Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis maakte keukens in oude kerk en gymzaal: ‘We gaan voor het verrassingseffect’

Aangeboden door RestyleXL 7 mei 2020

Het begon allemaal met een houten tafeltje in een oude schuur in Linschoten. Inmiddels is het bedrijf van Dennis van Oudenallen uitgegroeid tot een specialist in het maken van de meest bijzondere keukens en meubels in het land. Zo plaatsten Dennis en zijn team van RestyleXL handgemaakte keukens in een oude gymzaal en een oude kerk die zijn omgebouwd tot woning. En binnenkort mag Dennis een keuken maken in een woning bij Raamwerk op Defensie-eiland in Woerden.

Wat de keukens van RestyleXL zo uniek maakt, is dat elke keuken er anders uitziet. “Klanten kopen hier een keuken, maar ze weten feitelijk niet wat ze gaan krijgen. We maken de keuken aan de hand van een voorbeeld in onze showroom. Doordat alle producten waar we mee werken er anders uitzien en ambachtelijk worden gemaakt, zorgen we voor een verrassingseffect. En dat wow-effect zien we terug in de eerste reacties van klanten, dat is geweldig om te zien”, vertelt Dennis.

‘Doordat alle producten waar we mee werken ambachtelijk worden gemaakt, zorgen we voor een verrassingseffect’

Keukens met een verhaal

“We maken keukens met een verhaal”, zegt Dennis. “We gebruiken materialen zoals oude wijnpersen, oude maissilo’s, scheepsdekken of delen van treinwagons. Hiervoor houden we nauw afbraakprojecten in de gaten om te kijken of er iets voor ons tussenzit. En daar maken wij mooie keukens van. De materialen waar we mee werken en ons ambachtelijk vakwerk is echt onze grote kracht.”

Voor de keukens gebruikt RestyleXL veel hout zoals zogeheten reclaimed wood zoals oud eiken. waarin je de zogeheten tijdsporen terug kunt zien, maar ook andere materialen. “Alles wordt ambachtelijk gemaakt en niets komt uit de fabriek. Neem bijvoorbeeld handgrepen, die laten we maken bij een smid of koperslagerij uit Nederland.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Keuken
Foto’s: RestyleXL

Grote projecten in Rotterdam, Rijnsburg en Woerden

Dennis en zijn team komen op bijzondere plekken in het land. In Rotterdam staat een oude gymzaal die is omgebouwd tot woning. “En daar hebben wij een keuken in gemaakt die helemaal bij de sfeer van de locatie past. Ook hebben we voor een woning in Rijnsburg, een voormalige kerk, een geweldig mooie keuken ontworpen en gemaakt. Dat zijn toch projecten die mij voor altijd bijblijven. Binnenkort gaan we een keuken plaatsen bij Raamwerk in Woerden bij de oude wasserij. Dat wordt een keuken met een industrieel karakter en hiervoor gebruiken we barnwood en staal. Dat wordt weer een unieke keuken.”

Kijkje in de werkplaats

In de showroom van RestyleXL in Woerden vind je keukens ter inspiratie. Dennis: “Maar klanten mogen ook altijd een bezoekje brengen aan de werkplaats en zelf het hout even ruiken. Tijdens een afspraak kijken we waar de behoefte van iemand ligt en gaan we sparren over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de materialen en de apparatuur van de high-end merken die we leveren. We hebben alle kennis in huis hiervoor.”

“Wij komen zelf langs om alles in te meten, zodat we een definitief ontwerp kunnen maken. Dat moet zorgvuldig gebeuren, want alles wat we doen is maatwerk. In onze werkplaats gaan we aan de slag om er een unieke keuken van te maken. Een keuken die je nergens anders ziet. Wat dat is waar wij goed in zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Barnwood
Het barnwood dat RestyleXL gebruikt komt onder andere van gesloopte schuren zoals op deze foto. Foto: RestyleXL

Afspraak maken

Ben jij op zoek naar een unieke keuken met een verhaal en benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact op met RestyleXL.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door RestyleXL. Meer over RestyleXL ontdekken?

RestyleXL speciaalzaken

Op aanvraag

Kuipersweg 25A, Woerden

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.