Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Esmée en Linsey hebben de leukste baan ooit: ze zijn zweminstructeurs in Woerden

Aangeboden door WoerdenSport Zwembaden 30 oktober 2019

In onze Woerdense zwembaden werken meer dan 35 zweminstructeurs. Zij geven lessen aan jong en oud en elke dag ziet er weer anders uit. Om iedereen zwemles te kunnen geven is WoerdenSport Zwembaden momenteel op zoek naar een ervaren zweminstructeur. Interesse? Dan kun je direct al beginnen! Esmée en Linsey vertellen je hoe leuk het is om als zweminstructeur te werken in Woerden en Harmelen.

Een zweminstructeur geeft niet alleen maar zwemlessen. De lessen moeten namelijk voorbereid worden, de contacten met ouders van kinderen die zwemlessen volgen worden onderhouden, er wordt ook toezicht gehouden en de zwemdocent kan ook andere lessen geven zoals baby- en peuterzwemmen of aquarobics. En dat is nog maar een greep uit wat een instructeur allemaal doet.

‘Het is heel fijn dat ik bij WoerdenSport extra cursussen kan doen’

Elke dag is anders

Esmée en Linsey zijn zweminstructeurs bij WoerdenSport Zwembaden en zij maken dagelijks van alles mee. “Elke dag ziet er anders uit, maar we hebben wel een vast rooster per week met vaste tijden”, vertelt Linsley. “We geven zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma en die lessen moeten eerst voorbereid worden. Na de les maken we ook de zwemzaal weer schoon en dan is het door naar de volgende les. Het zijn volle dagen, maar het is heel leuk om anderen iets te leren.”

Supertof team

Esmée: “We werken hier echt met een supertof team. De collega’s staan altijd voor je klaar en de werksfeer is top. Het is ook heel fijn dat ik bij WoerdenSport extra cursussen kan doen. Door deze mogelijkheden kan ik doorgroeien als zweminstructeur.” Jezelf ontwikkelen is bij WoerdenSport heel belangrijk. De zweminstructeurs zitten regelmatig met een coach om te kijken naar nieuwe opleidingsmogelijkheden.

(Lees verder onder de foto)

WoerdenSport Zwembaden Woerden
Foto: WoerdenSport Zwembaden

‘Hier wil ik mijn baan van maken!’

Linsey vertelt: “Ik heb zwemmen altijd leuk gevonden en het is heel tof dat ik kinderen iets kan leren. Zelf ben ik meer een praktijkmens en ik ben niet het type dat de hele dag stil moet zitten. Laat mij maar lekker bezig zijn en dat kan hier in het zwembad.” Esmée kwam tijdens haar opleiding met het geven van zwemlessen in aanraking. “En dat beviel mij zo goed dat ik meteen zei: ‘hier wil ik mijn baan van maken!'”

Hoogtepunt

Het geven van zwemlessen aan kinderen is voor Esmée en Linsey het hoogtepunt. “We doen een heel traject met de kids en je ziet ze echt groeien. Dat hebben we dan toch maar weer even gedaan!”, zegt ze trots. “We horen daarnaast van ouders dat ze respect hebben voor wat wij doen. Dat is natuurlijk geweldig om te horen”, zegt Esmée. “En afzwemmen is altijd een feestje! Het geven van een afzwembriefje maakt al je hele dag goed. Bij het afzwemmen krijgen we soms zelfs een cadeautje. Dat geeft dan echt een goed gevoel!”

Zweminstructeurs gezocht

Ben jij of ken jij iemand die helemaal geschikt is voor een baan als zweminstructeur? Check dan hier of via onderstaande button meer info over WoerdenSport Zwembaden en de vacature.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door WoerdenSport Zwembaden. Meer over WoerdenSport Zwembaden ontdekken?

WoerdenSport Zwembaden sport en bewegen

Van Helvoortlaan 40, Woerden

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.