6 x doen dit weekend in Woerden

Door Sylvia Vos 13 oktober 2017

Wat is het toch een lekker gevoel als het weekend voor de deur staat. En helemaal dit weekend. Want het wordt heerlijk weer en er is ook nog eens van alles te doen in Woerden!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

(On)geluksdag

Magic Circus Jofri Exercitieveld Woerden
Foto: Piet Hein Out / www.circusphotographer.com

Niks vrijdag de dertiende ongeluksdag. Circusdag is het in Woerden! Want vanaf vandaag staat stadscircus Magic Circus op het Exercitiveld. En een kaartje kost… Ha!  €13,- Alleen op vrijdag. Het circus staat er tot en met zondag (15 oktober) en er is elke dag een voorstelling om 16.00 uur. Maar er is nog iets speciaals op de dertiende, clown Jofri is getrouwd op de dertiende. Een clown die iets te vieren heeft, daar moet je bij zijn.

Kaarvoorverkoop is bij Primera en online via www.magic-circus.nl.

Gezichten van een prachtstraat

Achter de voordeur Leidsestraatweg Woerden
Leidsestraatweg-bewoners Silvia, Mariëtte en Margo. Op de foto in de foto: Carla. Foto: indebuurt Woerden

Eigenlijk is het altijd een goed idee om naar de Leidsestraatweg te gaan. We zetten al eens eerder op een rij waarom die straat helemaal top is. Maar vandaag en morgen heb je nog een extra reden. Want er is een hele gave expositie genaamd ‘Achter de voordeur’. Veertig fotografen maakten 66 foto’s van 137 bewoners en ondernemers uit de straat. Van iemand die er al tachtig jaar woont, tot een baby die werd geboren na de start van het project deze zomer. Stuk voor stuk de moeite waard. Meer over het project lees je hier.

Galerie van Slagmaat, Leidsestraatweg 36. Zaterdag 14 oktober is er bovendien een borrel van 15.00 tot 17.00 uur. 

Galerie van Slagmaat galeries

nu gesloten10:00 - 17:00

Leidsestraatweg 36, Woerden

Bekijk meer:galeries

Kaaskunst

De Kaasboer van Maarten Welbergen
De Kaasboer van Maarten Welbergen

Ben jij ook zo dol op kaas? Kan bijna niet anders natuurlijk als je in Woerden woont. Kaasmuseum, kaasboeren, kaasmarkt, kaaspakhuizen, kaaskoning, hopelijk binnenkort ook kaasthee (ja echt, lees maar!)… En nu hebben we ook Kaas in de kunst. Want vanaf zaterdag kun je een ode aan de Nederlandse kaascultuur bewonderen in ons Stadsmuseum. ‘Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst’ heet het. Met werken van toen en nu. En als je daar dan toch bent, bekijk dan meteen eens goed die details, die het gruwelijke verleden van dit pandje verraden.

Overigens, vanwege de nationale archeologiedagen komt Niek de Kort zaterdag ook nog van alles vertellen over ‘oude dingen’, waaronder hoe Woerden een kaasstad werd. Reserveren hiervoor is niet nodig, vol (45 personen) is vol. Om 14.00 uur en om 15.00 uur.

Stadsmuseum Woerden bezienswaardigheden

nu gesloten10:00 - 17:00

Kerkplein 6, Woerden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Hakkûh!

Gabberen, weet je het nog? trainingsbroek aan, haar glad naar achteren en hakken als een malle. Kan gewoon zaterdag. In K’77 gaat een gabberparty los van 19.00 tot 1.00 uur. Neem je gabbers mee en … Strak, strak, in m’n trainingspak, -pak, kijk eens hoe ik hak, hak, lekker uit m’n dak…

Entree is €3,50, Hoge Rijndijk 3a.

Eropuit!

Herfst fietstocht fietsroutes Woerden
Foto: ANP

Wat een heerlijk weer wordt het dit weekend. Binnen zitten kan altijd nog. Hups, lekker naar buiten. De tuin winterklaar maken zou best een optie kunnen zijn. Had je deze aanbieding al gezien voor winterharde plantjes? Maar gewoon een heerlijke wandeling of fietstocht maken is ook heel niet vervelend. Wij hebben een aantal supermooie fietstochten voor je samengesteld, al zeggen we het zelf. Kijk hier maar. En als je terugkomt, even lekker smullen van smakelijk Woerdens herfstvoer natuurlijk.

 

Herfstvakantie!

herfst meisje bos bladeren
Foto: Pixabay

Natuurlijk, de herfstvakantie start ook vandaag (vrijdag de dertiende). Eerder al maakten we een lijstje voor je met wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen tijdens de herfstvakantie. Het eerste toffe event is vanavond al meteen in het Batensteinbad. Daar kan lekker gezwommen worden. En niet zomaar, want het is Halloween-discozwemmen. En er is nog veel meer. Bekijk hier alle leuke herfstvakantietips.

Let wel even op, in de herfstvakantie zijn er wat wegen in Woerden afgesloten. Daarover en over de omleidingen lees je hier meer.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶