Helden! 5 x de Woerdense brandweer in actie om dieren te redden

Door Sylvia Vos 11 februari 2019

Ze komen in actie bij brand, ongevallen en andere ernstige situaties, maar ook als er dieren in nood zijn kunnen we op ze rekenen: de Woerdense brandweer. 112-fotograaf Justin legt het werk van de hulpdiensten vast en zette vijf incidenten op een rij, in tekst en beeld, waar de brandweer alles op alles zette op dieren in nood te redden.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kat in het nauw

Foto: Justin Egberts

“Op 17 april 2018 ontdekte een bewoner een kat tussen een schuurtje en een muur bij de nieuwbouw van het Plantsoen. De kat liep vermoedelijk op het muurtje en viel tussen de twee wanden. Omdat de kat om hulp aan het roepen was, werd de brandweer ingeschakeld. De brandweermannen van post Woerden kwamen toen om de kat te helpen. Na meerdere manieren te bekijken, besloot de brandweer een paal schuin naar beneden neer te zetten. De kat kon toen omhoog en werd ontvangen door de brandweer.”

Vogel uit de goot

Foto: Justin Egberts

“Bewoners van de Stockholmlaan ontdekten op 6 juli 2018 een vogel die vastzat bij de dakgoot. De vogel wilde vermoedelijk de ruimte achter de dakgoot in en kwam vast te zitten. De brandweer werd gebeld en kwam met de autoladder om de vogel te bevrijden. Dit was een fluitje van een cent, de vogel vloog al snel weg.”

Avontuurlijke kat

Foto: Justin Egberts

“Op 20 juli 2018 was het snikheet en droog. Op de Goudenregenstraat ging een kat op avontuur. Hij besloot het dak op te gaan en kwam vast te zitten in de dakgoot. Door de hete zon werd de dakgoot heel heet en begon de uitgedroogde kat om hulp te roepen. De miauwende kat werd snel ontdekt en de brandweer werd ingeschakeld. De kat weigerde in eerste instantie de hulp van de brandweer. Een brandweerman greep de kat vast en tilde hem op. Hij bracht de kat naar beneden, de kat vond al de commotie niet leuk en rende snel weg. De eigenaar was heel blij dat de brandweer te hulp schoot.”

Koe te water

Foto: Justin Egberts

“Op 5 oktober 2018 zag een voorbijganger een koe in het water liggen langs Veldwijk. De voorbijganger belde de brandweer. Toen de brandweer aankwam zijn ze met zes brandweermannen naar de koe gelopen. Ze hebben hem vastgemaakt en geprobeerd uit de sloot te halen. De koe was uitgeput en had weinig kracht om uit de sloot te komen. De andere koeien verzamelden zich bij de brandweer. De brandweer gebruikte een paal om de koe naar voren te duwen en trokken toen met vijf man de koe uit de sloot. De koe werd snel weer herenigd met de andere koeien.”

Robinson Crusoe-kat

Foto: Justin Egberts

“Een meisje ontdekte op 21 november 2018 een kat op een eilandje naast de Potterskade. De kat was vermoedelijk via de brug op het eilandje gesprongen. Ze belde de brandweer, die kwamen met duikers naar het eilandje toe. De duikers gingen het eilandje op en gingen op zoek. Na een tijdje staakten ze de zoektocht en besloten ze een balk tussen de brug en het eilandje te plaatsen. Zo kon de kat zelf het eilandje verlaten.”

Op het droge

Dit weekend ‘redde’ de brandweer trouwens nog een bijzonder beestje uit het water…

Grote Kwak uit de Rijn Carnaval Harmelen Kwakbollenpoel

What the… Kwak! Dit weekend komt de mascotte van de Kwakbollen uit de Oude Rijn

De Grote Kwak, dat is de mascotte van de Harmelense carnavalsvereniging de Kwakbollen. Die brengt he...

Lees ook:

Brandweer

#Hoedan: stilstaande brandweerauto geflitst bij verkeerslicht Europabaan

Dit is er echt eentje in de categorie opmerkelijk. Een brandweerauto staat netjes te wachten voor he...
Station Woerden lift opsluiting filmpje

Filmpje opgedoken van bevrijding uit ‘hete lift’ op station Woerden

Vier mensen kwamen gisteren, dinsdag 31 juli, vast te zitten in de lift op Station Woerden. Een glaz...
Woonboot Woerden Singel gezonken berging

Gezonken woonboot uit Singel; met bewoner en honden gaat het redelijk goed

Inmiddels is het twee maanden geleden dat langs de Singel een woonboot zonk. Vandaag, vrijdag 15 jun...
Bedrijfsfeest Boerderij de Boerinn

Deze toffe feestjes kun je allemaal vieren bij Boerderij de Boerinn

Ben je op zoek naar dé feestlocatie van Woerden en omstreken? Dan moet je zeker weten bij Boerderij ...

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Dieren

adv.