Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toch nog schaatsen! Boerderij de Boerinn heeft een ijsbaan aangelegd

Door Kirsten Bliekendaal 25 november 2020

We moeten er iets verder voor fietsen, maar we kunnen dit jaar alsnog schaatsen! De koeienschuur van Boerderij de Boerinn in Kamerik is omgedoopt tot schaatshal, compleet met koek en zopie. Haal die schaatsen dus terug van zolder en zoek ook alvast je curlingschoenen op!

“Kinderen kunnen op de baan schaatsen, voor volwassenen bouwen we de baan aan het einde van de dag om tot curlingbaan”, zegt Hugo Oudejans directeur van de Boerinn. “Toen we hoorden dat de ijsbaan dit jaar niet doorging op het Kerkplein, zagen wij een kans”. Via via kon hij een kunstijsbaan op de kop tikken en op het erf maakten ze een schuur vrij. “Het is een baan van 7 bij 14 meter en niet van echt ijs, maar van kunststof. Alleen kinderen met (goed scherpe) hockeyschaatsen kunnen op de baan.” Voor de volwassen is er ’s avonds de curlingbaan.

Tekst gaat verder na foto

Foto: de Boerinn

De organisatie van de ijsbaan op het Kerkplein besloot dit jaar geen schaatsfestijn neer te zetten vanwege de perikelen rondom corona. Hugo laat zich daar niet door tegenhouden. “We hebben aan alles gedacht, sowieso is hier op het erf al meer ruimte en ouders mogen bijvoorbeeld niet langs de baan blijven hangen. Op de baan mogen alleen kinderen tot en met 12 jaar, er zijn looprichtingen en de koek en zopie is op basis van take-away.” De gemeente Woerden is blij met het initiatief van Hugo. Zij gaven de Boerinn een subsidie voor de baan. ,,We vonden het een mooi en creatief idee om in een buitengebied met meer ruimte dit alsnog aan te bieden,” reageert een woordvoerder.

Curlen

Na het schaatsen wordt de baan omgetoverd tot 2 curlingbanen voor (jong) volwassenen. “Er wordt gespeeld met verzwaarde melkbusdeksels en we hebben een Boerinn-curlingcompetitie met Gouden Melkbusdeksel als wisseltrofee.” Het is niet de eerste keer dat de Boerinn op creatieve wijze gemiste inkomsten probeert op te vangen. In de zomermaanden doopten ze hun weilanden om tot pop-up camping.  ,,We willen de Boerinn niet verloren laten gaan en zetten alles op alles om het hoofd boven water te houden, maar wel met een goed gevoel. Wij worden blij van dit soort dingen.”

Wie wil komen schaatsen op de baan moet van te voren reserveren via de website van De Boerinn. Een uurtje schaatsen kost 5 euro. De baan ligt er tot februari.

Lees meer

Jammer! Er komt dit jaar geen ijsbaan op het Kerkplein in Woerden

Veel Woerdenaren kijken er ieder jaar weer naar uit om de ijzers onder te binden op het Kerkplein. M...

3 x leuke dingen doen in het Brediusbos

Blijvertje: vanuit je stoel door het Stadsmuseum ‘lopen’

Meer over

Doen Getipt

adv.