Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Shanes droom spatte uiteen, maar nu helpt hij Woerdenaren om weer fit te worden

Door Jurgen Rupschus 16 augustus 2019

In Woerden hebben we hele toffe ondernemers. Bijvoorbeeld Pim, die afgelopen week met pensioen is gegaan. En wat te denken van Jeannette, zij zorgt voor de leukste kinderfeestjes. Dit keer gaan we op bezoek bij een ondernemer die droomde van een carrière bij de mariniers, een paar jaar geleden meedeed aan het tv-programma Ninja Warrior en nu mensen helpt om weer een fit leven te krijgen; Shane Kloosterman (27) van Inner Stance Woerden.

Sinds 1 januari van dit jaar is Shane franchisenemer van Inner Stance in Woerden en heeft hij een eigen vestiging aan de Industrieweg. Daar draait allemaal het om personal training én coaching. “Ik breng in kaart waar mensen nu zijn qua fitheid en waar ze naartoe willen. Ik wil ze laten zien wat ze zelf nog niet zien. Dat is voor sommigen best schrikken. Geregeld zie ik trillende onderlipjes omdat mensen zien wat ze zichzelf hebben aangedaan.”

Wake-upcall

“Het begint allemaal met het laten zien wat iemand van zichzelf heeft ‘gestolen’. Omstandigheden zijn leidend, maar wat nou als je zelf de leider in je leven bent? Hoe wil je de komende 40 à 50 jaar van je leven invullen? In mijn werk kom ik mensen tegen die niet eens meer de energie hebben om met hun eigen kinderen te spelen. Dat is echt een wake-upcall voor hen. Met de juiste toewijding en inzet wil ik ervoor zorgen dat zo iemand weer fit wordt en zelf beslissingen gaat nemen”, zegt Shane.

Voor drie jaar naar Curaçao

Maar eerst nog even terug naar het begin van alles. Want Shane heeft een flinke weg afgelegd. De geboren Woerdenaar woonde van zijn tweede tot zijn vijfde levensjaar op Curaçao. “Mijn vader is marinier en was daar gestationeerd. Zo’n functie bekleed je voor drie jaar, dus met het hele gezin gingen we daar wonen. Mijn eerste jeugdherinnering komt daar vandaan. Er zat een slang in de schuur waar mijn speelgoed stond. Met de slang in mijn hand liep ik naar mijn ouders toe om hem te laten zien”, vertelt Shane. Als kind was hij dus al ontzettend stoer.

(Lees verder onder de video)

Benieuwd naar m'n hele run in de halve finale? Op deze manier haalde ik de 2e plek in de eerste halve finale en kwam ik bij de 2e blauwe knop! Whoop whoop #Ninja #Ninjawarrior @Ninja Warrior Nederland

Posted by Shane Kloosterman on Saturday, 15 April 2017

De droom

Terug in Nederland woonde Shane eerst op camping Batenstein in Woerden. “Daar hebben we een half jaartje gewoond, omdat we moesten wachten op een huis.” Via basisschool De Kring, het Kalsbeek College in het Schilderspark kwam hij in Den Haag terecht waar hij de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding (halo) ging doen. “Mijn droom was om marinier te worden, maar precies in die tijd was er een sollicitatiestop. Ik moest dus iets anders gaan doen en een opleiding lag het meest voor de hand.”

Droom spat uiteen

Na zijn opleiding was zijn droom er nog steeds: hij wilde marinier worden. “Ik heb de officiersopleiding gedaan en ik heb de meest toffe dingen gezien en gedaan.” Shane was helemaal gereed voor de eindoefening (eindexamen), maar hij kreeg slecht nieuws. “Van de hele groep moesten er nog twee mensen afvallen. 2,5 dag voor de eindoefening hoorde ik dat ik bij die twee zat. Daar was ik goed ziek van. Ik wil niet zeggen dat ik depressief was, maar zo voelde het wel. Ik was meteen ook helemaal klaar met de mariniers.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: indebuurt Woerden

Gymdocent in Kralingen

Shane: “Het voelde alsof de grond onder je weg zakt en alles in mijn leven had eronder te lijden. Ik weet nog dat ik mijzelf heel zielig vond en in de slachtofferrol ging zitten. Ik pakte toch de draad weer op en ging aan de slag als gymdocent in Rotterdam Kralingen. Op de school zaten voornamelijk kinderen met een buitenlandse achtergrond. Dat was een hele ervaring. De baan gaf mij alleen geen voldoening, dus ik ben verder gaan kijken.”

Opgevoerde grasmaaier

Toen Shane nog de halo-opleiding deed, gaf hij al geregeld crossfit-trainingen. “De trainingen gaf ik bij judoschool Kintaiko aan de Singel. Dat gaf mij altijd veel voldoening en in 2018 begon ik voor mijzelf onder de naam InShane als personal trainer. In mijn opgevoerde grasmaaier met peppi-stickers reed ik door de stad haha.” Met de grasmaaier bedoelt Shane een Peugeot 107 met diverse stickers erop. “Dat was prima op dat moment en ik dacht dat ik alles onder controle had. Totdat ik aanraking kwam met Straight-Line Leadership en Inner Stance. Dat veranderde mij als ondernemer totaal.”

(Lees verder onder de foto)

Still uit Ninja Warrior

Niet meer terugvallen in excuses

Met InShane was ik soort van vrijblijvende sportschool, mensen konden gewoon binnenlopen en als ze een dag over wilde slaan, deden ze dat. Het had niks te maken met de trainingen, maar wel met de mindset. Door de werkwijze van Inner Stance is veel meer resultaat te behalen. Mijn klanten komen altijd opdragen en vallen niet meer terug in excuses.”

Uitdaging en investering

Om de stap te maken om voor Inner Stance aan de slag te gaan, heeft Shane veel moeten investeren. “Het zijn niet altijd leuke dingen. Zoals een lening aanvragen met de vraag of ik dat wel allemaal ga terugverdienen. En wat als het ‘product’ niet aanslaat. Het voelt alsof ik van een rots spring en dat ik ondertussen mijn vliegtuig bouw. Maar tot nu toe gaat het heel goed.”

In 2017 deed Shane mee aan het het SBS6-programma Ninja Warrior. “Een vriendin van mij ging meedoen, dus daarom wilde ik ook wel meedoen. Ik haalde de finale en werd uiteindelijk zevende van de 250 deelnemers. Het was echt kicken om mee te doen!” Kijk hier de finale terug.


Meer over Inner Stance Woerden ontdekken?

Inner Stance Woerden sport en bewegen

Op aanvraag

Industrieweg 13, Woerden

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

Pim de Kooter

Slager Pim de Kooter neemt na 40 jaar afscheid van de markt

Al veertig jaar staat hij op verschillende markten in het land. En al ruim vijftien jaar staat Zegve...
Mariska van Beek Puro

Mariska coacht mensen met een burn-out: ‘Het is vaak een moment van herbezinning’

In een wereld waar alles in de maatschappij steeds sneller gaat, neemt het aantal stressgevallen en ...
Jack Visser Jacks Cheese Woerden

Jack heeft zijn eigen kaashandel: ‘Geweldig om mijn kazen overal ter wereld in de winkel te zien’

Die Nederlandse kazen, daar zijn we met z'n allen natuurlijk hartstikke dol op. Jack Visser (35) had...
Dennis Teulings Pro Lion

Woerdenaar Dennis emigreerde op zijn veertiende en handelt nu in retro voetbalshirts

Als je mag werken voor voetbalclubs als Manchester United en Barcelona; man, wat heb je dan een toff...

adv.