Deze 5 dingen wil je nog even weten over de Triathlon Woerden

Door Sylvia Vos 17 mei 2018

Triathlon Woerden, a.k.a. de leuke stadstriatlon van het Groene Hart. Al is het maar omdat Woerden een prachtige stad is. In dat decor is deze wedstrijd sfeervol voor de deelnemers en mooi om te zien voor de toeschouwers. Tweede pinksterdag (21 mei 2018) is dit sportevenement in Woerden. En deze 5 dingen wil je weten, voor het gemak en voor de leuk. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Waar ken ik die stem toch van?

Speakers triathlon Woerden Ronald van den Berg Peter Snijders
Links Peter Snijders, rechts: Ronald van den Berg. Foto: Triathlon Woerden / Paul Kastelein

Twee speakers praten de Triathlon Woerden aan elkaar: Ronald van den Berg uit Almere en Peter Snijders uit Kamerik. Peter: “Ronald doet de echte sportinfo en ik ben van de entertainment, de leuke weetjes en de reclameboodschappen. We doen wel samen de spectaculaire finish op het Kerkplein.” Mocht je denken: waar ken ik die stem toch van? Dat zou zomaar van de klusprogramma’s op SBS en RTL kunnen zijn? Want Peter is presentator en dj en heeft zijn stem regelmatig ‘geleend’ voor reclames en programma’s.

Mocht je je afvragen hoe de gezichten achter de stemmen eruit zien? Nou zo dus.  

Kijkplekken en looproutes

Triathlon kaartje looproutes en kijkplekken
Op deze flyer van Triathlon Woerden vind je de looproutes en kijkhotspots.

Je kunt op bijzonder veel plekken kijken naar de deelnemers, maar er zijn natuurlijk wel wat kijk-hotspots:

Bekijk de zwemstart (vanaf 13.00 uur) op de Westdam of het 1 kilometer-keerpunt op de Vosbrug bij de Chrysantstraat. Moedig de fietsers aan als ze de parkeergarage (wisselzone) uitkomen of neem een picknickmandje mee en ga kijken op ‘s-Gravensloot (zonder lidwoord).

Altijd leuk: ga naar de finish op het Kerkplein. Die is dit jaar iets anders ingericht. Geen bocht meer vlak bij het einde, maar een lang stuk, zodat je de lopers al vanuit de verte aan ziet komen.

Check bovenstaand kaartje van hotspots en andere looproutes (deze week verspreid met de Woerdense Courant). Klik hier om het kaartje in groot formaat te bekijken en in te zoomen.

Spot de barman en de burgemeester

Burgemeester Victor Molkenboer Triathlon Woerden
Foto: Triathlon Woerden / Paul Kastelein

Elk jaar weer doen er bijzondere mensen en teams mee. Zo ook dit jaar. Voor het goede doel (vier teams voor Stichting Semmy, met onder andere John Emmerik op de fiets, een team voor het Thuishuis met Lotte Ruyten in het water), horecateams, scholen en bedrijven… Spot de Woerdense barman, dat kan een leuke taak zijn! En jazeker, hij is er weer: Victor Molkenboer kun je (als alles goed gaat) ook zien finishen op het Kerkplein. De lijst van alle deelnemers bekijk je hier.

Ruim 200 man in touw

Triathlon Woerden kano Boerinn
In een kano van de Boerinn houdt een van de vele vrijwilligers de zwemmers in de gaten. Foto: Triathlon Woerden / Paul Kastelein

Zes kanovaarders, acht mensen in vier boten van de reddingsbrigade en elf brandweerlieden zijn in, bij en op de Singel aanwezig om zwemmers te helpen, áls dat nodig is. “Het is gelukkig nog nooit nodig geweest”, zegt de coördinator van dit vrijwilligersteam Sjon de Roos, “maar je weet maar nooit’.” En ook als iemand even kramp heeft, is het fijn dat er kano’s zijn waar ze even aan kunnen hangen.

Deze 25 vrijwilligers, dat is maar een fractie van de hoeveelheid mensen dat in touw is voor het evenement. Ruim 200 vrijwilligers maken het mogelijk dat de Triathlon Woerden jaar in jaar uit goed verloopt. “Zonder hen zou het niet lukken”, daarvan is de organisatie overtuigd.

Tot slot

  • De eerste start is om 13.00 uur, de laatste start is om 15.00 uur. Zo rond een uur of 17.00 uur moet de laatste loper toch echt wel binnen zijn en kan het vieren van alle sportieve overwinningen beginnen (of doorgaan). Als je meer wilt weten over de triatlon kun je kijken op de site van het evenement.
  • Deze triatlon is de 34ste editie. Ben jij benieuwd hoe het er bij de allereerste editie aan toe ging, check dan dit maar eens:
Eerste triathlon Woerden 1985

3 x leuke feitjes over de eerste triathlon in Woerden

In 1985 was de eerste 1/4 Triathlon Woerden. De start was toen nog in het Batensteinbad. Op 21 mei 2...
  • De Triathlon Woerden 2019 is op 10 juni, dan weet je dat vast.
  • Eerder zetten we al op een rijtje voor je hoe het zit met de wegafsluitingen voor dit evenement. Die informatie vind je hier:
Traithlon Woerden 2017

Triathlon Woerden: deze wegen gaan eventjes dicht op 21 mei

Veel mensen gaan weer een sportprestatie neerzetten van jewelste op maandag 21 mei in Woerden. Want ...

Iets anders doen met Pinksteren? Check dit overzicht:

Triathlon Woerden 2017

Dit is er allemaal te doen tijdens Pinksteren in Woerden

Kom maar op met zo'n lekker lang weekend. Op zondag 20 en maandag 21 mei is het Pinksteren. Voor vel...
Openingstijden supermarkten Woerden Pinksteren 2018 21 mei

Pinksteren 2018: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Woerden

Tijdens Pinksteren (zondag 20 mei en 21 mei) naar de supermarkt? Op zondag kan dat niet, maar op maa...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.