Als kind hielp Vincent al klanten: ‘Op mijn twaalfde verkocht ik mijn eerste tv’

Aangeboden door Electro World de Groot Woerden 16 februari 2018

Vincent de Groot van Electro World de Groot was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in techniek. De ene keer was hij modelvliegtuigen aan het bouwen en de andere keer was hij een tv aan het maken. “Mijn vader had een Atari-spelcomputer in de zaak. Dit was voor mij altijd een extra motivatie om mee te gaan. Daar ging ik dan lekker spelletjes spelen.”

Eerste verkochte tv

Het verkopen ging bij Vincent eigenlijk vanzelf. “Op mijn twaalfde verkocht ik mijn eerste tv. De klant kende ik en hij gunde mij de verkoop. Hij vond het leuk dat zo’n jong jochie al veel van televisies wist. Natuurlijk ging dit allemaal onder begeleiding. Maar ik zie dit nu ook in de winkel bij stagiaires. Mensen gunnen die jonge mensen de verkoop. Heel leuk om te zien”, vertelt Vincent.

Elektronicazaak Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Verhuisd naar de Molenstraat

De vader van Vincent is in 1969 zijn winkel begonnen in Tournoysveld onder de naam Radio de Groot. De winkel van 60 m2 was al snel te klein en verhuisde hierna twee keer in hetzelfde winkelcentrum. “We zijn steeds een beetje opgeschoven. Totdat we een oppervlakte hadden van 300 m2. In de loop der jaren nam Vincent de winkel en kreeg de zaak de naam Electro World de Groot. In 2015 verhuisde de elektronicazaak naar de Molenstraat.

Klaarstaan voor mensen

Klaarstaan voor mensen is waar de elektronicawinkel voor staat. Vincent: “Klanten helpen we zo goed mogelijk. Apparaten die kapot gaan, repareren we. Daar doen we echt niet moeilijk over. Het maakt niet uit of de wasmachine of koelkast binnen of buiten de garantie valt.” Dit doet Electro World voor merken als Miele, Bosch, Samsung, Beko en Schulthess. “We maken de elektronica alleen met de originele onderdelen. En we doen altijd een veiligheidsmeting. Zo weet je zeker dat alles weer goed en werkt en veilig is. Dat is net even weer wat anders dan andere bedrijven doen.”

Natuurlijk repareert Electro World de Groot ook andere merken, maar voor de genoemde merken zijn ze erkend reparateur.

Elektronicazaak Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Fatsoenlijke uitleg

Wanneer je een tv of wasmachine nodig hebt, vraagt Vincent eerst wat al je wensen zijn. “Samen gaan we dan kijken welk apparaat het beste bij je past. En we sturen niemand met de doos de deur uit. We installeren de tv of wasmachine ook volledig. Dat betekent dat we alle kabels leggen, de juiste apps installeren, de wifi testen en ook de tv ophangen als dat nodig is. Daarnaast leggen we fatsoenlijk uit hoe de tv of wasmachine werkt. Iemand heeft namelijk veel geld besteed en dan moet natuurlijk alles perfect werken.” En dat doen ze natuurlijk ook voor koelkasten en alle andere elektronica.

Denken in oplossingen

Een klant van Electro World de Groot had een nieuw huis gekocht en daar zat een vast tv-meubel in met een lift. Vincent: “De tv komt dan uit het meubel naar boven geschoven. Dat meubel was gemaakt voor een tv van 32 inch. En de klant wilde graag een tv van 55 inch. Ze waren al bij een interieurmaker geweest, maar die kon dat niet aanpassen. Ik denk dan, ‘waarom gaat dat niet?’ Ik ben daar gaan meten en ik zag dat het wel kon. Een bevriende meubelmaker heeft het tv-meubel aangepast, zodat de tv past in het meubel. Dat hoort ook bij onze service.”

Vincent: “Grote bedrijven maken veel reclame voor hun voordelen die bij ons al dertig jaar gewoon zijn. Wij hebben zoiets van ‘natuurlijk doen we dat, daar praten we eigenlijk niet over.’ Wij zien geen problemen, maar oplossingen. No nonsense en recht toe recht aan. De wens van de klant is het belangrijkst.”

Electro World de Groot Woerden elektronicawinkels

Nu gesloten09:00 - 17:00

Molenstraat 2, Woerden

Bekijk meer:elektronicawinkels