‘Zie het als een APK voor je lichaam’: deze drie Woerdenaren starten een praktijk die jouw lijf blij maakt

Annelies, Denise en Kim (v.l.n.r.) hopen op 1 februari hun deur te openen Foto: Kirsten Bliekendaal

Of je nu klachten hebt of niet: voor jouw lichaam moet je gewoon tijd vrij maken. Dat vinden Denise, Annelies en Kim. Het drietal start een praktijk waar je terecht kunt voor massages, medische pedicure en podologie. “Onderling kunnen we klanten doorverwijzen naar elkaar.”

Ze kennen elkaar van The Solutions, een verzamelgebouw met daarin onder andere podologen, yoga, massage en therapie. Nu The Solutions ophoudt te bestaan, gaan Denise Lehmann, Annelies Beijnes en Kim van Greuningen samen verder. Al weken klussen ze flink op nummer 3 in de Jan Steenstraat. “Dit is het oude pand van fysiotherapie Goldcoast. Eigenaar Maykel Deerenberg vertrok en toen zagen wij onze kans”, vertelt Denise enthousiast.

Tekst gaat verder na de foto

Het drietal is met behulp van een klusteam druk in de weer om het nieuwe pand openingsklaar te maken Foto: Kirsten Bliekendaal

Denise beheerde zo’n drie jaar The Solutions aan de Ampereweg. Eind 2022 besloot ze daarmee niet verder te willen. “Er zaten veel ondernemers in het pand. Dat ik overal voor verantwoordelijk was, vond ik lastig. Ik werd meteen gebeld als er iets was. Dat gaf een hoop druk en dat wilde ik niet meer.”

‘We vullen elkaar goed aan’

Ze vertelde haar plannen aan Annelies. “Ik ga met je mee, zei ik meteen”, zegt Annelies. “Wij trokken al veel met elkaar op en betekenen veel voor elkaar. Ik heb altijd gezegd dat als Denise weggaat, ik ook ga.” Denise: “Toen kwam het pand van Maykel op ons pad en er was ruimte genoeg voor ons.” Zoveel dat zij Kim ook vroegen mee te verhuizen. Kim: “Wij trokken met z’n drieën naar elkaar toe, dus ik wilde graag mee. We vullen elkaar goed aan.”

Tekst gaat verder na de foto

Het drietal is samen goed voor massage (Annelies en Denise), medische pedicure en podologie (Kim). “We overleggen alles met elkaar en Annelies en ik kunnen elkaar vervangen tijdens vakanties. Het is superfijn dat we een team vormen”, zegt Denise.

Kim: “Omdat we in dezelfde disciplines vallen, kunnen we goed samen werken. In dit pand kan bijvoorbeeld geen mindfulness of reiki. Dan kan je op de gang niet even ‘hoi’ roepen naar elkaar, omdat je anderen dan tot last ben. Het is fijn dat je hier nu niet zo over na hoeft te denken.”

Doorverwijzen

Annelies: “Onderling verwijzen we cliënten naar elkaar door. Zo kan Kim bijvoorbeeld aanraden om een massage te laten doen om bepaalde spanningen weg te halen als iemand bijvoorbeeld lange tijd verkeerd heeft gelopen.” Kim: “Als Annelies of Denise tijdens een massage zien dat iemand een verkeerde houding heeft, dan kunnen ze diegene weer naar mij doorverwijzen.”

Tekst gaat verder na de foto

Het drietal zocht elkaar ook bij The Solutions altijd al op. Foto: Kirsten Bliekendaal

Annelies: “We geven voornamelijk massages als mensen klachten hebben. Bijvoorbeeld hielspoor, een tennisarm, hernia of migraine. Maar een massage werkt ook preventief, als je geen klachten hebt. Zie het als een APK voor je lichaam.”

Opening

De ondernemers die in The Solutions waren gevestigd hebben bijna allemaal een andere plek in Woerden gevonden. De vestiging van Goldcoast blijft, zij waren geen onderdeel van The Solutions. In de Jan Steenstraat is nog ruimte voor één ondernemer en het drietal is van plan hun kamers te verhuren als flexruimten op de dagen dat zij niet werken. “Maar de ondernemers moeten wel bij ons passen”, zegt Denise. “Alles gaat in overleg.”

Begin februari hopen Denise, Annelies en Kim de deuren van de Jan Steenstraat nummer 3 te openen. (Voor openingstijden en het maken van een afspraak kun je terecht op hun websites.)

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Girlpower! 4 x inspirerende vrouwen uit Woerden”

Girlpower! 4 x inspirerende vrouwen uit Woerden

Ga naar “‘Ze gaan allemaal kwispelend weg’: bij Lisa zitten honden en katten in de kappers’stoel’”

‘Ze gaan allemaal kwispelend weg’: bij Lisa zitten honden en katten in de kappers’stoel’

Ga naar “‘Aan aaien doen we niet’: Chanphen geeft traditionele Thaise massages”

‘Aan aaien doen we niet’: Chanphen geeft traditionele Thaise massages

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15”

Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99”

Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39”

Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Cheetos 100-125 gram en Lay’s Hamka’s van € 4,38 voor € 3”

Alle Cheetos 100-125 gram en Lay’s Hamka’s van € 4,38 voor € 3

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99”

Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023