Advertentie wordt geladen…

31 x evenementen in Woerden die dit jaar op de planning staan

Het jaar 2020 was een jaar met bijna geen grote evenementen. Dit jaar is meer hoopvol, want er staan meer dan dertig events op de planning in Woerden. De data van de events zijn wel onder voorbehoud. Het hangt namelijk af van de vergunning. En het doorgaan van evenementen is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Dit is de evenementenkalender 2021 in Woerden:

Advertentie wordt geladen…
Advertentie wordt geladen…

Opera Viva Festival – 3 en 4 juli

Drijvende Diva Frédérique Klooster in de jurk van paraplu’s. Foto: Opera Viva Festival

Er ‘dobbert’ op 3 juli iets heel opvallende op de singel. Namelijk een zangeres in een baljurk van paraplu’s! Alsof dat niet genoeg spektakel is, zingt ze al drijvend aria’s van onder meer Mozart en Puccini. En er is die dag nog veel meer te zien in Woerden.

90’s on the Beach – 9 juli 2021

Vengaboys Woerden 2019
90’s on the Beach in 2019. Foto: hanspieters.nl

De voetjes kunnen van het zand op 9 juli. Dan is er een nieuwe editie van 90’s on the Beach op het strandje bij de Cattenbroekerplas. In 2020 ging het niet door, maar nu kunnen we weer los op muziek van SNAP!, Captain Jack, dj Paul Elstak, Jan Wayne en meer.

Kermis Harmelen – 5 t/m 10 juli

Foto: indebuurt Woerden

Als je van kermis houdt, dan moet je tussen 5 en 10 juli in de dorpskern van Harmelen zijn. Dat wordt ongetwijfeld een gezellige boel!

Woerdense VakantieWeek – 20 t/m 28 augustus 2021

André Hazes VakantieWeek Woerden 2020
Archieffoto: hanspieters.nl

Heel goed nieuws: de Woerdense VakantieWeek 2021 gaat door! De 67ste editie van het evenement in Woerden is van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 augustus. “We zijn ongelooflijk blij dat de coronasituatie het toelaat om met heel Woerden in de laatste week van de zomervakantie dat feestje te vieren waar we allemaal zo naar uitkijken”, laat de WvW-organisatie weten.

Historische Kaasmarkt – 28 augustus

Kaasmarkt Woerden handjeklap kaasrollen streekmarkt
Archieffoto: indebuurt Woerden

Kaasbrikken, handjeklap, touwtrekkende boeren en kaashandelaren. Genoeg redenen om op 28 augustus de Historische Kaasmarkt op het Kerkplein te bezoeken. Je leert van alles over kaas en vergeet niet een stukje kaas te proeven.

Swim to Fight Cancer – 29 augustus

Zwemmen in Woerden
Archieffoto: indebuurt Woerden

In 2020 zou de eerste editie van Swim to Fight Cancer zijn in Woerden. Die werd uitgesteld naar 2021. De bedoeling is dat honderden mensen 500 meter of twee kilometer zwemmen in de singel om geld op te halen voor het goede doel.

Drakenbootrace – 4 september

Foto: hanspieters.nl

In 2019 vond de eerste editie plaats van de Drakenbootrace en de tweede zou eigenlijk vorig jaar zijn. Die ging door de coronamaatregelen niet door, maar als snel werd er een nieuwe datum geprikt: 4 september 2021.

Roemeniëmarkt – 4 september

Archieffoto: indebuurt Woerden

Digitaal of fysiek, de Roemeniëmarkt in Woerden staat gepland om 4 september. De gezellige markt werd afgelopen jaar online gehouden, hopelijk kunnen we er dit jaar weer zelf naartoe.

Septembermarkt Harmelen – 4 september

Septembermarkt Harmelen 2017 2018
De markt in 2017. Foto: @metLEV-fotografie

De Septembermarkt in Harmelen trekt altijd veel bezoekers en is een van de populairste markten in de regio. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang. Dat wordt weer een groot feest op 4 september!

Kunstpark en Akoestival – 5 september

Akoestival Woerden 2017
Archieffoto: indebuurt Woerden

Snaktprukt is de nieuwe naam van Kunstpark. Het event is samen met Akoestival in het Woerdense Westdampark op 5 september 2021. Muziek en kunst van lokale artiesten, dat wil je niet missen.

Open Monumentendagen – 10-12 september

Het Klooster. Foto: Het Klooster

Binnenkijken bij monumenten is hartstikke interessant. Er gaan deuren open van gebouwen waar je niet zomaar in kunt. Door de hele gemeente kun je historische gebouwen bezoeken en luisteren naar de geschiedenis van Woerden. Tipje van de sluier: bij Het Klooster gaan ze iets heel tofs doen tijdens de Open Monumentendagen.

Summerlake – 18 september

Archieffoto: hanspieters.nl

De line-up is inmiddels bekend van Summerlake Outdoor Festival in Woerden. In het Molenvlietpark kan er weer lekker worden gedanst op 18 september 2021. Daar hebben velen lang naar uitgekeken!

Iedereen doet mee Festival – 18 september

Gemeentehuis gemeente Woerden 2019
Foto: Justin Egberts

Een nieuw evenement in de stad is het Iedereen doet mee Festival. Op 18 september kan iedereen in de gemeente meedoen aan activiteiten, kennis opdoen over bijvoorbeeld ondernemerschap. Iedereen kan ook een actiepunt inbrengen waarmee je de inclusieve samenleving in Woerden dichter bij elkaar brengt. Bekijk meer info over dit event.

Harmelen Fest en Gondelvaart – 18 september

Gondelvaart Harmelen
Foto: Oranjevereniging Harmelen

Op 17 of 18 september is de Gondelvaart in Harmelen. Dat wordt genieten van mooi verlichte bootjes. Harmelen Fest is een nieuw evenement op de kalender. Als we er meer over weten, dan lees je het op de site.

Nationaal Veteraan Treffen – 25 september

Archieffoto: hanspieters.nl

Als de omstandigheden het toelaten, dan is er op 25 september 2021 weer Nationaal Veteraan Treffen. Het hele Exercitieveld staat dan weer vol met klassieke motors en brommers.

Popronde – 26 september

Popronde 2018 Woerden
Archieffoto: indebuurt Woerden

Artiesten die optreden op verschillende locaties in de stad en ook nog eens reizen door het hele land. Dat is Popronde! De Nederlandse talenten vind je op 26 september in Woerden.

Wijnloop – 1 oktober

Wijnloop Woerden 2020
Foto: Unsplash

Nee, het is niet een hardloopwedstrijd met een glas wijn in je handen. Je loopt rustig langs verschillende winkels om daar een wijntje te proeven. Dat klinkt toch geweldig? Het event staat vrijdag 1 oktober op de planning.

SLOWtriatlon (zwembadeditie) Harmelen – 7 oktober

Foto: hanspieters.nl

In 2021 is er geen Triathlon Woerden, die gaat hopelijk weer plaatsvinden in 2022. Maar er is in oktober dit jaar wel iets anders: een SLOWtriatlon. De originele editie gaat dit jaar niet door, maar er wel een zwembadeditie. Die vindt plaats bij H2O in Harmelen.

Kamerikse Weteringloop – 9 oktober

Foto: Kamerikse Weteringloop

De hardlopers onder ons kunnen hun borst nat maken. Op 9 oktober is de Kamerikse Weteringloop. Eerder dit jaar was er een virtuele loop, maar de organisatie heeft in 2021 toch nog een nieuwe datum gevonden voor een fysieke editie.

Bockbierfestival – 10 oktober

bockbiefestival
Archieffoto: hanspieters.nl

De dag na de Weteringloop kun je meteen door naar het Bockbierfestival. Op 10 oktober staan er twintig brouwers met hun bier op het Exercitieveld. Er is natuurlijk ook wat eten, want die bodem heb je zeker wel nodig met al die lekkere biertjes.

Legends of Rock Tribute Tour – 16 oktober

Foto: indebuurt Woerden

En dan zien we nog een nieuw evenement op de kalender staan. Op 16 oktober is de Legends of Rock Tribute Tour in het Molenvlietpark.

Oktoberfest – 22 en 23 oktober

Oktoberfest Woerden 2015
Archieffoto: Oktoberfest Woerden

Bier, worst een lekker meelallen. Dat is een samenvatting van het Oktoberfest. In Woerden vindt het feest op 22 en 23 oktober plaats op het Exercitieveld.

(Kiremko) Nacht van Woerden – 26 oktober

Foto: Sander Haak

Op 26 oktober staan er twee evenementen op de planning. Ook hiervoor geldt, net als alle andere events: het doorgaan hangt af van de geldende coronamaatregelen. De veldrit Kiremko Nacht van Woerden staat in ieder geval op de officiële kalender. Nu ook maar hopen dat de voetjes van de vloer mogen op het Kerkplein.

Koeiemart – 27 oktober 2021

koeiemart
De mart in 2019. Foto: indebuurt Woerden

Het evenement van het jaar mag niet ontbreken op de evenementenkalender 2021. Vorig jaar ging de mart helaas niet door. Laten we hopen dat we nu wel kunnen struinen over de warenmarkt, Woerdeneese markt, kermis en tussen de koeien. Zet 27 oktober in ieder geval in de agenda, met koeienletters!

Straattheaterfestival – 5 en 6 november

Straattheaterfestival 2019. Foto: indebuurt Woerden

Wat zien we daar! Het Straattheaterfestival vindt in 2021 in het najaar plaats. Het event gaat deze maand niet door vanwege alle maatregelen. Er is toch een nieuwe datum gevonden op 5 en 6 november. Dat is nog eens leuk! Nu maar hopen dat alles lukt met de vergunningen. Ook de dan geldende coronamaatregelen kunnen nog roet in het eten gooien.

Intocht van Sinterklaas – 14 november

In 2019, toen alles nog ‘normaal’ was. Archieffoto: hanspieters.nl

De intocht van de Sint staat op 14 november op de agenda. Vorig jaar was er een digitale intocht. Dit jaar zou het toch weer onwijs leuk zijn om Sinterklaas live welkom te heten in onze stad.

Lichtjes in het donker – 18 november

lichtjes in het donker
Foto: hanspieters.nl

Een heel intiem evenement is Lichtjes in het donker. Op 18 november kun je een lichtje aansteken voor iemand die is overleden bij de Algemene Begraafplaats in Woerden.

Lichtjesoptocht Sinterklaas in Harmelen – 27 november

Sinterklaas intocht Harmelen
Archieffoto: ondernemend Harmelen

De Sint doet natuurlijk ook Harmelen aan en op 27 november staat de lichtjesoptocht op de planning.

Kerstmarkt Harmelen – 10 en 11 december

kerstmarkt kerst
Foto: Pixabay

Op 10 en 11 december staat er een kerstmarkt in Harmelen op de kalender. Verder is er nog niet veel over het event bekend.

Santarun – 11 december

Foto: hanspieters.nl

Verkleed in een kerstmanpak rennend door de binnenstad. Dat is de Santarun! Doe mee of ga kijken, het is sowieso een leuk evenement! Het event staat gepland op 11 december 2021.

Winterfair

Archieffoto: hanspieters.nl

Er is nog geen nieuwe datum geprikt voor de Winterfair in Woerden, maar als alles meezit (en daar hopen we natuurlijk op) kunnen we in december naar dit event. Als er een datum bekend is, laten we het je weten!

Staat jouw evenement er niet tussen? Geef dan een seintje en mail ons!

Bron: evenementenkalender gemeente Woerden

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Laatste kans! Win een dagje Efteling, Walibi of ander pretpark naar keuze”

Laatste kans! Win een dagje Efteling, Walibi of ander pretpark naar keuze

Ga naar “Nicolette van Dam en Bas Smit deden een dagje Woerden: ‘Met ons hectische leven waren we toe aan ontspanning’”

Nicolette van Dam en Bas Smit deden een dagje Woerden: ‘Met ons hectische leven waren we toe aan ontspanning’

nederland heeft alles nicolette en bas
Ga naar “Nog meer bekende namen: deze artiesten staan op de Woerdense VakantieWeek 2021”

Nog meer bekende namen: deze artiesten staan op de Woerdense VakantieWeek 2021

Davina Michelle

In onze gids

Ga naar “Surinaams eethuis Tante Mien”

Surinaams eethuis Tante Mien

 • Rijnstraat 52
 • Surinaamse restaurants
 • 12:00 - 20:00
Roti

Nu geopend

Ga naar “Het Wapen van Linschoten”

Het Wapen van Linschoten

 • Dorpstraat 34
 • Restaurants en horeca
 • 10:30 - 22:00
wapen van linschoten terras

Nu geopend

Ga naar “Superleukefeestjes”

Superleukefeestjes

 • Schrijverspad 55
 • Feestartikelen

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Exclusieve lingerie in Woerden”

Exclusieve lingerie in Woerden

 • Subliem with LEF
 • Geldig t/m 18 augustus 2021

Topper

Ga naar “Midzomer Theater”

Midzomer Theater

 • Buitenplaats Kameryck
 • Geldig t/m 14 augustus 2021
Ga naar “Kip van de braai op zondag!”

Kip van de braai op zondag!

 • Buitenplaats Kameryck
 • Geldig t/m 31 augustus 2021
kameryck braai
Ga naar “Alle Douwe Egberts 4 stuks, 35% korting”

Alle Douwe Egberts 4 stuks, 35% korting

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 juli 2021
Ga naar “Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00”

Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Coördinator”

Coördinator

 • Stichting Present Woerden
 • Parttime

Topper

Ga naar “Cateringmedewerker”

Cateringmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Lasser/samensteller”

Lasser/samensteller

 • Francken Metaal
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Taxichauffeur Woerden”

Taxichauffeur Woerden

 • Top Support Nederland BV
 • Parttime
Ga naar “Content specialist”

Content specialist

 • Lodger
 • Fulltime/Parttime
Lodger Woerden