9 x doen dit weekend in Woerden

Door Sylvia Vos 6 oktober 2017

Als zaagmans is geweest, hoef je nog maar 2,5 dag te wachten op het weekend. Daar zijn we allanggg voorbij. Nou, dan weet je het wel: het is bijna weekend! En dus: toffe doe-tips voor het weekend.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

WK Bierpong

Hoe goed ben jij in bierpong, zeg eens eerlijk. Ik zou maar vast gaan oefenen, want je kunt gewoon WK Bierpong worden zaterdag in Babylon. Ja, Woerdens Kampioen, maak je niet druk, de lat ligt nou ook weer niet zó hoog. Het is de Oktoberfest-editie, dus: viel SpaB!

7 oktober van 20.00 tot 01.00 uur in Babylon, toegang is gratis.

Babylon Woerden poppodia

Burg. H.G. van Kempensingel 31, Woerden

Bekijk meer:poppodia

Bockie

Bierdag in Woerden
Foto: Yutacar / Unsplash

Bockbier, een bier dat volgens een van de vele theorieën de naam te danken heeft een aan Bier dat in de stad Einbecker werd gemaakt, op z’n Beiers uitgesproken: Ainpöckisch Bier. Na een paar bier achter de kiezen zeiden ze maar gewoon: Ainpöck en uiteindelijk bleef Ein Bock daarvan over. Goed verhaal toch? Kun je mooi vertellen tijdens het bockbierfestival zondag in het Kasteel. Althans, doe maar aan het begin van de middag, anders begrijpt niemand er meer iets van.

Enneh, vergeet niet die Woerdense bockies te proeven, van ’t Bierhuys en de BorrelNoot.

8 oktober, bockbierfestival, Kasteel Woerden van 14.00 tot 19.00 uur, toegang is gratis, je koopt een glas en muntjes om mee te doen aan de proeverij. 

Kasteel Woerden restaurants en horeca

Op aanvraag

Kasteel 3, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Nóg meer bock

Je hebt het gewoon voor het kiezen zeg, want ook bij De Reehorst worden bockbiertjes getapt. Er zijn zes biertjes van de tap en nog eens vier anderen om te proeven tijdens het jaarlijks terugkereden ‘Bokbier Festijn’. Pak jij het liever wat kleinschaliger aan, dan is de Reehorst de place to be voor je. Met liveoptreden van The Next Thing.

Zondag 8 oktober van 13.00 tot 18.00 uur, Café Restaurant de Reehorst

Café Restaurant de Reehorst cafés

nu gesloten09:00 - 22:00

Rijnstraat 15, Woerden

Bekijk meer:cafés

Leerzaam nachtje

Bistronoom Kruittorenweg

Een college in de nacht in de Bistronoom? Is het de bedoeling dat we hier iets van leren? Oké, we kunnen leren dansen tot we erbij neervallen, we kunnen liedjes leren zingen tijdens de pianobar met Marcel Fokker en Jan Kanis, we leerden eerder al over dat gave verleden van die kelder ónder de Bistronoom…Nou, dan vinden we het wel weer welletjes, leerstand uit, partystand aan.

Zaterdag 7 oktober, N8College, Bistronoom, van 22.00 tot 03.00 uur, gratis entree, alleen voor 25+

Bistronoom Restaurant & Bar restaurants en horeca

nu gesloten12:00 - 00:00

Kruittorenweg 13, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dagje naar het asiel

Kittens katten

Dieren schattig? Nou niet als het een politiehond is die achter je jeweetwel aanzit. Hoe ze dat precies doen, kun je zaterdag zien tijdens de open dag van de Dierenhulpverlening in Harmelen. Want dan is er een politiehondendemonstratie. En er is nog veel meer, zoals springkussen, een reptielenshow en… je kunt een kijkje nemen in het asiel. Ha, zie dan nog maar eens met lege handen naar huis te gaan. Smelt-alarm!

Het asiel is open tussen 11.00 en 16.00 uur op zaterdag 7 oktober.

Dierenasiel Reijerscop Harmelen dierenopvang

nu gesloten09:00 - 12:00

Reijerscopse Overgang 5, Harmelen

Bekijk meer:dierenopvang

 Good food, good singers

Food Good Festival Woerden
Foto: Food Good Festival

Een gloednieuw feest in Woerden: het Food Good Festival met foodtrucks, wijn en cocktails. Er is een local market met hippe handgemaakte spullen en Do It Yourself-workshops. En dat is nog niet alles. Je krijgt ook een portie lekkere muziek voorgeschoteld. Want tijdens het festival wordt de beste singer-songwriter van het Groene Hart gekozen.

Zaterdag 7 oktober vanaf 12.00 uur, de Hall.

de HALL | BurgerEI & Zakenlui restaurants en horeca

nu gesloten08:00 - 17:00

Korenmolenlaan 4, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Zegveld smaakt naar meer

Rotterdam, are you ready? Vrijdag komen we Annabel van de nodige hitjes voorzien. Hallo zin in! #hitfabriek

Geplaatst door Rave van Fortuin op donderdag 10 november 2016

Gezelligheid, hapjes en drankjes, dat is ‘Zegveld smaakt naar meer’. En na het happen komen de feestbeesten van Rave van Fortuin optreden. Als dat geen feest wordt?

Zaterdag 7 oktober, van 16.00 tot  23.00 uur, rond de Milandhof in Zegveld

Klik op volgende voor meer feestjes in oktober

Griezels maken

Coderdojo programma
Foto: ANP

Zelf kunnen programmeren, dat is dus echt heel tof. Zaterdag is er een CoderDojo in de bieb en dat betekent dat je kunt leren programmeren. Althans, jouw kinderen kunnen dat er leren. Aangezien dit in de kinderboekenweek valt, is het thema ‘Gruwelijk Eng’. Jouw kids leren griezels maken met Scratch en de Micro:bit, jij lekker onderuit gezakt in de leeshoek met de Linda. in de hand. Prima toch?

Zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur, in bibliotheek Het Groene Hart. 

Bibliotheek Woerden bibliotheken

nu gesloten10:00 - 17:00

Meulmansweg 27, Woerden

Bekijk meer:bibliotheken

Zombiezondag

Zondag is het dus Wereld Zombiedag. Eigenlijk weet niemand nog echt precies wat dat nou moet inhouden? Verkleed als zombie door de straten slepen? Een marathon zombiefilms kijken in de bios? Aangezien het nog zo lekker vaag is, gooien wij er onze favo-bezigheid voor de zondag tegenaan: jezelf als een zombie van je bed naar de bank slepen en daar héérlijk onder een kleedje chillen, picknicken en netflixen. Perfecte invulling van de zombiezondag. Fijn weekend!

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶