Nieuw muziekfestival in twaalf cafés en restaurants tegelijk: DisCover Woerden

Door Sylvia Vos 8 november 2017

Ja hoor, we hebben wéér iets nieuws in Woerden. Namelijk een evenement dat onder de naam DisCover Woerden gaat zorgen voor een onwijs gezellige zaterdagavond. Met in alle hoeken en gaten van de binnenstad livemuziek. Feest! 

De muziek komt tijdens dit nieuwe festival, deze zaterdag (11 november) niet zomaar van bandjes maar van coverbands en -artiesten uit Woerden en omgeving. Dat maakt van ‘DisCover Woerden’ een uitstekend gekozen naam. De muzikanten coveren nummers van André Hazes tot John Lennon en Freddy Mercury en alles wat ertussenin zit.

Walking (?) Dutch

Bistronoom, Plein 7BijPetrus en Breuren pakken het aan à la Flying Dutch tussen 20.00 en 23.30 uur. Zij hebben met elkaar een viertal artiesten die van restaurant naar restaurant gaan. Alleen gokken wij dat ze niet – zoals met Flying Dutch – per helikopter rouleren van locatie. Van BijPetrus naar de Bistronoom is nou ook weer niet zo enorm ver…

Marcel Fokker, Stef & Gijs, De Groeten Thuis en Robin Buijs (de ex-Minkema scholiere die in de finale stond van the Voice Kids in 2015) zitten in deze muzikantencaroussel. Je kunt dus óf op een plek blijven zitten en genieten van alledrie, óf met een van de artiesten mee naar de volgende locatie. Je bent fan of je bent het niet.

Overal muziek

Arie – Café Victoria – heeft tussen 20.00 en 00.00 uur Jolene achter de microfoon. Bij ’t Bierhuys staan de Nederlands kampioenen Straatmuzikant ‘De Jongens van de Straat’ tussen 22.00 en 01.00 uur op het podium en in de Marketier komt Marko Mark. Bij de Pompier (dat deze week een plek veroverde in de Café Top 100), treden Hugh Kanza & DJ Alwin en Jan Kanis op.

Een mix van pop, rock en Nederlandstalige covers krijg je vanaf 20.30 uur voorgeschoteld bij Genieten bij Banja dankzij de band Plakband. Bij Van Rossum is muziek van dj Blockbeatz en bij Viviamo zingen Bram Manck (gitaar) en Martine Zuidam (zang) Gewoon Erg Bekende covers als duo GEB.

Back to her roots

In Café Onze Vrienden staat beginnend talent: drie dames van het Woerdense koor Popvoices vormen voor deze avond de YOLO (You Only Live Once)-Girls. En de geboren en getogen Woerdense Lenet Juhh komt speciaal voor deze avond terug naar haar roots en speelt ook in Onze Vrienden.

We zeiden het toch: in alle hoeken en gaten van de Woerdense binnenstad klinkt muziek zaterdag. Waar ga jij naartoe?

Meer over

Doen Getipt