We love kaas: zes streekkazen van Karsemeijer voor het perfecte kaasplankje

Kaas, wat houden we er toch van! En een kaaswinkel in Woerden waar je heel veel kaas kunt vinden is Karsemeijer Kaasspecialiteiten. Wist je dat eigenaar Richard zelf naar de kaasboeren gaat om de kazen te proeven en keuren? En dat Karsemeijer momenteel zes kazen uit de streek in de winkels in Molenvliet en Snel en Polanen heeft liggen? Perfect voor een kaasplank of fondue.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Blauw Klaver

Streekkazen Blauw Klaver
Foto: Karsemeijer

Deze blauwaderkaas wordt gemaakt in Kamerik. Nederland heeft niet echt een traditie met het maken van blauwe kaas. De kaas komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Maar kaasboerderij De Houdycker heeft het zich helemaal eigen gemaakt. De Blauw Klaver is een zachte blauwaderkaas met een heerlijke smaak. De kaas kun je goed gebruiken voor deze recepten.

Le Petit Doruvael

Le Petit Doruvael streekkaas
Foto: Karsemeijer

Het klinkt als een Franse plaatsnaam, maar Doruvael is gewoon de afkorting van DOor RUilverkaveling VAn ELders. De Le Petit Doruvael is een rood-bacterie-kaas en wordt gemaakt in Montfoort. Als je van smeuïg en een volle smaak houdt, dan moet je deze kaas sowieso eens proberen. De Doruvael past goed op een kaasplankje als dessert, maar is ook ideaal voor de kaasfondue.

Ruygentaler

Ruygentaler kaas Karsemeijer streekkazen
Foto: Karsemeijer

In Oudewater bij de Ruygenweyde wordt deze lekkere en stevige boerenkaas gemaakt. De gatenkaas heeft een zoet Zwitsers tintje en past daarom perfect bij een wit wijntje. De rauwmelkse streekkaas wordt volgens Zwitsers recept gemaakt. Glaasje Chardonnay, stukje Ruygentaler en genieten maar!

Romero

Streekkaas Romero
Foto: Karsemeijer

De naam klinkt heel exotisch, maar de kazen van Romero worden gemaakt in IJsselstein. De rauwmelkse boerenkaas is gerijpt in rozemarijn. De kruiden zitten niet door de kaas heen, maar de korst is van rozemarijn gemaakt. De kaas is twaalf maanden gerijpt en daarom proef je de subtiele smaak van de rozemarijn hierin goed terug. Superlekker voor op een kaasplankje of bij een goed glas wijn.

Everdinger Blauw Fortgerijpt

Everdinger Blauw kaas streek
Foto: Karsemeijer

De Everdinger Blauw wordt gemaakt in een kaasmakerij in Doorn (aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug). Deze blauwaderkaas wordt gerijpt voor ongeveer tien weken in een heus fort, namelijk Fort Everdingen. Hier krijgt de blauwe kaas zijn heerlijke smaak. Zeker even proeven als je in de kaaswinkel van Karsemeijer bent!

Montbéliarde Woudkaas

Montbeliarde woudkaas Woerden streek
Foto: Karsemeijer

De Montbéliarde Woudkaas krijgt zijn speciale smaak doordat de kaas in boomschors wordt gerijpt. En de manier waarop de kaas wordt gewassen. De melk komt van de koeien uit het Utrechtse Overberg. Deze Montbéliarde koeien komen oorspronkelijk uit Oost-Frankrijk, maar kun je dus ook gewoon in Nederland spotten.

Zo, daar kun je wel een mooie kaasplank mee vullen voor die gezellige borrel! Al deze streekkazen zijn verkrijgbaar bij Karsemeijer Kaasspecialiteiten. In de winkel mag je natuurlijk eerst even proeven.

Karsemeijer Kaasspecialiteiten Snel en Polanen boodschappen

Nu gesloten08:00 - 18:00

La Fontaineplein 23, Woerden

Bekijk meer:boodschappen
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.