Echt waar: Tekk de teckel kwam van de Woerdense fokkerij en moest in therapie (video)

Door Sylvia Vos 11 februari 2019

Tekk de teckel, het is een van de hondjes die bij de Woerdense teckelfokkerij vandaan komt, waar zoveel om te doen is geweest. Er werden bij invallen verwaarloosde hondjes aangetroffen. Teckel Tekk komt van deze fokkerij en heeft wat issues overgehouden aan zijn verwaarlozing. Gelukkig voor Tekk bestaat er zoiets als hondentherapie en nu gaat het een stuk beter met hem. 

Tekk kwam deze week in het nieuws doordat zijn huidige eigenaren, Tim-Jim en Loes uit Breda, een rechtszaak hadden aangespannen tegen de Woerdense tekkelfokkers. Zij willen de kosten van de therapie vergoed krijgen. Niet vanwege het geld, maar omdat ze vinden dat de tekkelfokkers moeten boeten voor wat ze de hondjes hebben aangedaan. De rechter gaf ze gelijk en wees een geldbedrag toe.

Tekk is bang

Een van Tekks issues is dat hij angstig is, bij alles blaft en niet van mannen houdt. En ook niet van de deurbel. Loes en Tim-Jim schakelden hulp in van een heuse hondengedragstherapeut. Inmiddels gaat het – mede daardoor – een stuk beter met Tekk.

BN de Stem ging bij het stel en bij Tekk langs en maakte onderstaande video. Meer over Tekk en wat het Bredase stel zag toen ze de teckel in Woerden kwamen halen lees je hier in AD Woerden.

Ruim honderd teckels van Woerdense fokkers in beslag genomen in Hongarije (video)

De Hongaarse politie heeft vandaag 106 honden weggehaald bij de teckelfokkers die vanuit Woerden naa...
Teckelfokkerij Woerden Breeveld Vliegende Kiep

Terugkijken: Woerdense teckelfokkerij in reportage van Hart van Nederland

Meer dan honderd honden werden vorig weekend in beslag genomen bij een teckelfokkerij op Breeveld in...
Teckelfokkerij Woerden inval politie

Nieuwsoverzicht: inval bij teckelfokkerij en Woerden aan het werk bij Canal Pride

Heb je dit weekend geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Geen zorgen! We zetten een aantal gebeur...

adv.