Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! 5 gloednieuwe festivals op de Woerdense evenementenkalender 2019

Door Sylvia Vos 23 november 2018

Stop even met wat je aan het doen bent en pak je agenda erbij. De evenementenkalender van 2019 is gepresenteerd en daar staan maar liefst vijf nieuwe festivals tussen. Vijf! Dit zijn ze.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Toost!

Toost Foodtruck festival
Foto: Toost Foodtruck Festival

Het staat nu nog in de kalender voor juli, maar de wens is om van 13 tot en met 15 september naar Woerden te komen voor een driedaags foodtruckfestival op het Exercitieveld. Organisator Kris de Pee vertelt: “Wij richten ons op jonge gezinnen, we doen het in een park of open grasveld, zodat je echt een dagje eropuit kunt. En er zijn altijd veel leuke dingen te doen voor en met kinderen. Een zweefmolen, knutselen, schminken, dat soort dingen. Maar we werken ook graag samen met lokale organisaties, niet alleen voor leuke kinderactiviteiten maar tijdens het hele festival.” Mensen die leuke ideeën daarvoor hebben, kunnen contact opnemen met Kris.

28 t/m 30 juni, Exercitieveld

Eeterij op wielen

Johan de Roos organiseert het driedaagse foodtruckfestival Eeterij op Wielen. Op het Exercitieveld komen van 9 tot en met 11 augustus zo’n vijfendertig foodtrucks. “En we doen meer dan dat”, vertelt Johan. “Want we hebben ook livemuziek bijvoorbeeld. Het is een heel weekend lang écht een festival.” En dat komt komend jaar,  als de vergunningen rond komen, voor het eerst naar Woerden. “We zijn eigenlijk gewoon rond gaan rijden op zoek naar geschikte plekken. Woerden is een hele mooie locatie en ook goed bereikbaar voor iedereen.”

9 t/m 11 augustus, Exercitieveld 

Drakenbootrace

Drakenbootrace ANP
Foto: ANP

Een roeiwedstrijd, dat is best leuk. Maar een drakenbootrace, dat is héél erg leuk! En die krijgen we in Woerden in september. Althans, dat is de planning. Het draait allemaal om roeien, maar dat doe je in een groepje in een kano met een drakenkop aan de voorkant én een trommelaar voorop, die de roeiers al trommelend lekker opjut om nog harder te gaan. Alleen dat al is natuurlijk tof om te zien.9

Magda van den Heuvel van Lionsclub Woerden Castellum Laurum vertelt over de plannen. “De bedoeling is om dit eenmalig te doen in Woerden, bij de Van Kempensingel. Iedereen mag zich inschrijven, vriendengroepjes, verenigingen, bedrijven. We doen dat in Woerden met 4 tot 6-persoonskano’s dus dat hoeven niet hele grote groepen te zijn. Eerst nog de vergunningen en sponsors regelen.”

En extra mooi, met je inschrijving sponsor je Friends4Owen, een prachtig goed Woerdens doel. Lees dit maar eens:

Owen Jordan Friends4Owen Dinner4Owen

Zondag kun je dineren voor Owen; de dappere jongen die niet ouder werd dan 8

Is dit de meest bijzondere Woerdenaar van de week tot nu toe? Waarschijnlijk wel. Het interview is n...

Op zaterdag 14 september 2019 langs de Van Kempensingel

Nachtburgemeesterscongres

Alle nachtburgemeesters verzamelen! In het weekend van 4-6 oktober komen alle nachtburgemeesters van Nederland én de bijbehorende nachtwethouders naar Woerden. Dat weekend is het Nachtburgemeesterscongres en dat is dus voor het eerst in onze stad. Woerden heeft tegenwoordig een heel NachtCollege, bestaande uit nachtburgemeester Marcel Fokker en nachtwethouders Will Stoof, Bas Karsemeijer en Mirte Damen. Zij haalden het congres naar Woerden. En aangezien het de taak van het NachtCollege is om evenementen te promoten en zélf te organiseren, is dat voor Woerden ook goed nieuws. Want, natuurlijk gaat het viertal zich inzetten voor een festival dat weekend voor heel Woerden.

Meer daarover lees je in dit artikel op AD Woerden.

Dreambeach Festival

Wie of wat organiseert het Dreambeach Festival? Wij zijn er nog niet achter. Een fikse zoektocht leverde tot nu toe alleen maar meer vragen op in plaats van antwoorden. Wat weten we? Het wordt gehouden op zaterdag 13 juli (de dag na 90’s on the Beach, maar van die organisatie is het niet) en het is bij de Cattenbroekerplas. En we weten dat Dreambeach een gigagroot festival in Spanje is van een Engelse organisator.

We zetten 13 juli vast in de agenda met de woorden ‘iets tofs aan de plas’ en zoeken nog even lekker verder. Wees gerust: als wij iets weten, hoor jij het ook.

Zaterdag 13 juli, Cattenbroekerplas

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

adv.