Winterfair 2018 in Woerden: dit wil je weten over het waanzinnige winterfeestje

Aangeboden door Stadshart Woerden 28 november 2018

Het is één van de leukste evenementen in Woerden waar we het hele jaar al naar uitkijken: de Winterfair 2018! En mensen, het winterevent staat al voor de deur. Op 7 en 8 december is er een programma voor kinderen en volwassenen in de binnenstad. Met die nieuwe kerstverlichting wordt het natuurlijk heel gezellig. Dit wil je weten over de Winterfair:

Wat allereerst handig is om te weten zijn de tijden. Op vrijdag 7 december is de Winterfair van 15.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag 8 december duurt het event van 10.00 tot 16.00 uur. Zet dus maar in je agenda! De entree tot de Winterfair is helemaal gratis. Het winterfeestje start op vrijdag om 15.00 uur en diezelfde avond is het sterretjesavond en wordt de ijsbaan geopend.

Heel veel marktkraampjes dit jaar

Er zijn op vrijdag en zaterdag 127 kramen te vinden in de binnenstad tijdens de Winterfair 2018. Deze staan in de Nieuwstraat, Rijnstraat en Voorstraat. Je vindt hier kramen van de lokale ondernemers, maar ook van andere bedrijven met leuke spullen. Zoals mutsen van schapenwol, Disney-kleding, lekkere zeepjes, Lego, chocolade, woonaccessoires, tweedehands boeken, sieraden en cupcakes. Lekker divers dus en je kunt alvast cadeautjes inslaan. Ook voor jezelf :-).

(Lees verder onder de foto)

Winterfair in Woerden
Foto: Winterfair Woerden

WinterBBQ

Ook aan eten is gedacht. Op twee plekken staat er een barbecue in de stad op 7 en 8 december. Hier kun je niet alleen je handen opwarmen, maar natuurlijk ook allerlei lekkers krijgen. De barbecues staan bij Bakkerij van Maanen en op het terras van Midas en El Rey in de Rijnstraat.

Lampionnenoptocht en broodjes bakken

Hartstikke leuk voor de kinderen is de lampionnenoptocht tijdens sterretjesavond. Op vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur kunnen ze al beginnen met het in elkaar knutselen van hun lampion in de tent op het Westdamplein. Om 18.30 uur gaan de kinderen bij Bakkerij van Maanen zelf broodjes bakken. De optocht start om 19.00 uur met natuurlijk de kerstman en de kersttrein. Rond 19.30 uur komen de kids aan op het Kerkplein, waar dan ook de lichtjes van de kerstboom aangaan en de ijsbaan wordt geopend. Eén groot feest dus!

Wist je dat de kids door te puzzelen hun lampionstok kunnen winnen? Lees maar:

Allemaal letters en cijfers achter de ramen in de binnenstad; dit is wat je ermee kunt

(Lees verder onder de foto)

Winterfair 2018 Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Gratis schminken

En er is nog meer vermaak voor de kinderen op de vrijdag en zaterdag. De mensen van BSO Kind&Co staan bij het Westdamplein klaar om te knutselen met de kinderen. Onder andere de lampionnen worden hier in elkaar geknutseld! En je kunt jouw kind op zaterdag op dit kinderplein ook laten schminken. Daar hoef je helemaal niets voor te betalen.

Kerstman en zijn kersthuis, zweefmolen en meer

Natuurlijk is er nog veel meer leuks in de Woerdense binnenstad. Je kunt met de kerstman op de foto of zijn kersthuis bezoeken bij de Westdam. Op de hoek van de Rijnstraat/Wagenstraat staat de zweefmolen en in de Voorstraat (bij Miller&Monroe) kun je op de kersttrein stappen. Op de Westdam komen ook koren kerstliedjes zingen en dansschool D’joy komt hun toffe moves laten zien. Hier vind je het gehele programma van de Winterfair 2018 in Woerden.

Plattegrond Winterfair 2018

Plattegrond Winterfair Woerden 2018
Afbeelding: Winterfair Woerden

Allemaal letters en cijfers achter de ramen in de binnenstad; dit is wat je ermee kunt

Heb je ook al die posters met letters gespot bij winkels in de Woerdense binnenstad. En je misschien...
ijsbaan tweede kerstdag

IJsbaan Woerden: kosten entree, schaatsen huren en openingstijden

We kunnen bijna weer schaatsen op het Kerkplein! Op vrijdag 7 december 2018 om 19.30 uur wordt de ij...
Jan's Steen Woerden Jan Pennewaard

Jan opent een pop-upstore vol met Lego in de binnenstad van Woerden

Supertof én handig voor de feestdagen: we krijgen een pop-upstore vol met Lego in de Woerdense binne...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadshart Woerden. Meer over Stadshart Woerden ontdekken?

Stadshart Woerden

winkelcentra

Kruisstraat 3, Woerden

Bekijk meer:winkelcentra

adv.