Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marijke en Henny hebben een brillenzaak: ‘Het is prachtig als mensen blij de deur uit gaan’

Aangeboden door Specsavers Woerden 21 december 2018

Achter iedere winkel in Woerden staan gewoon ondernemers die zelf hun eigen winkel runnen. Bij Specsavers Woerden zijn dat Marijke van Leeuwen (28) en Henny van Waas (59). Bijna drie jaar geleden openden zij de 120ste winkel van Specsavers. Zij staan voor je klaar om je te helpen met je nieuwe bril of contactlenzen. Maar ze kunnen ook de gezondheid van jouw ogen onderzoeken. “We willen de verwachtingen van mensen overtreffen.”

Toen de Woerdense winkel in 2016 opende, waren Henny en Marijke geen onbekenden van elkaar. “Het is heel grappig hoe dat is gegaan. Ik werkte eerst bij de Specsavers in Dordrecht en daar was Henny mijn baas. Na Dordrecht werkte ik in Gouda, maar ik wilde graag een eigen vestiging. In Woerden kreeg ik die kans. En bij Specsavers run je een winkel altijd met meerdere mensen. “‘We denken aan Henny’, vertelde het hoofdkantoor mij. En die naam kwam mij bekend voor”, zegt Marijke met een knipoog.

‘We noemen het hier ook weleens gekscherend de ‘brillenboulevard”

Beter zien én horen

“Het mooiste moment in de winkel vind ik als mensen een bril opzetten en zeggen: ‘zo, wat geweldig, ik zie weer scherp!’ Dan zijn ze er zo enthousiast over. Je stelt de bril precies af op de ogen en mensen waarderen die persoonlijke aandacht”, zegt Marijke.

“Het is prachtig als mensen blij de deur uit gaan. Wij verkopen ook gehoorapparatuur en repareren dit ook als het stuk is. Laatste hadden we iemand in de winkel en zijn gehoortoestel deed het niet. Het merk verkopen wij niet, maar onze audicien Eric Derksen heeft er toch naar gekeken en het toestel gemaakt. Als dank kregen we een zak drop cadeau. Dat is toch ontzettend leuk!”, vertelt Henny enthousiast.

(Lees verder onder de foto)

Specsavers Woerden winkel ondernemer
Foto: indebuurt Woerden

‘Brillenboulevard’

Dat er aardig wat opticiens zijn in Woerden, vinden Henny en Marijke niet vreemd. “Dat is in veel steden niet anders. Hier in Woerden zitten de opticiens in de Voorstraat dicht op elkaar. Dat kan ook voordelig zijn voor klanten, want zo kunnen ze vergelijken. We noemen het ook weleens gekscherend de ‘brillenboulevard’.

Geld naar goede doelen

Henny: “Van elke aankoop gaat er een bedrag naar een goed doel. We hebben een landelijk en een lokaal doel. Landelijk is dat het Oogfonds en lokaal is dat dit jaar nog Dierenhulpverlening Woerden. In 2019 gaan de donaties naar de Voedselbank in Woerden. Het is heel mooi dat we ook de lokale stichtingen op deze manier kunnen steunen.”

(Lees verder onder de foto)

Specsavers Woerden ondernemers interview
Foto: indebuurt Woerden

Van pabo naar opticien

Henny en Marijke hebben hun eigen deskundigheid. Henny is de retailmanager van de winkel en Marijke is de opticien en contactlenzenspecialist. Daarnaast is audicien Eric ook een van de drijvende krachten in de Woerdense vestiging.

“Bij Specsavers werken alleen gediplomeerde opticiens”, vertelt Marijke. Zelf heeft zij de optiekopleiding gedaan en daarna de opleiding tot contactlenzenspecialist. Voordat ze dit ging doen, studeerde ze aan de pabo (lerarenopleiding). “De pabo was ‘m niet voor mij en kort nadat ik stopte, ging ik op mijn achttiende aan de slag als zaterdaghulp bij Specsavers Dordrecht.”

24 jaar C&A

En daar leerde Marijke Henny dus al kennen. Maar ook Henny deed eerst wat anders voordat hij vijftien jaar geleden bij Specsavers terechtkwam. Henny: “Ik heb 24 jaar voor C&A gewerkt in verschillende steden. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en toen kwam Specsavers op mijn pad en heb ik de stap gezet.” Na elf jaar Specsaversondernemer Dordrecht, is Henny sinds nu bijna drie jaar, samen met Marijke, eigenaar van Specsavers in Woerden.

Lees ook:

Preventief oogonderzoek Specsavers Woerden

Nieuw bij Specsavers Woerden: laat de gezondheid van je ogen checken

Wist je dat de wachttijden bij een oogarts alleen maar langer worden? Sinds 2013 zijn de wachttijden...

Meer over Specsavers Woerden ontdekken?

Specsavers Woerden opticiens

Geopend09:00 - 17:00

Voorstraat 29, Woerden

Bekijk meer:opticiens

adv.