Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen Koeienmart, maar wel Snertweek: ‘Niks doen kan niet’

Aangeboden door Stadshart Woerden 14 oktober 2020

Geen Koeienmart, we balen er ontzettend van! Het is voor Woerdenaren en ook de ondernemers alles behalve leuk. Om toch te zorgen voor een beetje Koeiemartgevoel, is er volgende week de Woerdense Snertweek.

Marleen Strien en Patricia van Hall, die samen de marketing van Stadhart Woerden verzorgen, hebben een uniek programma samengesteld voor de Snertweek. “Helemaal niks doen kan echt niet.”

De Snertweek begint maandag 19 oktober met een Snertwedstrijd. Woerdenaren worden uitgenodigd komend weekend erwtensoep te koken en deze voor maandag 16.00 uur in een plastic bakje, verkrijgbaar in de binnenstad, in te leveren bij Van Kesteren in de Kruisstraat of Buro Fudge in de Rijnstraat.

Tekst gaat door onder de video.

Geen Koeiemart zoals we 'm kennen. Maar wel: De SnertWeek! Snertverkiezing, Koeiejacht, Schijt-je-Rijk, Loeigoeie…

Posted by Stadshart Woerden on Tuesday, 13 October 2020

Koeienjacht

Een ander onderdeel van de Snertweek is een koeienjacht door de binnenstad. “Geïnspireerd op de berenjacht aan het begin van de coronacrisis, waarbij mensen knuffelberen voor hun raam zetten, vragen we nu bewoners en ondernemers om een koe voor het raam te zetten of hangen”, legt Marleen uit. Kinderen kunnen vervolgens met een bingokaart door de stad gaan op zoek naar koeien.

Schijt je rijk

Een andere koeienactiviteit is het spel: schijt je rijk op woensdag 21 oktober. “We hebben op een geheime locatie een koe staan”, zegt Marleen. “Woerdenaren kunnen gokken op welke coördinaten in het weiland deze koe gaat schijten en wie dat goed heeft, krijgt een prijs.” Het spektakel wordt live gestreamd via Facebook.

Tot slot zijn er in het Stadshart de hele week loeigoeie aanbiedingen te scoren en kristaljons te proeven.

Meer weten of de tot stand koming van Snertweek, lees het hele artikel op AD Woerden (Premium) 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadshart Woerden. Meer over Stadshart Woerden ontdekken?

Stadshart Woerden winkelcentra

Kruisstraat 3, Woerden

Bekijk meer:winkelcentra

adv.