Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar een oud en nieuw-feestje toe? Dat kan, maar niet in Woerden dit jaar

Door Sylvia Vos 30 november 2018

Als het (bijna) december is, dan is het hoog tijd om een overzichtje te maken van alle oud en nieuw-feestjes die er zijn. Je moet per slot van rekening wel een weloverwogen keuze maken en op tijd je kaarten bestellen. We deden een rondje bij de Woerdense ondernemers die jaarlijks garant staan voor gezelligheid tijdens de jaarwisseling. En we kwamen tot een schokkende conclusie. Er zijn, voor zover nu bekend, geen oud en nieuw-feestjes in Woerden dit jaar.

Woerdenaar Eddie Kleeman was de drijvende kracht achter grote oud en nieuw-feesten in Woerden de afgelopen jaren. Een paar jaar in Snellerpoort, daarvoor op Defensie-eiland en in de kelder van het oude stadhuis op de Westdam. Afgelopen jaar moet hij noodgedwongen het feest afgelasten, er werden te weinig kaarten verkocht. “En de locatie was ook niet top”, vermoedt Eddie als een van de oorzaken. “Op Defensie-eiland was het een gigantisch succes.”

Risico

Maar dus heeft Eddie er dit jaar vanaf gezien om iets te organiseren. “Het risico is gewoon te groot”, zegt hij. “Van de gemeente vroeg ook al iemand of ik nog iets ga organiseren. ‘Ja, als je subsidie geeft’, was mijn reactie’.”

‘Geen zin in iets móeten’

Stadshotel Van Rossum heeft toch ook elk jaar wel een leuk feestje. Toch gauw voor een man of vierhonderd. Niet dit jaar. Wieteke Breuren vertelt: “We organiseren dit jaar geen feest meer bij Van Rossum. Er is toch een beetje een verschuiving. Mensen vanaf een jaar of vijfentwintig komen gezellig borrelen, maar gaan dan ’s avonds naar huis om daar met vrienden de jaarwisseling te vieren. Het is dat gevoel van ‘moeten’ hè, daar hebben veel mensen niet zo’n zin meer in.”

En ook bij de Bistronoom in de kelder, waar inmiddels al aardig wat gave feestjes gehouden zijn, kun je dit jaar je oud en nieuw niet spenderen. Kirsten Veltkamp van de Bistronoom reageert: “Nee, we doen dit jaar niks meer. Helaas…” Pike van de Pompier: “Nee, wij hebben een besloten feest, alleen voor genodigden.”

Nee, nee, nee

Erik Thuis van Café Victoria-Arie: “Er is geen oud en nieuw-feest Victoria dit jaar” en ook Martijn Gerits van BijPetrus zegt: “Nee, wij hebben geen feest op de planning. Maar er is dus niets, nou misschien dat er dan alsnog wel iemand op inspringt.”

Geen behoefte aan een feestje, liever thuis, geen zin in het gevoel van ‘gezellig móeten doen’… Wat de reden ook is, oud en nieuw-feestjes en Woerden zijn geen match dit jaar. Mocht er een uitbater of ondernemer zijn die hierin een mooie kans ziet en alsnog besluit om iets te organiseren, laat het ons gerust even weten. Dat kan hier.

Oliebollenkraam oud-Hollandse gebakkraam Wim en Jose Muller Woerden Westdam

Lekker oer-Hollands: de oliebollenkraam staat er weer

Hoi oliebollenfans! Geweldig nieuws voor jou, want de oliebollenkraam van Wim en José staat weer op ...
Sunclub Allure zonnestudie Woerden actie aanbieding zonnen voordelig

Kleurtje in december? Dat krijg je bij deze toffe sunclub in Woerden voor €5,-

Met deze koude dagen verlang je gewoon naar een beetje zon. Misschien ga je wel op vakantie binnenko...
Party feesten

Balen zeg! Oud-en-nieuwfeest in Snellerpoort afgelast

Het oud-en-nieuwfeest in Snellerpoort is afgelast. "Wegens tegenvallende kaartverkoop zijn wij helaa...
Winterfair

Kerstmarkten in Woerden; dit is waar en wanneer je ze kunt bezoeken

Snuffelen tussen spullen in kraampjes, glaasje glühwein voor onderwerp, de geur voor dennentakken, M...
Winterfair 2018 Woerden kerstmarkt

Winterfair 2018 in Woerden: dit wil je weten over het waanzinnige winterfeestje

Het is één van de leukste evenementen in Woerden waar we het hele jaar al naar uitkijken: de Winterf...
Bosrand kerstbomen

Kerstboom kopen? Dat doe je hier in Woerden

De Sint is het land nog niet uit, maar veel mensen zijn al vroeg op zoek naar een kerstboom. Waar in...

adv.