Bevrijdingsdag 2018: 5 x dit staat er in Woerden op het programma

Door Sylvia Vos 16 april 2018

Vijf mei Bevrijdingsdag 2018, dat valt dit jaar op een zaterdag. Een mooie dag om de vrijheid te vieren en er een feestje van te maken. En in Woerden kan dat op verschillende plekken. Van aanschuiven bij een gratis lunch tot dansen bij de Cattenbroekerplas: 5 x dit staat op het programma voor Bevrijdingsdag dit jaar.

Klik op het oranje pijltje of swipe naar links voor alle vier de bevrijdingsactiviteiten en feestjes in Woerden

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

(bijna) gratis lunchen en een recordpoging à la Bob Ross

Je kunt natuurlijk lekker uit lunchen gaan bij een van de vele leuke lunchtenten die we rijk zijn in Woerden. Maar op Bevrijdingsdag kun je het ook eens anders (lees: portemonneevriendelijk) aanpakken. Want er is voor iedereen die wil een Vrijheidslunch voor €1,50 tussen 12.00 en 13.00 uur. Die is in de tent aan de kant van Concordia. Het enige wat je daarvoor moet doen is een kaartje scoren bij de winkels in de binnenstad waar een lunchposter op de deur hangt.

Meteen daarop volgend kun je je lekker uitleven als een echte Bob Ross. Want tussen 13.00 en 16.00 uur mag iedereen ‘kliederen’ naar hartenlust aan het grootste schilderij van Woerden. Althans, hoe groot dat wordt, ligt natuurlijk aan hoeveel mensen er meedoen. Dus dat record wordt alleen gehaald als jij ook je bijdrage levert.

Happy little trees, people!  

Muziek in de binnenstad

Posted by Fanfarecorps Excelsior Woerden on Thursday, 12 April 2018

Op het Kerkplein zijn de hele dag optredens. Om 11.30 uur beginnen de muzikanten van Fanfarecorps Excelsior met een concert, samen met een aantal Woerdense zangers. Daarna volgen optredens van slagwerkensemble Opgetrommeld (13.00 uur), Vintage Connection (13.20 uur), Danscentrum Delicious (14.00 uur), poëzie en statements over vrijheid (14.30 uur), Kalsbeek College orkest en band (15.00 uur), Ensembles van het Minkema College (15.40 uur) en Rhythm & Friends sluiten af van 16.15 tot 17.00 uur.

’s Avond is er in de Bonaventurakerk een concert vol muziek uit de jaren veertig door Harmonie de Vrienschap en Koordaat. Dat begint om 20.30 uur.

Dansen aan de plas

Bevrijdingsfestival
Foto: ANP

Nieuw dit jaar op Bevrijdingsdag is een festival bij de Cattenbroekerplas. Tijdens dit Groene Hart festival komen tussen 12.00 en 00.00 uur artiesten langs als Snollebollekes, La Fuente, Danny Froger en SEVES. Kaartjes kosten €12,50.

Wandeling met Gilde Woerden

Posted by 4 en 5 mei Woerden on Saturday, 21 April 2018

Op Bevrijdingsdag kun je met een gids van Gilde Woerden een Herdenkingswandeling doen. Die wandeling gaat langs zogenoemde ‘schuldige plekken’. Plekken waar onschuldige mensen, inwoners of onderduikers iets overkomen is tijdens de oorlog (zoals Rijnstraat 75).

Deze editie van de wandeling is uitgebreid met aandacht voor onder andere de omgekomen Italianen in Zegveld, Cor van Bemmel en ook het verhaal van Maarten Griffioen en de beschietingen bij het station.  Meedoen aan de wandeling om 14.00 uur is gratis.

De gids en staan op 5 mei om 14.00 uur bij het VVV-kantoor op de Emmakade klaar. (Deze wandeling is overigens ook op 4 mei om 14.00 uur gratis te doen).

En verder:

    • Theatervoorstelling voor iedereen van tien jaar en ouder ‘Brieven uit de Oorlog’ om 13.00 uur in Concordia
    • Tentoonstelling foto’s en teksten van leerlingen Kalsbeek College in de Petruskerk tussen 10.00 en 16.00 uur
    • Zie ook de site van de stichting 4 en 5 mei Woerden
    • Bevrijdingsbal bij Dansklub Promenade in het Brediushonk (Kievitstraat 40). Meer op www.dansklubpromenade.nl
    • Weten wat er op het programma staat in Utrecht? Houd dan deze site in de gaten.

Hebben we een tof bevrijdingsfeestje gemist in dit lijstje? Laat het ons even weten. Dat kan hier.

Roze winkelmandjes Jumbo Woerden

4 en 5 mei: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Woerden

Wil jij vrijdag en zaterdag je boodschappen gaan doen? Houd er dan rekening mee dat de openingstijde...

Dit staat er op bomvolle Woerdense evenementenkalender in 2018

Er wordt steeds meer bekend over alles feestjes en evenementen die in 2018 in Woerden gehouden worde...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.