5 x doen dit weekend in Woerden

Door Sylvia Vos 12 januari 2018

Drie woorden, twaalf letters: het is weekend! Wat er allemaal te doen is in Woerden, hebben we zoals elke week weer voor je in een handig lijstje gezet.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De leonardo van Woerden

In het Stadsmuseum Woerden worden in de week van 10 t/m 14 oktober enkele topstukken vervangen door nieuwe schilderijen….

Geplaatst door Beleefwoerden op zondag 25 september 2016

Weet jij wie Leo Gestel is? Dat is dus de ‘Leonardo da Vinci’ van Woerden, een groot kunstenaar met andere woorden. Hij werd door zijn vrienden niet voor niets Leo genoemd, terwijl hij eigenlijk Leendert heette.

Leo – geboren in Woerden in 1881 – kon goed schilderen en maakte het ene na het andere pareltje. Onder andere van het uitzicht uit zijn slaapkamer, waar hij de prachtige Bonaventurakerk kon zien. Leo krijgt nu zijn eigen kamer in het Stadsmuseum. Daar zijn ze bij het museum héél blij mee. En wij ook. Want laten we wel zijn, als we onze eigen grootheid van het kaliber Leonardo hebben in Woerden, dan moeten we daar natuurlijk gewoon keihard mee pronken.

De permanente expo in de kamer van Leo Gestel wordt vrijdag 12 januari om 19.30 uur geopend in het Stadsmuseum.

Stadsmuseum Woerden bezienswaardigheden

Nu gesloten10:00 - 17:00

Kerkplein 6, Woerden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Alle kerstbomen verzamelen!

Kerstbomen inzamelen
Foto: ANP

De meeste mensen zullen hem allangs de deur uit gegooid hebben, de kerstboom. Waarschijnlijk is hij allang meegenomen door een actieve Woerdense tiener die wel een zakcentje wil verdienen. Want elke ingeleverde boom (maximaal tien p.p.) levert €0,50 op. Het inleveren van alle bomen, dat is dit weekend. Waar dat allemaal kan, lees je in het bericht hieronder.

Zaterdag 13 januari, kerstboominzameling

Kerstbomen inzamelen

Kerstboom de deur uit? Zo werkt het inzamelen

Het moet toch een keer gebeuren, hoe gezellig het ook is in je huis: die kerstboom moet de deur weer...

Winterkost proeven

Snert eten Winter
Foto: ANP

Zuurkool met rookworst, snert, stoofvlees… Ben jij ook zo gek op winterkost? Wie weet wat er allemaal op het menu staat tijdens Kamerik Proeft de wintereditie. Winterse kost in elk geval, dat staat als een paal boven water. En tijdens het feestje in de Schulenburch wordt ook de Kameriker van het jaar benoemd.

Zaterdag 13 januari vanaf 18.00 uur in de Schulenburch.

Oh ja: deze zaterdag gaat ook de kaartverkoop van Kamerik Live van start om 10.00 uur. Meer daarover lezen kan hier:

Kamerik Live 2017

Urenlang losgaan met lokale bands tijdens Kamerik Live

Over iets meer dan een maand is de derde editie van Kamerik Live. Maar de voorverkoop start zaterdag...

Disconight!

Meeblèren met hits uit de jaren 70, 80 en 90. Dat is eigenlijk altijd wel een goed idee als je je even lekker wilt uitleven. Bij de Markies kan het dit weekend vanaf 21.00 uur.

Kaarten kosten €10,- aan de deur.

Restaurant De Markies Woerden restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 00:00

Valk Boumanlaan 61, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Gratis genieten

Zaterdag kun je het nieuwe jaar super muzikaal verantwoord inluiden in Concordia. Want daar houdt Excelsior Woerden een nieuwjaarsconcert. En er staan werken op het programma, die eigenlijk iedereen (jong én oud) wel een keer gehoord moet hebben. Zoals Concierto d’Aranjuez, een klassieker waar je U tegen zegt. Eentje die je zeker herkent uit films en reclames. Daarnaast komen er ook wat musicalnummers voorbij, mede dankzij Theaterkoor Marcello, dat meewerkt aan het concert.

Zaterdag 13 januari vanaf 15.00 uur in Concordia, gratis toegang.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.