Op zoek naar een nieuwe baan? Edward geeft je tips

Aangeboden door Woerden Werkt aan de Winkel 25 januari 2018

Wil jij meer uit je loopbaan halen, maar heb je daar wat hulp bij nodig? Edward Tuheteru van Woerden Werkt aan de Winkel geeft je vijf tips. Hij is auteur van het boek ‘Op zoek naar je droombaan’ en geeft begeleiding aan mensen bij het maken van loopbaankeuzes. Edward: “Met deze tips helpen we je graag op weg in jouw loopbaan.”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Maak geen overhaaste keuzes

Loopbaancoach loopbaan
Foto: Unsplash

Loopbaancoach en trainer Edward: “Ga je dit jaar nieuwe plannen maken voor je loopbaan? Ik raad aan om dit in alle rust te doen. Maak geen overhaaste keuzes en forceer geen besluiten. Na drukke periodes (zoals kerst en andere feestdagen) ben je nog aan het bijkomen of ‘ontwaken’. Gebruik die eerste maand om in alle rust jouw loopbaan opnieuw te bekijken. En vraag jezelf af of dit nog steeds de goede richting is. Voor ondernemers, een absolute must!”

Swipe naar links of klik op de pijltjes voor meer handige tips.

Maak een plan en vraag om hulp

Loopbaancoaching tips
Foto: Unsplash

“Als je een nieuw plan (of een update ervan) gaat maken, bedenk dan goed wie je erbij gaat betrekken. Ga het in ieder geval niet alleen doen, want het is belangrijk dat er iemand kritisch met je meekijkt. Laat deze persoon je plan lezen. Bepaal in je plan waar je aan wilt werken en hoe je jouw doelen wilt behalen. Ook al heb je nu een baan, ben je werkzoekend of heb je een eigen bedrijf, zonder plan heb je geen doel en focus, dus klim in de pen! En denk goed na over wie jou daar het beste bij kan helpen”, is het advies van Edward.

Swipe naar links of klik op de pijltjes voor meer handige tips.

Berend Botje…

Edward geeft tips loopbaan
Foto: Chantal Cornet Fotografie

Edward: “Wanneer het gaat om gedragsveranderingen, gebruik ik vaak het voorbeeld van gitaarspelen. Ik speel nu zo’n kleine acht jaar. Maar ik begon ooit met het kinderliedje Berend Botje. En daarna kwamen nog veel meer kinderliedjes. Totdat ik bij les 17 een liedje van Acda en de Munnik mocht spelen (Slaap zacht, Elisabeth). Dat heeft bij mij twee jaar geduurd, maar daar trek ik wel een belangrijke les uit. Hou de verandering klein en overzichtelijk. Bewaar je geduld, maar vooral… blijf oefenen!

Het gitaarspelen gaat met kleine stapjes vooruit. En ik oefen nog elke dag.”

Swipe naar links of klik op de pijltjes voor meer handige tips.

Blijf niet in dezelfde netwerken zitten

Netwerken loopbaan
Foto: Unsplash

“Bezoek inspiratiebijeenkomsten waar je normaal gesproken niet zo snel naar toe gaat. Ga ook eens op plekken zitten (bijvoorbeeld werken of gewoon koffiedrinken) waar je minder snel heen gaat. Blijf vooral niet te veel in dezelfde netwerken bewegen. Doordat je andere plekken en bijeenkomsten bezoekt, doe je meer inspiratie op (of juist niet) en geef je meer richting aan je doelen. Je verlevendigt als het ware jouw plannen. Dit werkt echt en ik raad het iedereen aan. Gewoon doen!”, vertelt Edward enthousiast.

Swipe naar links of klik op de pijltjes voor meer handige tips.

Proeverij workshops trainingen aanbieding Woerden
Topper

5 workshops voor €75,-

Woerden Werkt aan de Winkel
- Geldig t/m 07 nov 2018

Vind voldoende rust

Rustmoment loopbaan
Foto: Unsplash

Edward: “Ruimte en rust voor jezelf. Echt een van de belangrijkste tips die ik je wil meegeven. Zorg voor voldoende rustmomenten in je leven waarin je vrij kunt nadenken. Neem de tijd om je loopbaanplannen uit te denken, maar denk ook echt aan rust voor jezelf.

In een jaar komen er genoeg twijfel en onrustmomenten op je pad. Die brengen jou en jouw voornemens aan het wankelen. Dat mag, maar zo’n rustmoment leert je om ermee om te gaan, het te herkennen en een plek te geven. Zodat jij steeds sneller leert schakelen en weer aan de slag kunt met jouw eigen plan.

En mocht je hulp erbij nodig hebben, wij helpen je graag met deze tips op weg! Succes en heel veel plezier!”

Woerden Werkt aan de Winkel dienstverlening

nu open09:00 - 17:00

Houttuinlaan 4, Woerden

Bekijk meer:dienstverlening
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶