Havendagen 2019 in Woerden: 7 x dit wil je weten over het programma, parkeren en meer

Door Sylvia Vos 12 juni 2019

Heb je die historische bootjes al gezien die sinds begin deze week de haven van Woerden binnenvaren en aanmeren? Dat worden er nog veel meer, ongeveer 100, want dit weekend, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019, zijn de Havendagen. En dat betekent dat we vers gerookte paling kunnen eten en mooie bootjes kunnen kijken. Maar ook dat er wat wegen zijn afgesloten bijvoorbeeld. Wij zetten alles wat je wilt weten over het programma op een rijtje. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Historische schepen in de haven van Woerden

Posted by Stoomsleepboot Jan de Sterke on Monday, 30 July 2018

Wij hebben in Woerden het hele jaar rond al mooie schepen in de haven een aan de Emmakade liggen. Deze van Jan van Leeuwen bijvoorbeeld, waar we eens mochten binnenkijken. Maar sinds begin deze week varen er nog veel meer van die mooie boten Woerden binnen. Vrijdag niets te doen? Dan kun je rustig een dagje langs het water gaan zitten om de boten te zien binnenkomen, want er komen ongeveer 100 bootjes in de haven te liggen.

Speciale vermelding voor Stoomsleepboot Jan de Sterke die donderdag 13 juni rond 13.00 of 14.00 uur Woerden komt binnenvaren. Een dag later, op vrijdag 14 juni kun je om 14.00 uur mee op een rondvaart op deze Jan de Sterke.

Vrijdagavond concert in de haven

Foto Singelgrachtconcert 2017: Hans Pieters

Nadat bioloog Midas Dekkers (eum huh, ja echt) de Havendagen heeft geopend vrijdagavond om 19.45 uur, start om 20.00 uur het Singelgrachtconcert. Of zoals de organiserende muziekvereniging Excelsior zelf zegt: ‘de Woerdense variant van het Amsterdamse prinsengrachtconcert’. Met deze toffe Woerdense artiesten: Sofie de Bruijn, Bastiaan Sparnaay, Ben Pernot, Marcel Fokker en Peter Ravensberg, Anke Smits, Elize Verlaan, Martine Zuidam, koor Rhythm & Friends en natuurlijk orkest & combo van Excelsior zelf.

Oh ja en als het afgelopen is om 22.30 uur, is het stiekem nog helemaal niet afgelopen. Want Marcel Fokker doet nog een fijne afterparty tot 24.00 uur. Mocht je er eentje hebben, dan is dit concert bijwonen vanuit je eigen bootje natuurlijk helemaal ‘the deal’!

Vrijdag en zaterdag snuffelen bij kraampjes

Posted by Havendagen Woerden on Saturday, 20 May 2017

Vanaf vrijdag 14.00 uur begint de kramenmarkt op de Haven en Emmakade. Noemenswaardig, voor visliefhebbers althans, de palingrokerijen natuurlijk. Maar er is nog veel meer te zien en kopen. De hele zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur zijn de kramen bij de haven te bezoeken.

Wist je trouwens dat de organisatie rekent op zo’n 27.000 bezoekers? Even geduld dus als je niet meteen aan de beurt bent.

Koren in de binnenstad

Posted by Koor Bravour on Tuesday, 13 June 2017

De zaterdag van de havendagen is ook in de binnenstad het Shantyfestival van Koor Bravour, net zo’n nautisch evenement natuurlijk. Er komen in totaal achttien koren naar Woerden en zij treden op op deze locaties: bij de Reehorst, bij Van Maanen, bij Plein 7 en op het Kerkplein, op het Kazerneplein en bij Viviamo tussen 11.30 en 17.15 uur. Het complete programma bekijk je hier.

Wegafsluitingen en parkeren

Vanwege het evenement is het op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni verboden om te parkeren op de Nieuwe markt, Haven, Emmakade en Van Oudheusdenstraat. Parkeren in de Woerdense binnenstad kan in parkeergarage Castellum of parkeergarage Defensie-eiland en bij het treinstation.

Wat staat er nog meer op het programma van de Havendagen 2019

Foto: indebuurt Woerden

Ben je benieuwd of zeemanslieden werkelijk hun dag starten met een schippersbittertje? Dan moet je zaterdagochtend vanaf een uur of half acht even over de Emmakade lopen, want daar gaan alle bootjeseigenaren ontbijten.

Om 11.00 uur is trouwens de vlootschouw van al die prachtige scheepjes en vanaf 13.30 uur is er een trek- en krachtproef met de opduwertjes.

Vanaf 20.00 uur kun je je nautische dag feestelijk afsluiten, want dan komt Marco Mark er een feest van maken bij de Woerdense haven.

Het complete programma van de Havendagen vind je hier.

Lees en bekijk ook:

Bijzondere werkplek: Nicky, Marcel en Piet doen een klus op een moeilijke plek in Woerden

Zie jij ook al ruim een week mannen in een soort duikpakken heen en weer lopen over de Westdam. En r...
Rozenbrug 24 juli 2018 Woerden

Bordeauxrood, Woerdens blauw of goud; er wordt nagedacht over nieuwe kleur voor de Rozenbrug

De Rozenbrug in Woerden is toe aan onderhoud. Tijdens zo'n opknapbeurt, krijgt de brug ook een likje...
Lotfi Boudour Bravour

Voormalig volmatroos Lotfi (19) zingt zeemansliederen in een shantykoor

Een schippers-kleinkind is hij; de Woerdense Lotfi Boudour. Zijn opa was sleepbootkapitein. En Lotfi...

Binnenkijken bij het woonschip van Jan en Debbie: ‘Vanaf windkracht drie voel je de deining’

De één moet er niet aan denken en de ander droomt ervan: wonen op het water waar je één bent met de ...
Woonboot Woerden Singel gezonken berging

Gezonken woonboot uit Singel; met bewoner en honden gaat het redelijk goed

Inmiddels is het twee maanden geleden dat langs de Singel een woonboot zonk. Vandaag, vrijdag 15 jun...

 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.