Muziek, bier en meer! Twee dagen Oktoberfest op het Exercitieveld

Door Sylvia Vos 17 oktober 2018

Wat in Duitsland in september gehouden wordt, doen we in Woerden in oktober. Dit weekend, op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018, is Oktoberfest op het Exercitieveld. Fijn opwarmertje voor de Koeiemart en de Nacht van Woerden. 

Tafels met geblokte kleedjes, bier in pullen, Tiroler klederdracht en dito muziek; dit en meer kun je allemaal verwachten op het Exercitieveld tijdens Oktoberfest.

Anders dan andere jaren heeft het hele tweedaagse evenement nu de naam Oktoberfest. Vorige jaren was de vrijdagavond het Indoor Dweil en de zaterdag het Oktoberfest en dit jaar valt alles onder die laatste noemer.

‘Futsie’ zonder dweil

André Wisseloo van Fanfarecorps Excelsior legt het uit: “Dit is allemaal begonnen als een blaaskapellenfestival, onder andere door mijn vader. Eerst was het bij Van Rooijen, maar de afgelopen vier jaren was het een tweedaags evenement in de tent op het Exercitieveld. Daar hadden we ook ons logomannetje bij: Futsie. Daarin zie je het oude uniform van Excelsior, onder andere het rode deel, en het nieuwe aan de linkerkant. De broek is een lederhose, rechts heeft Futsie een bierpul en links een emmer en een dweil.”

Die dweil, die is dus dit jaar niet helemaal meer van toepassing. “De Indoor Dweil zagen we toch wat minder populair worden in de afgelopen jaren. Voor dit jaar hebben we besloten om het een beetje anders te doen.”

Vanuit de stad

De vrijdag begint in de stad met de Vrolijke Tirolers, een gelegenheidsorkestje van Excelsior, zij brengen een fust naar het Exercitieveld, die daar wordt aangeslagen.

Muziek

Een wedstrijd van dweilkapellen is er dit jaar niet, maar muziek wel. André: “Op vrijdag van Marcel Fokker, de Vrolijke Tirolers en Das Tirolerteam. En op zaterdag treden er blaaskapellen op, Die Original Rheinstädter Musikanten, Die Heitere Kapelle, Woerden 7, Os Genuge, De Limburgse Boereblaoskapel en De Dieseltrekkers.”

Vrijdag 19 oktober van 20.00 tot 00.45 uur en zaterdag 21 oktober van 14.30 tot 01.00 uur, Exercitieveld. Entree is gratis.

Zegveld smaakt naar meer

Deze Woerdense feestjes in oktober wil je niet missen

Maak jij je plannen altijd ver van tevoren? En komen onze weekendtips dus altijd een beetje laat? Ch...
Oktoberfest Woerden 2015

In je lederhose naar de ‘biergarten’ op het Exercitieveld

Trek die lederhosen maar uit de kast, want Oktoberfest staat voor de deur. Wat in Duitsland in septe...

Meer over

Getipt

adv.