Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Manon maakt van haar armbanden een confettifeestje: ‘Het is moeilijk je te onderscheiden’

Door Kirsten Bliekendaal 14 februari 2020

‘Die is gaaf! Kun je dat armbandje ook voor mij maken?’ Manon Schalkwijk (20) uit Woerden kreeg deze vraag zo vaak te horen dat ze besloot Beads by Manon te starten. Een webshop waar ze haar zelfgemaakte creaties en andere sieraden verkoopt. De bestellingen stromen binnen. En het leukste? “Dat is het inpakken, ik schrijf er een briefje bij en maak er echt een cadeautje van.”

Geduld

Ze komt uit een echt ondernemersgezin, maar Manon zelf dacht nooit aan een eigen onderneming. De Woerdense stopte met haar studie voeding en diëtiek en nam een tussenjaar. “Ik ben gaan werken in een restaurant omdat ik mij wilde focussen op een nieuwe studie.” In haar vrije tijd maakte ze armbandjes en kettingen. Die droeg ze ook naar haar werk. “Sinds ik mij kan herinneren maak ik sieraden, ik vind dat priegelwerk heerlijk om te doen. Je moet er wel geduld voor hebben.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Instagram BeadsByManon

Steeds meer kreeg ze de vraag waar ze haar sieraden vandaan had. “Dan maakte ik er één voor hen, gewoon gratis.” Totdat ze haar Instagram-account opende waarop ze haar nieuwste creaties deelde. “Dat deed ik voor de leuk, ik wilde er in eerste instantie geen geld mee verdienen.” Maar de eerste maand had ze al tweehonderd volgers. “Dat ging wel heel hard. Ze vroegen hoeveel de armbandjes kostten. Dat wist ik eigenlijk niet eens. Toen kwam de ondernemer in mij naar boven en ben ik Beads by Manon begonnen.”

Confetti

“Van te voren heb ik niet gekeken hoe vol de markt was, ik vond het gewoon leuk om te doen.” Maar de markt is dus erg vol. “Het is moeilijk je te onderscheiden. Ik heb mijn eigen website gebouwd, dat hebben de meesten niet. En waarin ik mij denk ik echt wel onderscheid is het inpakken.” Want denk niet dat je jouw bestelling in een simpel doosje met adressticker krijgt. “Ik maak er een heel pakketje van met confetti en een handgeschreven briefje. Dat vind ik eigenlijk nog leuker dan het sieraden maken zelf,” lacht ze. “Al kreeg ik wel eens van iemand terug dat die confetti toch wel een zooitje geeft bij het uitpakken. Dus heb ik grotere confetti gekocht.”

Ook de foto’s van de sieraden hebben een persoonlijke touch. “Ik voeg vaak foto’s van mijzelf of mijn moeder toe als ik het sieraad om heb. Dan kunnen bezoekers zien hoe het staat. Voor Valentijn heb ik bijvoorbeeld een speciale sessie gedaan. Op mijn website geef ik dan ook tips voor cadeautjes, wel zo gemakkelijk.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Webshop BeadsByManon

China

“Eerst maakte ik alles zelf: van oorbellen tot kettingen tot armbandjes maar sinds ik weer op school zit richt ik mij grotendeels op de inkoop.” Alleen handgemaakte kettingen komen nog in de webshop. “Dan maak ik er tien per kleur, daar ben ik dan 1 of 2 dagen aan kwijt. Binnen een maand zijn ze uitverkocht.” Voorlopig blijft haar webshop nog een hobby. “Mijn studie Fashion Business sluit wel heel goed aan op wat ik doe. Ik wil uiteindelijk iets gaan doen in de inkoop of het hele productieproces. Zonder dat jezelf ontwerpt. Contacten leggen bijvoorbeeld met China, al ken ik nog geen Chinees.”


Meer over Beads By Manon ontdekken?

Beads By Manon winkelen

GeopendHele dag

Maltakade 4, Woerden

Bekijk meer:winkelen

Dit vind je misschien ook wel interessant:

Meijndert en Nicole runnen het één na oudste café van Woerden: ‘Hier kom je nog voor een bal gehakt’

Zwart-wit foto’s sieren de muren en op de piano ligt een spelletje Rummikub. Wie café-restaurant De ...
Bose Woerden

Vincent: ‘Het beste geluid in je huiskamer krijg je door deze superkleine speakers’

Of je nu naar een romantische komedie, een plaat van jouw favoriete artiest, een sportwedstrijd of w...

Harald maakt van zijn foto’s een kunstwerk: ‘Er komt zoveel bij kijken, het is echt een vak apart’

Kruiden van Jonnie Boer, een zalfje van de Kruidvat, een fiets of een vers gebakken aardappel. Alles...
Imperfecta catering Annemarie

Annemarie maakte een carrièreswitch en runt nu een cateringbedrijf: ‘Thuis testen we alles eerst zelf’

Een eigen bedrijf starten is een droom voor veel mensen. De stap nemen om het echt te doen is groot ...
Koninklijk trio WvW

De zoektocht naar het nieuwe koninklijk trio voor WvW 2020 begint

Het duurt nog even voordat we weer op het veld van de Woerdense VakantieWeek kunnen staan, maar de k...

adv.