Yoga heeft een nieuwe wereld voor Nathalie geopend: ‘ik adem en leef weer!’

Nathalie van Miracle Yoga Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Iedere week gaan we langs een ondernemer. Want daar hebben we er veel van in Woerden. Dit keer doen we het lekker rustig aan. We zitten op een poef met onze benen gekruist en duiken de wondere wereld in van yoga.

Nathalie van Roon (41) woont sinds haar achtste in Woerden, is getrouwd en heeft een bejaarde labrador. En sinds kort is ze yoga-docente.

Van kraamverzorgster naar yoga-docente

Nathalie: “Van origine ben ik kraamverzorgster, dat wilde ik al vanaf mijn vierde worden. Na deze opleiding heb ik bij een kinderdagverblijf gewerkt. Vanaf mijn puberteit heb ik veel lichamelijke klachten gehad en uiteindelijk moest ik op mijn 22ste al stoppen met dit werk vanwege die klachten. Dat was natuurlijk erg jammer.”

Ze moest minder lichamelijk werk gaan doen en heeft zichzelf omgeschoold. “Ik was niet opgegroeid met computers, dus ik heb een typecursus en een cursus Nederlandse taal gedaan. Kort daarna ging ik bij een bedrijf aan de slag als secretaresse”, vertelt Nathalie. Hierna heeft ze nog gewerkt als onder andere financieel- en commercieel medewerkster en kwaliteitsmanager.

Miracle Yoga Nathalie Woerden
Nathalie is op internationale Yoga-dag begonnen met lesgeven. In het Molenvlietpark heeft ze aan familie en vrienden de eerste les gegeven. ‘Dat was geweldig en zo bijzonder’. Foto: Miracle Yoga

Burn-out

“Door lichamelijke, geestelijke – en stressklachten ben ik veel vastgelopen in mijn leven. Ik ben overspannen geweest en heb een burn-out gehad. Ik was al lang aan het vechten tegen stressklachten die de afgelopen zeven jaar steeds erger werden. Lichamelijk ging het ook steeds slechter.

Er werd rond mijn dertigste uiteindelijk vastgesteld dat ik onder andere artrose had, waar ik steeds meer beperkingen door kreeg. Zo kon ik bijvoorbeeld mijn armen niet meer in de lucht doen. Ik ben jarenlang bij heel veel artsen geweest, maar niemand kon mij helpen, alleen had ik daar geen vrede mee”, vertelt Nathalie.

Wonderdokter

Nathalie: “Ik ben blijven zoeken. Acht jaar geleden kwam er een arts op het gebied van Oosterse geneeskunde op mijn pad. Mijn wonderdokter noem ik hem, want mijn kraakbeen groeit heel langzaam weer aan. Volgens de Westerse geneeskunde kan dat niet, maar ik ben het levende bewijs dat het wel mogelijk is. Langzaamaan klim ik lichamelijk weer omhoog, nog steeds ga ik eens in de zes weken naar deze arts toe.”

En hoe groot was die kans dat er in Woerden zo’n vacature zou komen!

Eerste keer yoga

Zo’n drie jaar geleden kwam Nathalie in aanraking met yoga. “Omdat ik toentertijd nog steeds veel schouderklachten had, heb ik in het begin de yoga-oefeningen aangepast gedaan. Stapje voor stapje ging het beter en uiteindelijk kan ik nu veel weer, wat eerst niet kon. Ik kan alleen bepaalde houdingen niet doen en moet goed mijn grenzen aanvoelen”, zegt Nathalie.

Uiteindelijk is Nathalie door de combinatie van de lichamelijke en geestelijke klachten arbeidsongeschikt verklaard. “Eigenlijk was de druppel een heel lang herstel van een zware buikoperatie waarna ik ook weer veel te snel van alles wilde.”

In haar eentje naar India

Nathalie: “En toen zei ik begin dit jaar tegen mijn man: ik wil naar India. Daar heb ik voor een maand een opleiding tot yoga-docent gedaan. In eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling, omdat ik rust wilde krijgen in mijn hoofd. En dat was één van de beste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan. Ik kan weer genieten, ik adem weer (letterlijk en figuurlijk), ik leef!”

Miracle Yoga Woerden
Foto: Miracle Yoga

“In India lag ik op het strand en ik ging eens kijken wat voor vacatures er waren. En toen zag ik dat een sportschool in Woerden een yoga-docent zocht voor een uur per week. En hoe groot was die kans dat er in Woerden zo’n vacature zou komen! Dus vanuit India heb ik gesolliciteerd. Ik heb proefles gegeven en ben aangenomen. En dat is tot nu toe superleuk! Ik heb inmiddels ervaren dat ik wel voor een beperkt aantal uur per week yoga kan geven. Ik wil altijd positief blijven en gewoon doorgaan, stilzitten is niets voor mij.”

Yoga nidra als powernap en stoelyoga

“Vanaf begin september huur ik ook een ruimte bij de Workshop Factory waar ik iedere maandagochtend les ga geven waar iedereen welkom is. Ik wil mij gaan richten op mensen die ook beperkingen hebben. Niet alleen lichamelijke beperkingen, maar ook mensen met stress gerelateerde klachten, want die zijn er helaas steeds meer. Zodat ook zij ervaren wat yoga kan doen in positieve zin.

Stoelyoga behoort ook tot de mogelijkheden en daarnaast wil ik yoga nidra erbij geven. Dat is een vorm van meditatie waarbij je alleen hoeft te liggen en te luisteren naar mijn stem. Een kwartier yoga nidra staat gelijk aan twee uur slaap, om even een idee te geven. Een soort powernap. Yoga nidra en stoelyoga zijn voor mij ook lichamelijk minder zwaar om te geven.”

‘ Yoga heeft een nieuwe wereld voor mij geopend.’

Pelan Pelan

Nathalie heeft ‘Pelan Pelan’ op haar pols getatoeëerd. “Dat is Indonesisch voor ‘rustig/langzaam aan’. Mijn grote valkuil is dat ik in al mijn enthousiasme te veel ga doen. Ik vind alles leuk, van het lesgeven krijg ik zoveel terug. Yoga heeft een nieuwe wereld voor mij geopend. Het doet mij lichamelijk en geestelijk zo goed.

Ik ben ook nog op zoek naar een extra ruimte om lessen te geven. En dat kan zelfs eventueel bij een boer in de schuur zijn”, zegt Nathalie lachend. “Mijn droom is om ooit zelf een yoga-locatie te hebben, maar alles op zijn tijd.”

Ondernemer uitgelicht

De vorige Ondernemer uitgelicht gemist? Lees hier terug hoe Junior van El Rey vertelt over het ontstaan van het restaurant en leer hem nóg beter kennen.

Miracle Yoga Woerden

5,0
(10)

Het Spaarne 5, 3448 DX Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Miracle Yoga Woerden

5,0
(10)

Het Spaarne 5, 3448 DX Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Vergaderen boven op een dak met waanzinnig uitzicht: hier in Woerden kan het”

Vergaderen boven op een dak met waanzinnig uitzicht: hier in Woerden kan het

Ga naar “Amy verkoopt speelgoed dat wél mooi staat in de huiskamer: ‘alles is natuurlijk en duurzaam’”

Amy verkoopt speelgoed dat wél mooi staat in de huiskamer: ‘alles is natuurlijk en duurzaam’

Ga naar “‘In de natuur leer je jezelf kennen’: zo zet natuurcoach Mette je (weer) met beide benen op de grond”

‘In de natuur leer je jezelf kennen’: zo zet natuurcoach Mette je (weer) met beide benen op de grond

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Gilet € 14,99”

Gilet € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “AARDBEIEN”

AARDBEIEN

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “TROS TOMATEN Los per 500 gram € 0,89”

TROS TOMATEN Los per 500 gram € 0,89

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49”

Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Matchmaker voor vrijwilligers”

Matchmaker voor vrijwilligers

 • Hart voor Woerden
 • Parttime

Topper

Ga naar “Coördinator Vrijwilligersacademie”

Coördinator Vrijwilligersacademie

 • Hart voor Woerden
 • Parttime

Topper

Ga naar “Chauffeur Bakwagen AH Online”

Chauffeur Bakwagen AH Online

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023
Ga naar “Bravour Shantyfestival”

Bravour Shantyfestival

 • 10 juni 2023
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
Middelland de houttuinMiddelland de houttuin
Ga naar “Nationale Archeologiedagen”

Nationale Archeologiedagen

 • Van 16 jun t/m 18 jun