Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marijn verzacht het leed dat vergaderen heet: ‘Aan witte bolletjes met kaas doen we niet’

Door Kirsten Bliekendaal 24 september 2020

Kussentje hier, tapijtje daar en een poké bowl als lunch. Vergaderen hoeft lang niet zo erg te zijn bewijst Marijn de Rooij (29) uit Woerden. Hij runt met Napkins een vergader- annex (flex)werkplek die voelt als thuis, maar dan met een verse cappuccino van de barista en eten waar je weken later nog over praat.

“Napkins is een plek waar je met een collega kunt afspreken onder het genot van een goede lunch maar ook een plek waar je een vergaderruimte boekt of een netwerkborrel houdt,” zegt Marijn. “En daar is behoefte aan.” Dat weet hij omdat hij er zelf onderzoek naar deed. “Bij Everywhere 4 You liep ik mijn afstudeerstage. Voor mijn laatste opdracht onderzocht ik de marktbeleving. Een van de conclusies was dat een plek zoals deze wordt gezien als meerwaarde.”  Je vindt Napkins in het pand van Everywhere 4 You aan de Trasmolenlaan op het industrieterrein.

Hier krijg je toch trek van? Foto: Napkins

“Je gaat leegstand op bedrijventerreinen er mee tegen en je biedt ruimten die goed bereikbaar zijn. Voor horeca in het centrum is dit lastiger.” Toen hij afstudeerde was hij 24 en ontbrak het hem aan kapitaal om een eigen bedrijf op te zetten, maar de drive om zelf iets te starten zat er wel in. “Uiteindelijk, in 2016, investeerde Everywhere 4 You in deze ruimte en vroegen ze mij of ik er iets voor voelde het als vergaderlocatie te runnen.”

Ingelegde shiitakes

Marijn kleedde de ruimten aan met tapijtjes op de vloer en kussens op banken onder het raam. Op een van de wanden prijkt een levensgrote foto van Woerden. “De huiselijke sfeer zorgt voor een prettiger gevoel. Dat vergadert meer ontspannen dan in een strakke omgeving.” Tussen de vier met vergaderruimten is een gedeelte met tafels, stoelen en een bar met biertap en kookgedeelte. “Meestal sta ik zelf achter de kookplaat, ik heb veel ervaring opgedaan in de horeca en wil met het eten het verschil maken.” Zo serveert hij rustig ingelegde shiitakes of een buddha bowl als lunch. “Goed eten zorgt voor goede energie en blije mensen. Dus geen witte bolletjes met kaas,” grapt hij. Sommige klanten praten weken later nog over het eten. “We bellen klanten altijd nog even na, nadat ze een ruimte hebben gehuurd dan hebben ze het vaker over de lunch dan over de vergadering zelf.”

Vergaderruimte. Foto: Napkins
(Flex)werkplekken. Foto: Kirsten Bliekendaal
Huiselijke sfeer. Foto: Kirsten Bliekendaal
Napkins. Foto: Kirsten Bliekendaal

Al sinds het begin, groeit het bedrijf nog elk jaar. Voorzichtig denkt de ondernemer aan uitbreiding naar meerdere locaties in Nederland. “Ik geloof dat er vraag naar is. Zeker als bedrijven kantoren kleiner gaan maken nu er meer thuis en online wordt gewerkt. Dan is een grote vergaderruimte te kostbaar en is het aantrekkelijker om in een verzamelpand te gaan zitten. Daarnaast zijn er nu al op bedrijventerreinen maar weinig lunchgelegenheden of ruimten waar je kunt vergaderen en flexwerken.”

Servet

Dan nog even de naam: Napkins. Servet dus. “Dat kwam door de film Mad Man waarin een deal op een servertje werd gemaakt. Servetten heb je altijd bij de hand. Je schrijft er even snel een afspraak op of een idee tijdens een borrel. Uiteindelijk hopen we hier een omgeving te zijn waar ideeën ontstaan.”Meer over Lunchroom en vergaderlocatie Napkins Woerden ontdekken?

Lunchroom en vergaderlocatie Napkins Woerden

koffiebars

Gesloten08:00 - 20:00

Trasmolenlaan 5, Woerden

Bekijk meer:koffiebars

adv.