Jack heeft zijn eigen kaashandel: ‘Geweldig om mijn kazen overal ter wereld in de winkel te zien’

Door Jurgen Rupschus 22 februari 2019

Die Nederlandse kazen, daar zijn we met z’n allen natuurlijk hartstikke dol op. Jack Visser (35) had ooit de droom om iedereen in de wereld van die kazen te laten proeven. En 1,5 jaar geleden begon Jack zijn eigen kaashandel genaamd Jacks Cheese. De geboren Woerdenaar verkoopt momenteel in dertig landen zijn kazen en heeft alleen al in 2019 250.000 kilo kaas in het buitenland verkocht.

Waar veel kaashandels de achternaam gebruiken voor de naam van het bedrijf, gebruikt Jack zijn voornaam. “Bij veel mensen in het buitenland sta ik bekend als ‘mister Jack’, ik word bijna nooit bij mijn achternaam genoemd”, verklaart Jack als keuze voor de naam Jacks Cheese.

Net terug uit Dubai

Een paar dagen geleden bezocht Jack nog een voedselbeurs in Dubai. “Dat is één van de grootste beurzen in de wereld. Ik had er blaren van op mijn voeten en aardig wat spierpijn van het lopen. Op één dag liep ik ongeveer 17 kilometer en dat op mijn nette schoenen. Maar het was superleuk om daar te zijn!” Voor zijn werk vliegt Jack de hele wereld over, zijn paspoort staat vol met stempels uit onder andere Saoudi-Arabië, China, Israël en Marokko en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Jack: “Ik denk dat ik al miljoenen kilometers heb gevlogen tot nu toe.”

(Lees verder onder de foto)

Jacks cheese woerden
Jack met zijn vrouw Annemarie op een beurs in Duitsland. Foto: Jacks Cheese

Altijd in Woerden gebleven

Jack groeide op aan onder andere de Pannebakkerijen en in Molenvliet en woonde later ook nog in de binnenstad van Woerden. “Ik ben altijd in Woerden blijven wonen, ook al studeerde ik in Rotterdam. In de binnenstad was het heel gezellig, want er woonden veel vrienden waarmee mijn vrouw Annemarie en ik gingen borrelen. Nu wonen we op een wat rustigere plek in de stad met meer ruimte voor de kinderen.”

Van bijbaantje in de sales naar kaashandelaar

Tijdens zijn studie had Jack een bijbaantje in de sales bij een bedrijf dat bedrijfsfilms maakt. “Dat was een leuke tijd. Ik had mijn studie rechten on hold gezet, maar ik ben daarna nooit meer gaan studeren. Na het baantje ging ik bij een kaashandel werken. De bedoeling was om het een jaar te proberen, maar voordat ik het wist waren er voor mijn gevoel tien jaar voorbij. Voor dit werk reisde ik al veel, met name naar landen als Rusland en Oekraïne.”

(Lees verder onder de video)

Een eigen bedrijf: ‘superspannend’

Jack: “Ik had altijd al de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen. En 1,5 jaar geleden heb ik die stap gezet. Dat was superspannend, wat ik begon met nul zekerheid en het was een sprong in het diepe. Ik begon met het ontwikkelen van een merk en een assortiment en dat groeide steeds meer. Na driekwart jaar dacht ik: oké, nu begint het serieus te worden. Ik had alle doelen die ik vooraf had opgesteld behaald en ik besloot om verder te gaan.” Dat heeft voor Jack zeer goed uitgepakt, want zijn kazen kun je zomaar tegenkomen als je in een supermarkt in bijvoorbeeld Zweden of Tunesië bent. Maar ook in landen als Australië, Israël, Ethiopië vind je Jacks Cheese.

Internationale prijs

Voor Jacks Cheese werkt de Woerdenaar samen met kaasproducenten en kaasverpakkers. Hij probeert ook nieuwe smaken te ontwikkelen, zoals de ‘nutmix’. “Met deze kaas heb ik in 2018 een prijs gewonnen tijdens de International Cheese & Dairy Awards in Nantwich, Engeland. Naast klassieke kazen zoals Gouda en Maasdam, heb ik ook kazen met smaken als wasabi, lavendel-pesto, brandnetel, sweet pepper, groene pesto en jalapeño.”

Overal ter wereld… en in Woerden

De kazen van Jack zijn eigenlijk niet voor de consumenten in Nederland verkrijgbaar. Maar er is één plek waar je ze kunt vinden. “Je vindt mijn kazen overal in de wereld… en in Woerden. Ik vind het leuk dat de Woerdenaren ook mijn kaas kunnen proeven dus werk ik samen met Patrick van Bierloods22 in de Voorstraat”, vertelt Jack.

Jack: “Een van de hoogtepunten tot nu toe is toch wel dat ik samen met mijn vrouw op een beurs in Duitsland mocht staan. Dat is toch heel bijzonder om het zo met elkaar te beleven. Daarnaast is het natuurlijk geweldig als ik in het buitenland ben, om mijn kazen in de winkels te zien liggen.”


Lees ook:

Dennis Teulings Pro Lion

Woerdenaar Dennis emigreerde op zijn veertiende en handelt nu in retro voetbalshirts

Als je mag werken voor voetbalclubs als Manchester United en Barcelona; man, wat heb je dan een toff...
Karsemeijer kaas kaashandel Woerden

Say cheese: 9 x hier koop je kaas in Woerden

Als echt kaasstad moeten er in Woerden vanzelfsprekend genoeg plekken zijn waar je kaas kunt kopen. ...
Chris van Kvik Woerden

Chris ging lopend en liftend op wereldreis en helpt je nu aan een designerkeuken

Ruim een jaar geleden opende Chris Passier (32) de deuren van Kvik in Woerden aan de Botnische Golf....
Binnenkijken kaaspakhuis Karsemeijer

Binnenkijken bij het kaaspakhuis van Karsemeijer: ‘Heerlijk om tussen al die kazen te lopen’

Bij de eerste stap die je er binnen zet, word je al overweldigd door die heerlijk kaasgeur. Dit is d...

Meer over Jacks Cheese ontdekken?

Jacks Cheese zakelijke dienstverleners

De Veste 24, Woerden

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.