Zussen Tirza en Janiek dromen van een eigen lunchroom: ‘We koken sinds kleins af aan al samen’

Tirza en Janiek
Tirza en Janiek. Foto: Sisters and Flavours

Zussen Tirza en Janiek de Vries uit Woerden richtten zo’n jaar geleden Sisters and Flavours op. Dit begon als online blog, maar het werd al snel een Instagramaccount met wel meer dan duizend volgers. Hier delen ze de meest gezonde, duurzame en creatieve gerechten.

Door: Lotte Voorbij

Gezond eten is voor Janiek en Tirza de normaalste zaak ter wereld. De twee meiden zijn sinds kleins af aan al bezig met het koken en bereiden van de meest gezonde gerechten en besloten zo’n jaar geleden hun kennis en creativiteit met anderen te delen. “We koken sinds kleins af aan al samen”, vertelt Janiek. “In een manier verbindt koken onze familie.”

Bijzondere ingrediënten

Zo zijn Tirza en Janiek altijd de twee die de hapjes en gerechten klaar maken tijdens de verjaardagen met familie. “We hebben van huis uit meegekregen om gezond te koken en zo divers mogelijk te eten. Met bijzondere ingrediënten proberen we dan zulke creatieve recepten te maken”, vertelt Tirza. 

Het account Sisters and Flavours begon in 2021 als klein project naast de vaste banen en opleidingen van Tirza en Janiek. Zo werkt Janiek als facilitair specialist bij Waternet en werkt Tirza in een peuterdagverblijf voor kinderen met gedragsproblemen. In korte tijd is Sisters and Flavours enorm gegroeid en staat de agenda bij beide meiden deze dagen propvol.

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Sisters and Flavours

Sisters and Flavours

Sisters and Flavours begon voor de twee meiden als een blog. “Dat gezond eten voor ons vanzelfsprekend is, betekent niet dat iedereen dit zo ziet”, vertelt Janiek. Zo kregen de twee meiden vaak vragen uit hun vrienden- en familiekring over hoe zij gezond eten zo leuk en ‘makkelijk’ maakten “Met Sisters and Flavours willen we onze volgers inspireren”, aldus Janiek.

Op het account van Sisters and Flavours delen ze bijzondere recepten met unieke ingrediënten. “Al onze recepten bedenken we zelf en zijn vegetarisch”, vertelt Tirza. “We eten beiden vegetarisch en vinden het ook leuk om hiermee te experimenteren.”

Groot succes

Het Instagram account van de twee meiden gaat enorm hard en komen er met de dag volgers bij. “We proberen echt een beetje onze naam op te bouwen en zijn daarnaast bezig met een cateringklus”, vertelt Tirza. “We willen kijken of we dit soort projecten ook leuk vinden om te doen”.

Naast een hoop volgers op Instagram, heeft Sisters and Flavours ook een bekende naam bij voedselketens en merken. “We zijn op een gegeven moment benaderd door een communicatiebedrijf uit Amsterdam, dat zich ook richtte op plantaardig eten”, vertelt Janiek. “Dit is ook waar wij ons op focussen dus dit kwam eigenlijk heel goed samen.”  

Sindsdien gaat het hard en laten merken als Dr.Oetker hun producten testen door Sisters and Flavours en hebben ze de nieuwe menukaart bij restaurant Midas in Woerden mogen proberen. “We leren ook weer heel veel van onze partners”, vertelt Janiek. “Dat is erg interessant.”

Tekst gaat verder onder de foto >

flammkuchen
Flammkuchen. Check hier het recept. Foto: Sisters and Flavours

Toekomstplannen

Ook aan toekomstplannen ontbreekt het de meiden niet. “Het lijkt ons een hele interessante stap om wat meer te kijken naar catering en of dit wat voor ons is”, vertelt Tirza. “Deze zomer hebben we dan ook onze eerste grote cateringklus.” 

Voorlopig zijn de twee meiden in ieder geval nog niet uitgekookt. “We willen lekkere en makkelijke recepten blijven maken die voor iedereen geschikt zijn, al ben je student of bejaard”, vertelt Tirza. Hierbij staat het inspireren van hun doelgroep centraal. 

Foodtruck of lunchroom

In de verre toekomst willen de meiden ooit een foodtruck of lunchroom openen. “Onze grote droom is wel om over vijf jaar een eigen grote foodtruck hebben en op verschillende locaties voedsel te verzorgen”, vertelt Janiek. Tirza vult Janiek hierin aan: “Als je dit idee nog verder trekt, willen we ooit een lunchroom openen waarin we mensen die wat minder kansen hebben op de arbeidsmarkt willen betrekken.” 

Voor nu zijn de meiden nog druk bezig met het creëren van duurzame, vegetarische en vooral lekkere gerechten. Mocht je een kijkje willen nemen naar de interessante gerechten van deze meiden? Check dan hun Instagram account @sistersandflavours.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Redacteur/community manager gezocht

Toffe baan bij indebuurt Woerden

Wil jij schrijven voor indebuurt Woerden? Er is een vacature op de redactie

Chocoladefabriek Truffel Jurgen en Sylvia

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “‘De pan gaat altijd leeg’: Bij soep- en saladebar SOEPel wordt er geen voedsel weggegooid”

‘De pan gaat altijd leeg’: Bij soep- en saladebar SOEPel wordt er geen voedsel weggegooid

SOEPel Bas
Ga naar “Waarom het pannenkoekenhuis van Herman een paradijs is voor kinderen én ouders”

Waarom het pannenkoekenhuis van Herman een paradijs is voor kinderen én ouders

Aangeboden door Qredits

Tante Truus naar Woerden (97 van 102)
Ga naar “De kapsalon van Sophie vind je op een bijzondere plek: ‘Ik knip mensen van 0 tot 99 jaar’”

De kapsalon van Sophie vind je op een bijzondere plek: ‘Ik knip mensen van 0 tot 99 jaar’

Sophie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Brabantia Bo touch bin van € 259 voor € 129,50”

Brabantia Bo touch bin van € 259 voor € 129,50

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Gillette bosch of tefal cadeau”

Gillette bosch of tefal cadeau

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Alle Nescafé potten oploskoffie 200 gram van € 23,56 voor € 11,78”

Alle Nescafé potten oploskoffie 200 gram van € 23,56 voor € 11,78

  • Geldig t/m 9 oktober 2022

Agenda

Ga naar “Historische Spelen”

Historische Spelen

  • Van 14 okt t/m 16 okt
Historische Spelen WoerdenHistorische Spelen Woerden
Ga naar “Snertweek XXL”

Snertweek XXL

  • Van 24 okt t/m 30 okt
Ga naar “Culture Run Woerden”

Culture Run Woerden

  • 9 oktober 2022
Ga naar “Koeiemart 2022”

Koeiemart 2022

  • 26 oktober 2022
Ga naar “Kiremko Nacht van Woerden”

Kiremko Nacht van Woerden

  • 25 oktober 2022