Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Er heerst nog steeds een taboe op’, Norbert zet hippe scootmobiels op de markt

Door Kirsten Bliekendaal 31 juli 2020
Norbert Driessen op een van zijn scootmobiels

Ze glimmen, hebben strakke nieuwe bandjes en de elektrische accu haalt soms tot wel 25 kilometer per uur. De scootmobiels van Norbert Driessen (50) zijn alles behalve stoffig. “Dat imago moet er sowieso vanaf, ook jonge mensen gebruiken de scootmobiels,” zegt Norbert, eigenaar van autobedrijf Norbert Driessen.

Sinds kort biedt hij met ElectricCity.nl onder andere scootmobiels aan in zijn vestiging in Woerden. “Op dit moment heb ik zeker zo een twintig staan, er is markt voor.” Dat kan Norbert weten. Hij zat 3,5 jaar geleden zelf tijdelijk in een scootmobiel vanwege een operatie aan zijn heup. “Mijn gebruikte scootmobiel zette ik in de showroom en plotseling kwamen er mensen binnen en vroegen of deze te koop was.” Ze vertelden hem dat ze vaak voor hun karretje ver buiten Woerden moesten zoeken.

Gevaarlijk

“Dat is niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk,” zegt Norbert. “Want het gevolg is dat mensen er niet in durven te rijden omdat er geen hulp is als ze met een lege accu komen te staan.” De reden dat hij een servicecontract geeft bij zijn scootmobiels. “Als ze met pech staan, kan ik ze komen ophalen. Of als er iets mankeert kunnen ze altijd bij mij terecht. Daarmee haal ik een drempel weg.” Sinds begin dit jaar verkoopt hij verschillende modellen. Met drie of vier wielen, allerlei kleuren, met dakje en zonder. “Voor ieder wat wils, jong en oud.” Sommige karretjes halen 25 kilometer per uur. “Dat is echt wel hard, eigenlijk te hard,” lacht Driessen. “Met die snelheid moet je dus geen bocht nemen, dat heb ik getest.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Wij mochten zelf ook een rondje foto: Kirsten Bliekendaal

En dat is weer de reden dat hij zijn klanten ook cursussen aanbiedt. ”Uit onzekerheid laten mensen de scootmobiels nog wel eens staan. Dat is zonde want het beperkt hun vrijheid.” De meesten ouderen krijgen via de gemeente, de Wmo, een scootmobiel aangewezen. “Dat is natuurlijk heel goed als ze het nodig hebben, maar het probleem is dat het vaak driewielers zijn. Deze vallen een stuk sneller om, waardoor je dus krijgt dat mensen er niet op gaan rijden. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze vanuit de Wmo niet overgaan op vierwielers.”

Supermarkt

In zijn showroom staan dan ook voornamelijk vierwielers. “De wegligging is iets stabieler. Dat maakt ze veiliger. Maar het blijft belangrijk dat je weet hoe je ermee om moet gaan. Ik zeg altijd: ‘de driewielers zijn wendbaar en dus ideaal voor een supermarkt, de vierwielers zijn ideaal voor de langere afstanden’.” Norbert vindt het jammer dat de scootmobiels met een imagoprobleem kampen. “Ook jongeren gebruiken ze, met mijn scootmobiels hoop ik een beetje het taboe te doorbreken. Het is zonde als je deze uit schaamte laat staan. Dat kan niet de bedoeling zijn.” Norbert doet er alles aan om de karretjes er iets hipper uit te laten zien. “We hebben er een met eenzelfde voorkant als een scooter. En het ontwerp is echt wel strak.”


Meer over Autobedrijf Norbert Driessen Woerden B.V. ontdekken?

Autobedrijf Norbert Driessen Woerden B.V. autobedrijven

Ampereweg 2, Woerden

Bekijk meer:autobedrijven

Dit vind je misschien ook wel interessant:

Edwin organiseert trektochten vanuit Woerden: ‘Er is hier zoveel te zien’

Geen lange autoritten of gedoe op het vliegveld, voor een avontuurlijke en vooral sportieve vakantie...
vergezicht kameryck

8 x deze leuke dingen kun je doen in augustus in Woerden

Ben jij op zoek naar leuke uitjes in de regio van Woerden? In de maand augustus moet je daarvoor bij...

Ton van snackbar de Brink bakt de frietjes van de hemel: ‘Maar snacken dat doe ik zelf nauwelijks’

Van patatje met tot vijf soorten friet, vegaburgers en halalsnacks. Over het aanbod valt niets te kl...
Suppen Woerden Bonita Go Sup

Bonita gaat SUP-boards verhuren in Woerden: ‘Iedereen moet zien hoe mooi Woerden vanaf het water is’

Je moet het maar even doen: een eigen bedrijf starten en dat in coronatijd. Maar Bonita van der Pann...

Een eigen droomhuis bouwen, Marloes gaat dat doen in Woerden: ‘We hebben er enorm veel zin in’

Je zou je eigen droomhuis maar mogen laten bouwen, hoe tof is dat! Marloes Wijnholds uit Woerden gaa...

adv.