Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joop vertelt over 25 jaar in Molenvliet en de ‘gekte van 2008’

Deze maand viert Joop Optiek het 25-jarig jubileum. In 1993 opende de deuren van de opticien in Molenvliet. In het nieuwbouwpand in het winkelcentrum was hij een van de eerste ‘bewoners’. Iets wat de optiek kenmerkt is service en exclusieve merken. Brillenmerken die je niet zomaar ergens anders vindt. 

Voordat Joop de optiek in Woerden opende in 1993 aan Molenvlietbrink, was hij bedrijfsleider van een optiekzaak in Bergschenhoek. Hier had hij negen jaar gewerkt, maar hij wilde een eigen winkel starten. “Door goed zoeken en een beetje toeval kwamen we in Woerden terecht. Een vertegenwoordiger vertelde mij dat ik eens in Woerden moest gaan kijken. We waren direct helemaal weg van dit plekje in Molenvliet”, aldus Joop.

De ‘gekte’ van 2008

In 2008 kon je een bril nog van de belasting aftrekken. Sinds 2009 kon dat niet meer. En dat heeft Joop gemerkt in de winkel destijds. Joop: “Dat was hard werken toen, want het was een komen en gaan van mensen. In de laatste maanden van 2008 hebben we bijna alle avonden tot twaalf uur ’s avonds gewerkt. Er kwamen héél veel mensen nog even een bril of lenzen halen. Ik heb toen enorm veel glazen nog staan slijpen tot laat. Het ging als een dolle hier in de optiek.”

Joop optiek jarig 25 jaar
Joop in 1995. Foto: Archief Woerdense Courant

Liefde voor Italië te zien in de optiek

Wat opvalt in de optiek van Joop zijn de Italiaanse producten. “Ik ben dol op Italië. In de shop-in-shop vind je Italiaanse tapenades, biologische olijfolie, pasta’s, brutti e buoni en wijnen uit Toscane en Puglia. Ook vind je er truffels en chocolade en nog meer Italiaanse lekkernijen die je niet in de supermarkt vindt”, vertelt Joop. En dat bij een opticien in Woerden, hoe leuk is dat!

Zonnestraal

Joop: “Ik wil mijn klanten zo goed mogelijk helpen. Niet alleen bij het adviseren of slijpen van de glazen, maar ook als er oogproblemen zijn. Daarom werk ik nauw samen met oogartsen en huisartsen.” Joop is lid van het Oogzorgnetwerk en heeft een samenwerkingsverband met oogziekenhuizen Zonnestraal in Hilversum en Amersfoort. Hierdoor kan er bij oogproblemen heel snel geschakeld worden.

Joop met zijn toenmalige vrouw Mieke tijdens de opening van de Optiek in 1993. Foto: Archief Woerdense Courant

Exclusieve merken

Joop Optiek Woerden heeft merken brillen, die je niet vindt bij de grote ketens. Merken die Joop verkoopt zijn: Silhouette, Porsche Design, Dutz, Vanni, Zeiss, Marc O’polo, Italia Independent. Maar ook bekende merken als Esprit, Mexx, Christian Lacroix vind je bij Joop Optiek aan Molenvlietbrink.

Joop zei in de Woerdense Courant in 1993: “Ik wil de mensen graag helpen, zoals ik ook graag geholpen wil worden. En dat betekent toch een heleboel service.” En na 25 jaar staat Joop Optiek daar nog steeds voor.

Traktatie

Wie jarig is trakteert en daarom geeft Joop 25% korting op alle brillen met glazen en zonnebrillen. Lees maar:

Opticien Joop Optiek Woerden

25% korting op zonnebrillen

Wellness en beauty - Geldig t/m 30 apr 2018

Haarscherp zicht overdag én ’s nachts: doe de gratis oogtest met deze unieke scanner

Wist jij dat een oogafwijking 's nachts of bij schemer anders kan zijn dan overdag? Dat kan vooral b...


Meer over Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken ontdekken?

Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken

opticiens

Gesloten09:30 - 16:00

Molenvlietbrink 254, Woerden

Bekijk meer:opticiens

adv.