Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rudi en Astrid hebben al 25 jaar een kookwinkel: ‘Het is ons met de paplepel ingegoten’

Aangeboden door Kitchen2Table Woerden 28 september 2020

Ondernemers Rudi en Astrid Voss zijn al 25 jaar actief in Woerden. Eerst als firma Kortekaas in de Franse Steeg, daarna als Kitchen2Table. “We hebben altijd de wens gehad om een eigen kookwinkel te beginnen”, vertelt Astrid.

De winkel van het echtpaar zat eerst aan de Kruittorenweg, maar verhuisde een aantal jaar geleden naar de Voorstraat waar zij hun plekje helemaal gevonden hebben.

“Veel mensen denken dat het gewoon een beetje winkeltje spelen is, maar het is best pittig”, vertelt Astrid. “Je moet jezelf soms echt even opzij kunnen schuiven. De winkel is echt ons kind.”

Vakdiploma

Oude advertentie van Rudi’s opa uit 1920

Het is geen verrassing dat Rudi werkzaam is in de kookwereld, zijn vader en opa zijn ook altijd actief geweest in dit vakgebied. “Het is ons met de paplepel ingegoten. Bijna de hele familie werkt in deze branche”, vertelt Rudi.

Rudi en Astrid leerden elkaar kennen op de middelbare detailhandelschool en kregen al snel een relatie. “We hebben onze school afgemaakt en hadden samen de wens een eigen winkel te beginnen”, vertelt Astrid. “Maar vroeger ging dat een stuk lastiger, je had namelijk een vakdiploma nodig om een winkel te starten. Dit hebben we in de avonduren naast onze werk nog gehaald.”

Astrid werkte bij een bank en Rudi bij Pyrex ovenschalen. “Als vertegenwoordiger stapte ik een keer binnen bij de winkel van Cees Kortekaas in Woerden. Ik vond het een prachtige winkel en vroeg met een knipoog of hij het niet wilde verkopen. Zijn eerste reactie was nee, maar uiteindelijk hebben we het toch over kunnen nemen.”

Brand

Het eerste jaar van de ondernemers was niet zonder tegenslagen. “Er zat een discotheek naast de winkel en daar brak in 1995 brand uit”, vertelt Rudi. “We kwamen net aanlopen toen we het zagen, het was verschrikkelijk. En het was ook nog eens de drukste tijd van het jaar voor ons, november…”

Gelukkig wist het stel snel op te krabbelen en hebben ze nu – 25 jaar later – een prachtige winkel aan de Voorstraat. “We zijn door de jaren heen steeds meer gaan focussen op écht goede kwaliteit voor een redelijke prijs”, vertelt Astrid. “We willen dat onze klanten de kwaliteit kunnen voelen en zien. Daarom zoeken we ook zoveel mogelijk leveranciers die in Europa produceren.”

Veel plezier

Na 25 jaar staan Rudi en Astrid nog steeds met veel plezier in de winkel. “Het blijft leuk om elke dag met onze klanten in contact te zijn. Het is gezellig in de winkel en we doen er alles aan om het juiste product voor hen te vinden.”

“Zo hebben we klanten die echt al jaren bij ons komen, niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een praatje. Daar bouw je dan ook echt een band mee op.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kitchen2Table Woerden. Meer over Kitchen2Table Woerden ontdekken?

Kitchen2Table Woerden woonwinkels

Vandaag gesloten

Voorstraat 9, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels

adv.