Miranda verlengt haar en geeft mensen zelfvertrouwen terug: ‘Mooiste om te zien’

Miranda Hair
Foto: indebuurt Woerden

Dat we veel kappers in Woerden hebben, dat weten we. Dit keer gaan we langs een ondernemer waar je niet met minder, maar met meer haar de deur uitgaat. Miranda Haasnoot (33) zit met haar salon Miranda Hair in de Rijnstraat en verlengt en verdikt haar (dus niet wassen en knippen). Hair extentions of hairweave wordt dit ook wel genoemd.

Voordat Miranda de wereld van haar inging, werkte ze op de commerciële afdeling van een een ijzerwarenbedrijf en een reclamebedrijf in Woerden. Maar er begon iets te kriebelen . Want ze wilde dolgraag op reis.

Grote reis

En op een dag dacht Miranda: “Ik ga gewoon boeken en ik zie het wel.” Ze was een half jaar weg uit Nederland en bezocht onder andere Australië, Nieuw-Zeeland en Bali. Miranda: “Ik wist eerst echt niet wat ik daar ging doen in mijn eentje, maar gelukkig leerde ik snel mensen kennen waar ik mee optrok. Lekker met de backpack het land door.” Na een half jaar kwam ze weer terug naar haar geboorteplaats Woerden.

‘Vroeger schreef ik in vriendenboekjes dat ik kapster wilde worden’

Summerlake

Behalve dat ze in Woerden is geboren en getogen, heeft Miranda haar vriend ook in Woerden leren kennen. “Dat gebeurde op Summerlake. En twee jaar geleden werd ons eerste kindje geboren. Ook precies op de dag dat Summerlake was!”, vertelt Miranda. En ook heel leuk: momenteel is Miranda in verwachting van een tweeling.

Haar van BN’ers

Na de grote reis ging Miranda weer aan het werk. Maar ze wilde niet hetzelfde doen wat ze al deed. “Ik wilde iets met mijn handen gaan doen. Vroeger schreef ik in vriendenboekjes dat ik kapster wilde worden. Mijn nichtje werkte toen in een salon in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Dat was een van de eerste salons in Nederland waar ze het invlechten van haar om het haar langer te maken toepasten. En daar kon ik aan de slag. In deze salon heb ik het haar van onder andere BN’ers langer gemaakt en had ik klanten die zelfs helemaal uit België kwamen.”

‘Ik wil dat mensen weer met opgeheven hoofd naar buiten gaan’

Rijnstraat

De Amsterdamse salon ging helaas failliet. “Toen ben ik voor mezelf begonnen. Mijn vaste klanten wilde nog altijd dat ik hun haar deed. Dus ik huurde eerst een stoel bij Joseph Hair in de Voorstraat (waar nu Salon85 zit). Anderhalf jaar geleden ben ik naar een eigen plekje gegaan in de Rijnstraat. Hiervoor zat er een herenkapper op deze plek en bij mij komen alleen maar vrouwen. Zo is het pand weer een beetje in balans qua bezoekers”, zegt Miranda met een knipoog.

Doei taboe

Miranda: “De hele dag haar invlechten (de techniek waarmee de extensions worden bevestigd) verveelt mij nooit. Voor mij is het heel ontspannen werk. Vroeger zat er echt een taboe op het verlengen van haar, maar gelukkig is dat nu veel en veel minder. De mensen de langskomen zijn ook heel verschillend. Van jonge meiden die gewoon lekker lang haar willen, maar ook (oudere) mensen met weinig haar.

Dun of weinig haar kan door allerlei oorzaken komen, bijvoorbeeld ziekte. En ik kan die mensen weer lang of dik haar geven. Want als je haar niet zit, dan staat ook niets voor je gevoel. Ik wil dat mensen weer met opgeheven hoofd naar buiten kunnen. Ik merk dat sommige mensen heel onzeker naar binnen komen, maar weer met zelfvertrouwen de deur uitgaan. En dat vind ik het allermooiste om te zien.”

Ondernemer uitgelicht

Heb je de vorige ondernemer uitgelicht gemist? Lees hier terug waarom Ruud het in de winter drukker heeft dan in de zomer.

Miranda Hair

5,0
(16)

Rijnstraat 103, 3441 BS Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Miranda Hair

5,0
(16)

Rijnstraat 103, 3441 BS Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Miranda Hair

5,0
(16)

Rijnstraat 103, 3441 BS Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Voor bijzondere cadeautjes moet je hier zijn in Woerden: ‘We maken alles zelf’”

Voor bijzondere cadeautjes moet je hier zijn in Woerden: ‘We maken alles zelf’

Ga naar “Bij dit bezorgrestaurant in Woerden bestel je uit zes keukens tegelijk: ‘We maken alles zelf’”

Bij dit bezorgrestaurant in Woerden bestel je uit zes keukens tegelijk: ‘We maken alles zelf’

Aangeboden door Qredits

eric qredits
Ga naar “Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat”

Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50”

dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen