5 x supermooi wandelen in en rond Woerden

Door Jurgen Rupschus 12 maart 2018

Zin in een stevige wandeling? Je kunt natuurlijk shoppend door de stad gaan struinen of bij de Cattenbroekerplas banjeren. Voor een mooie wandeling in de natuur hoef je echt niet ver te reizen. We verzamelden vijf leuke wandelroutes in Woerden. Wandelschoenen aan en gaan! 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Dwars door de polder (8 km)

Foto: Carla Vermeend
Afbeelding: Google Maps

Doe je laarzen maar aan, want als het een beetje drassig is, krijg je in je All Stars ongetwijfeld natte voeten. Dit klompenpad gaat dwars door de weilanden tussen De Boerinn en ’s Gravensloot heen. Je moet wel wat pontjes over, dus voor mensen die minder te been zijn, is deze route niet zo geschikt. Vergeet de koeien niet loeiend te groeten! Starpunt is bij De Boerinn. Check hier meer info over de wandelroute in Woerden.

Ook handig om te weten: de route door het weiland is vanwege het broedseizoen tussen 1 april en 15 juni gesloten en honden mogen niet mee.

Volg de Romeintjes (7 km)

Foto: Xenia van lifebyxenia.nl
Afbeelding: Google Maps

Je komt niet alleen langs heel veel geschiedenis, maar ook langs een prachtig stukje natuur. Je loopt namelijk door de binnenstad van Woerden (startpunt is Kerkplein) en door het Brediuspark richting Geestdorp. Via het pad langs de Oude Rijn wandel je weer terug naar de binnenstad. Op deze route lag ook de noordgrens van het Romeinse Rijk. Vergeet je camera niet!

Over de jaagpaden (9 km)

Foto: indebuurt Woerden
Afbeelding: gemeente Woerden

Je wandelt op deze route over halfverharde graskades, jaagpaden en Veldwijk tussen Harmelen en Woerden. En als je de route net iets te kort vindt, dan pak je gewoon een rondje om de Cattenbroekerplas mee. Het startpunt is Harmelen. Je vindt het infobord van deze route op de hoek van de Uitweg en Kalverstraat/Kerkweg. Als je een beetje doorstapt is deze wandelroute in twee uur te doen.

Rondje Lagebroek ( 3 km)

Foto: De Lagebroek
Afbeelding: gemeente Woerden

Als je niet al te veel kilometers wilt maken, maar wel wilt genieten van de natuur, dan doe je een rondje Lagebroek. Je loopt over oude paden die vroeger leidden naar boerderijen. Je start bij de Milandhof in Zegveld en loopt vanaf de parkeerplaats achter het gebouw links de Milandweg op. O ja, de sloot steek je over via een loopplank. Dus blijf in evenwicht :-).

Langs de Grecht (12 km)

Foto: Carla Vermeend
Afbeelding: gemeente Woerden

Je loopt door Kamerik en Kanis en langs de Grecht. Man, man, man, wat is dit een mooie route om te wandelen. Het pad langs het water is niet verhard. Je kunt starten in het centrum van Kamerik of bij het Oortjespad.

En dit is nog maar een greep uit al die mooie wandelroutes in Woerden. Denk ook eens aan een rondje Molenvliet of de route richting Linschoten. Welke Woerdense wandelroute loop jij het liefst? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Wandel ze!

Hardlooproutes Woerden

Hardlooproutes in Woerden: dit zijn 5 hele mooie!

Als je een ervaren hardloper bent, dan loop jij ongetwijfeld trouw je vaste rondje. Maar af en toe e...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶