Judith en Femke: ‘Mensen lopen hier een doos positiviteit binnen’

Door Jurgen Rupschus 26 april 2018

Na ons artikel over powervrouwen kregen we een heleboel reacties van jullie dat een aantal dames echt werd gemist in het lijstje. Twee daarvan zijn Judith van den Dijssel (43) en Femke Gerla (35) van Mini & Me. Ze verkopen positiekleding en kleding voor baby’s en kinderen. Maar zijn bovenal sfeermakers in hun eigen winkel.

Mensen uit het hele land komen speciaal naar Woerden toe voor Mini & Me. “Ze komen echt overal vandaan om positie- of kinderkleding bij ons te kopen. Bij veel winkels zie je dat ze het gaan passen en daarna online gaan bestellen. Maar bij ons is het juist andersom, want passen is heel belangrijk met positiekleding. En dan geven we ze natuurlijk meteen wat tips om er een leuk dagje Woerden van te maken”, vertelt Femke. Goed bezig dames!

‘We horen het ook als het niet goed met een kindje gaat’

Gekoppeld

Judith en Femke zijn goede vriendinnen geworden de afgelopen jaren, maar voor Mini & Me kenden ze elkaar nog niet heel goed. Judith: “We kenden elkaar hiervoor wel, maar alleen van hoi en doei. Op verjaardagen kwamen we elkaar weleens tegen. In 2012 stelde iemand op zo’n verjaardag voor dat Femke en ik eens met elkaar moesten praten. Want we wilden allebei zelf iets opstarten. Zo is het balletje gaan rollen.” In 2013 zijn ze de webshop gestart en een jaar later de winkel in de Nieuwstraat.

Bijzondere verhalen

In de winkel hebben Judith en Femke persoonlijke gesprekken met klanten. Femke: “Dat zijn hele leuke gesprekken, maar soms ook niet zo leuk. Als er een kindje op komst is, dan is dat natuurlijk geweldig. Maar we horen het ook als het niet goed met het kindje gaat. En we spreken mensen die geen kinderen kunnen krijgen. Dat zijn de minder leuke verhalen.”

“We hadden eens een vrouw in de winkel die geen kinderen kon krijgen. Een heel heftig verhaal. Medisch gezien was het niet mogelijk voor haar om zwanger te worden. Maar toch werd ze uiteindelijk zwanger! Bizar toch!? En op dit moment is ze zwanger van een tweede kindje. Dat zijn dan toch weer de verhalen waar je blij van wordt”, vertelt Femke.

Mini Me
Foto: indebuurt Woerden

Oubollige moeke-kleding

Judith: “Een zwangerschap is heel bijzonder en ik vind dat de kleding die je dan draagt niet van die oubollige moeke-kleding hoeft te zijn. Vrouwen, kom op zeg! Je wilt er toch gewoon leuk uitzien. We merken ook dat veel mensen niet eens weten dat er bijvoorbeeld borstvoedingskleding is. En deze kleding is tegenwoordig zo gemaakt dat je het tijdens de gehele zwangerschap kunt dragen. En zelfs erna.”

‘We zijn met scratch begonnen en hebben langzaam uitgebreid’

Sportlerares Judith

Naast het verkopen van kinder- en positiekleding, doet Judith heel wat anders. Judith: “Ik ben ook nog sportlerares. Twee uur in de week geef ik kickfun en een uurtje bootcamp. Dit is echt heel leuk, maar geen hoofdjob.” Voordat ze Femke leerde kennen heeft Judith nog als salesmedewerker ergens anders gewerkt. “Maar daar ben ik uiteindelijk weggegaan. Het was toen een rommelige periode. Ik wist niet meer wat ik wilde qua werk, kwam in de WW en was behoorlijk van slag.” In deze periode werd ze voorgesteld aan Femke en zijn ze samen Mini & Me begonnen.

De droom van Femke

Femke was als kind al heel geïnteresseerd in stoffen. “Ik wilde altijd weten hoe een stof in elkaar zat en ik had twintig jaar geleden al de droom om iets te doen met positiekleding. Zwangeren en vooral de buik vond ik (en nu nog steeds) onwijs interessant”, zegt Femke. En als klein kind speelde Femke ook al winkeltje. Nou, dat is dus helemaal goedgekomen! Voor Mini & Me werkte Femke als vertegenwoordiger en relatiebeheerder voor Lodger en Bugaboo. En voor Lodger wordt ze soms nog gevraagd als model, kijk maar:

Tekst gaat door onder afbeelding.

Sfeermakers

Judith: “We zijn met ‘scratch’ begonnen en hebben langzaam uitgebreid. We zijn met de winkel dicht bij onszelf gebleven en ik denk dat wij ook de sfeer in de winkel maken. We stellen zelf de collectie samen en staan ook altijd zelf in de zaak.” Femke: “En we hebben de paskamers extra groot gemaakt. Zwangeren voelen zich al groot genoeg, dus als ze iets passen, moeten ze zich wel goed voelen. Mensen lopen hier een doos positiviteit binnen.”

Bauke Borsboom Woerden meidencoach

Meidencoach Bauke helpt meisjes bij het versterken van hun lef en zelfvertrouwen

Bauke Borsboom (42) woont haar hele leven al in Woerden. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Ik ben...

Mini & Me Woerden kledingwinkels

Nu gesloten10:00 - 17:30

Voorstraat 11, Woerden

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.