Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker! Yvette opent online taartenwinkel in Woerden

Door Kirsten Bliekendaal 24 november 2020

Lokale ondernemers moeten we steunen, toch? Het is tenslotte crisis. Met veel moeite zetten wij onze goede voornemens aan de kant en  renden liepen wij beheerst naar de baklocatie van nieuwe online taartenwinkel van Woerden: Yvette’s premium taarten & sweets. Daar willen wij natuurlijk alles van proe…eh weten!

“Al sinds ik mij kan herinneren kook en bak ik al voor vrienden en familie”, zegt Yvette Lejeune (27) uit Woerden. Sinds oktober mag ze zich eigenaresse noemen van Yvette’s Taarten en sweets. Een webshop waar iedereen taarten en lekkers op bestelling kan kopen. “De droom om mijn eigen bedrijf te starten had ik al sinds mijn studie aan de Hotel Management School in Maastricht maar in april ben ik daar serieus wat mee gaan doen.”

Tekst gaat verder na afbeelding

Greep uit het aanbod van de webshop

Voor dit tijd bakte en kookte ze voornamelijk op verzoek. “Als er ergens een babyshower was of een verjaardag, dan was ik degene die voor het lekkers zorgde. Ook zette ik voor familie eens een heel buffet in elkaar. Door dat te doen merkte ik ook dat het bakken mij meer ligt dan het koken, daarin kan ik meer creativiteit kwijt.”

Verbouwing

Toen Yvette net als de rest van Nederland grotendeels thuis aan het werk moest vanwege corona kreeg ze ook de ruimte om meer na te denken over haar toekomst. “Ik had extra tijd op een dag omdat ik mijn reistijd naar het werk miste, die tijd ben ik gaan gebruiken om te bakken.” Ze kreeg steeds meer bestellingen. “De reden dat de keuken hier nu wordt verbouwd. Je hebt toch wel een goede oven en grote koelkast nodig. Door de verbouwing kan ik nu minder bestellingen aan, maar gemiddeld denk ik dat ik rond de drie per week zit nu.”

Mislukkeling

Veelal door het te doen leert ze zich de kunst van het bakken aan. Maar ook online cursussen helpen haar verder te komen. “Het maken van macarons, dat is echt lastig. Maar ik wil het kunnen, dus blijf ik ze maken. Het is de uitdaging.” De mislukte versies eet ze niet allemaal op. “De mislukkelingen gaan naar familie en vrienden en in de toekomst wil ik de misbaksels ook gaan verkopen voor een lagere prijs om verspilling tegen te gaan.” Zelf heeft Yvette niet de neiging de ‘foutjes’ op te eten. Niet dat ze dat niet wil, ze kan het simpelweg niet vanwege haar lactose intolerantie. “Dat is eigenlijk best wel handig, het is een soort zelf bescherming. Ik kan alleen hele kleine hoeveelheden proeven. Ik moet natuurlijk wel weten hoe alles smaakt voordat het de deur uitgaat.”

Tekst gaat verder na foto

Idee voor de kerst Foto: Kirsten Bliekendaal

Winkel

“Ik hoop dat het zo’n succes wordt, dat ik uiteindelijk mijn baan als logistiek coördinator bij een farmaceutisch bedrijf op kan zeggen. Voor nu is het prima om het nog even te combineren.” Als het aan Yvette ligt blijft het niet bij een webshop. “Ik hoop via de lokale horeca mijn taarten te kunnen gaan verkopen.” En als alles helemaal volgens plan verloopt opent ze graag een fysieke winkel. “Dat wil ik heel graag, maar of dat in Woerden wordt weet ik nog niet.”


Meer over Yvette’s – Premium taarten & sweets ontdekken?

Yvette’s – Premium taarten & sweets bakkers

Hogewalstraat 18-1, Woerden

Bekijk meer:bakkers

Lees meer

Dit nieuwe wijkinitiatief geeft Woerdenaren een stem: ‘je moet alleen wel binnen de Singel wonen’

Het parkeerbeleid in de binnenstad, daar vinden we wat van. De reden dat Lucia Buijs en Wyha Stoutha...

Aan tafel! Minkema komt met talkshow voor ouders

Snel bij zijn! Bij deze webshop krijgen Woerdenaren tot 80% korting op merkkleding

adv.