlijk. Dat is wel zo fijn met kinderen in huis.”

Heb je nog vragen over het koken op inductie of inductiepannen? Rudi en Astrid van Kitchen2Table helpen je graag.

Inductiepannen Demeyere
Topper

Gratis Demeyere sauteuse van €179,- bij aankoop van 3 pannen

Kitchen2Table Woerden
Eten en drinken - Geldig t/m 31 jan 2018

Kitchen2Table Woerden woonwinkels

Nu open10:00 - 18:00

Voorstraat 9, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶