Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rebecca en Juerd vieren feest: ‘De Blauwe Meije bestaat tien jaar!’

Aangeboden door Buitenplaats de Blauwe Meije 5 augustus 2020

Tijdens een wandeling of fietstocht is het superfijn om tussendoor even te stoppen en uit te rusten. Eén van die parels die we hebben in Woerden is Buitenplaats De Blauwe Meije. Je kunt er lekker een kopje koffie drinken en een stuk homemade appeltaart eten die net uit de oven komt. Maar wist je dat er ook e-scooters, kano’s, kajaks en bootjes kunt huren? Heel leuk: de buitenplaats bestaat tien jaar!

Dankzij niemand minder dan Bram van der Vlugt ontdekten Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt de prachtige locatie die sinds tien jaar De Blauwe Meije heet. “Ik kwam door puur toeval op de Meije terecht”, zegt Rebecca. “Voor een kaas- en wijnproeverij in Kasteel Woerden in het kader van ‘de maand van het Groene Hart’ zocht ik iemand om de opening te doen. Ik wilde een bekende persoonlijkheid die betrokken is bij agrariërs en streekproducten en we kozen voor Bram. Ik had toen nog geen idee waar de Meije was, maar ik ging op zoek naar zijn huis. Zo reed ik tegen deze plek aan, die toen nog de Blauwe Wereld heette.”

Prachtige buitenplaats

Ze vond het huis van Bram die meteen ja zijn om de kaas- en wijnproeverij te openen: “Ja hoor kind, dat doe ik!”, zei hij tegen mij.” En tegelijkertijd vonden Rebecca en Juerd de prachtige buitenplaats die zij omtoverden tot Buitenplaats de Blauwe Meije waar je van alles kunt doen. “Dat ging niet zonder slag of stoot, maar door volhouden zijn we gekomen waar we nu zijn.”

Lekker eten

Op de menukaart van de Blauwe Meije vind je tosti’s, uitsmijters en diverse pannenkoeken. Bij de buitenplaats kun je een ontbijt, lunch of diner op afspraak doen. “Als gasten hier zijn geweest, komen ze vaak terug met een groep. Niet voor grote feesten, maar voor een rustige high tea, een verzorgde meeting of om een bootje te huren. Ook in coronatijd zijn wij positief en hebben we met de take away zoveel mogelijk contact en verbinding gemaakt met onze gasten. Spijtig is dat motoren niet meer kunnen komen, dit scheelt ons aanzienlijk aan inkomsten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

blauwe meije terras
Foto: De Blauwe Meije

Bed & Breakfast en kunst

Op de veelzijdige locatie is meer te doen. Je kunt er een high tea doen in de buitenlucht of overnachten bij de bed & breakfast (compleet ingericht luxe appartement voor max. vijf personen – bijvoorbeeld trainers van meetings of familie). Tijdens je verblijf heb je gratis de beschikking tot een kano. Varen is Hollands op zijn mooiste in de Meije. Op de buitenplaats is ook kunst te zien die je kunt kopen. De Blauwe Meije werkt al een paar jaar samen met KUNSTaandenRIJN en jonge kunstenaars krijgen er een platform. “We werken bij voorkeur met kunstgroepen- en kringen voor de diversiteit van verschillende disciplines van betaalbare ‘fietstaskunst’.”

De beeldentuin – waar trotse pauw Jeroen rondloopt – is zeven dagen per week geopend voor bezoekers. En het uitzicht dat je hebt vanuit deze tuin is geweldig mooi. Je kijkt uit naar Nieuwkoop en Bodegraven over natuurgebied en bloemrijke weilanden.

Meetings en workshops

De buitenplaats wordt veel gebruikt voor teambuildings, workshops en trainingen. Rebecca: “We ontvangen vaak zakelijke groepen. Ze kunnen hier verschillende activiteiten doen zoals polsstokspringen, theatersport of een kookworkshop. Ik was erg blij dat onder andere de Provincie Zuid-Holland en Naturalis hier een meeting hadden over de toekomst van agrariërs in dit gebied. Dat betekent dat wij het goed doen als vergaderlocatie.”

Tekst gaat verder onder de foto.

blauwe meije bootje
Foto: De Blauwe Meije

Streekproducten en verbinding

Rebecca: “We vinden de verbinding tussen stad, land en ons kaasgebied belangrijk en we werken veel samen met lokale ondernemers. Kunstenaars kunnen hier exposities doen en in onze tuin kweken we onze eigen producten en die gebruiken we ook. We hebben er al twee prijzen mee gewonnen voor ‘Streekproduct van het Jaar’. Ik bak alles zelf, oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen vindt onze appeltaart zo lekker, dat hij er speciaal voor omfietst, dat is toch ontzettend gaaf!”

Vrienden van de Blauwe Meije

Heel mooi: De Blauwe Meije werkt samen met Cor werkt beter. Bij dit bedrijf worden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geholpen om te re-integreren. “Met hulp van de vele vrienden van De Blauwe Meije, trouwe vrijwilligers en de goede hulp van ‘Cor werkt beter’ is het maatschappelijk verantwoord ondernemen gelukt.”

De beeldentuin, lunchroom en galerie zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 23.00 uur. Rebecca: “Ons terras – dat op de grens van Woerden en Nieuwkoop ligt – is alleen van 12.00 tot 19.00 uur open. In het verruimen van de openingstijden voor het terras werkt de gemeente helaas niet echt mee. Maar we gaan door waar we mee bezig zijn, want we verrijken de omgeving met een mooie locatie als dit. Het is een plek om tot rust te komen en om van lekkere dingen te genieten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Buitenplaats de Blauwe Meije. Meer over Buitenplaats de Blauwe Meije ontdekken?

Buitenplaats de Blauwe Meije bed en breakfasts

Geopend08:00 - 23:00

Meije 300, Zegveld

Bekijk meer:bed en breakfasts

adv.