Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kledingwinkel van Hans en Leonora bestaat 60 jaar: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Aangeboden door Vallen Mode Fashion & Lifestyle 1 februari 2019

Als je een kledingwinkel hebt die al 60 jaar bestaat, dan kun je toch echt wel zeggen dat het een succes is. In Harmelen was het afgelopen jaar groot feest bij Vallen Mode. Maar wie zijn eigenlijk de ondernemers achter deze kledingwinkel? 

De woning van het gezin Hermans is net als de winkel; sfeervol en warm. Als je de kledingwinkel binnenloopt, dan krijg je direct dat goede gevoel. In 1958 namen Geert en Loek Vallen een winkeltje in de Dorpsstraat van Harmelen over dat nu al 60 jaar bekend is als Vallen Mode. Sinds 1967 zit de winkel aan de Kalverstraat en in 1990 nam dochter Leonora samen met haar man Hans Hermans de winkel van haar ouders over.

De eerste ontmoeting

De eerste keer dat Hans en Leonora elkaar zagen, was heel bijzonder. Het was op de boerderij van de familie Vallen. Hans: “Het was liefde op het eerste gezicht en het klikte meteen. Ook met haar ouders kon ik direct goed opschieten.” Hans was eigenlijk voorbestemd voor de autosector, waar hij al een paar jaar in werkte, maar dat liep dus even wat anders.

(Lees verder onder de foto)

Vallen Mode
Hans en Leonora met hun kinderen Philo en Fauve. Foto: Vallen Mode

Familiebedrijf

Na een paar jaar namen Hans en Leonora de kledingwinkel over van Geert en Loek. Inmiddels was hun dochter Fauve geboren. “Toen we de winkel overnamen, was de taakverdeling meteen duidelijk. Hans was verantwoordelijk voor de mannenmode, marketing en financiële administratie en ik was meer de creatieve kracht, gesteund door mijn jongere zus Annelies. Werken met mijn zus is alles wat ik mij had kunnen wensen”, vertelt Leonora met trots.

Persoonlijke relatie met klanten

Hans en Leonora hadden snel al een persoonlijke relatie met hun klanten. Leonora: “Wat je in vrienden zoekt, herken je ook in ons concept; persoonlijk, betrokken en altijd optimistisch. Met de warme sfeer in de winkel en een onderscheidende collectie willen we van winkelen echt een feestje maken.” Bij Vallen Mode vind je merken kleding en accessoires van onder andere 10DAYS, Yaya, Superdry, Dstrezzed, Fiveunits, ZUSSS, Penn & Ink en Denham.

(Lees verder onder de foto)

Feest Vallen Mode 60 jaar Harmelen
Afgelopen jaar werd het 60-jarig bestaan groots gevierd met events en acties in de winkel. Foto: Vallen Mode

Ouders als inspiratie

Met Fauve loopt nu de derde generatie in de Harmelense kledingwinkel. “Mijn vader heeft altijd het antwoord op ondernemersvragen die ik hem stel. Mijn moeder is mijn inspiratie voor de inkoop van bijzondere collecties en het contact met de klanten. Ik weet ook wat ik kan toevoegen in de winkel en ik heb als doel om een businessmodel te maken waarbij de online en offline hand in hand gaan.”

Behalve Fauve kreeg ook de zoon van Hans en Leonora het ondernemerschap met de paplepel ingegoten. Philo is inmiddels een succesvolle IT-ondernemer en richtte een aantal jaar geleden met zijn compagnons het bedrijf Wonderkind op. “Zijn IT-kennis komt vaak van pas voor Vallen Mode”, vertelt Hans. Philo: “Alles wat de moeite waard is voor bijvoorbeeld de website, deel ik met mijn ouders en zus.”

Genieten van het leven

Naast het werk wil de familie ook genieten van het leven. “De kinderen zijn nu dan wel het huis uit, maar we delen bijna alles met elkaar. Leonora heeft dat niet van een vreemde, haar moeder Loek was vroeger net zo. Zij hield graag alle familie bij elkaar. We vinden het ook gezellig om met de kinderen te kokkerellen. Daar hebben we ons huis speciaal op ingericht”, zegt Hans. Zelf roert hij ook nog weleens in de pannen. “Maar de beste recepten komen tot stand als we met elkaar koken.”

Leonora: “We houden veel van gezelligheid en dan zoeken we elkaar graag op. We wisselen dan foto’s uit en praten over mooie herinneringen. Dat is echt een familietraditie. Ons gezinsleven is verweven met Vallen Mode en we genieten er met onze kinderen iedere dag weer van.”

Trends herfst winter 2018 Vallen Mode

Deze herfst- en wintertrends wil je niet missen bij Vallen Mode

Jij loopt vast nog in je zomerse outfit, maar de herfst- en winterkleding hangt in de winkel. Een wi...

Meer over Vallen Mode Fashion & Lifestyle ontdekken?

Vallen Mode Fashion & Lifestyle kledingwinkels

Gesloten13:30 - 18:00

Kalverstraat 2-8, Harmelen

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.