Jesper (20) heeft zijn eigen lego-webshop en bouwde station Woerden na

Door Jurgen Rupschus 18 januari 2019

Sinds zijn vierde speelt en bouwt hij al met Lego. Woerdenaar Jesper van Schaik (20) kan avonden en weekenden met Lego bezig zijn. Hij had op een gegeven zoveel lego-sets, dat hij op zijn zestiende startte met een eigen webwinkel: Jespers Steentjeswinkel. Met zijn bouwwerken staat hij op lego-beurzen in het hele land. En één van zijn mooiste bouwwerken is ons eigen station Woerden.

Wanneer we de huiskamer binnenlopen, valt onze mond direct open van verbazing. Wááát, dat is gewoon station Woerden gemaakt van Lego! En kijk hoe groot dan! Jesper heeft het station speciaal voor ons naar beneden gehaald. Normaal gesproken staat het bouwwerk op zijn slaapkamer, die helemaal vol staat met Lego.

Station Woerden van Lego in het echt bewonderen?

Dat kan! Want Jesper staat op 26 en 27 januari op een lego-beurs de Beursfabriek in Nieuwegein. De opbrengst van deze beurs gaat naar het goede doel, namelijk het KWF. “Ik wil door op deze beurs te staan het goede doel steunen. Een vriendin van mijn moeder en haar zoon hebben kanker. En zo wil ik mijn steentje bijdragen.”

(Lees verder onder de foto)

Station Woerden van lego
Station Woerden gemaakt van Lego. Foto: indebuurt Woerden

Maanden werk

Het station bouwde Jesper toen hij pas tien was, dus dat is al tien jaar geleden. “Ik had veel Lego en het leek mij heel leuk om iets uit Woerden na te maken. En dat werd het station. We zijn er naartoe gegaan om alles op te meten voor de schaal van het bouwwerk. En na maanden eraan werken was het gebouw zelf klaar. De omgeving heb ik een paar jaar later erbij gemaakt.” Er horen ook nog treinsporen met treinen bij, maar die zie je niet op de foto.

Met de hele familie bouwen

“Al op mijn vierde spaarde ik Lego. Ik kreeg het ook ieder jaar op verjaardagen. Op mijn vijfde bouwde ik mijn eerste legotrein.” We zien heel veel bouwwerken van Jesper en op dit moment is hij bezig om een pretpark te bouwen. De draaimolen en de rollercoaster zijn al zo goed als af. “De draaimolen wil ik twee keer zo groot maken, dus daar ga ik nog mee aan de slag.” Ook zijn ouders en zus helpen mee met bouwen. “Mijn vader speelde als kind wel met Lego, maar sinds ik met Lego ging bouwen, is het bij hem ook weer helemaal opgebloeid”, vertelt Jesper.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jespers Steentjeswinkel

Speciale sets

Daarnaast helpt zijn familie ook met zijn bedrijf, Jespers Steentjeswinkel. “Mijn moeder helpt met de administratie en mijn zus met de inkoop/verkoop en social media.” Jesper krijgt bestellingen uit het hele land. Deze laat hij bezorgen, maar kunnen ook bij hem thuis afgehaald worden. Hij heeft ook een aantal aparte sets. Waaronder een set die in 2015 aan alle personeelsleden van Lego is uitgedeeld met een kerstkaart. En een set van het Lego House. “Dit is een boom die ook in de thuisbasis van Lego, Billund in Denemarken en is alleen daar te koop.”

Technicus

Op dit moment is Jesper bezig met zijn laatste jaar van de opleiding Technicus Mobiele Werktuigen. Hiernaast werkt hij bij Van Den Heuvel in Werkendam, waar hij na zijn opleiding fulltime aan de slag gaat. “Maar het verkopen van Lego en naar beurzen gaan blijf ik doen. Het is heel leuk naast mijn werk en studie en zo verdien ik ook nog wat bij. En als ik naar een beurs ga, dan gaan mijn ouders en zus ook mee.” Een gezellig familie-uitje dus!

Het volgende Woerdense icoon

Welk Woerdens icoon Jesper nog wil bouwen? “Dan kies ik voor Het Kasteel. Of toch misschien de Bonaventurakerk. Dat zijn grote gebouwen en die hebben wel iets meer ruimte nodig dan het station.” Nou Jesper, ga zo door! Wij genieten al van het station!


Station Woerden van lego

Supervet! Woerdenaar bouwt station Woerden na met Lego

Hoe leuk is dit! Woerdenaar Jesper heeft ons eigen station Woerden nagemaakt met Lego. Je ziet onder...
Jan Annalies de Leeuw bakkerij Zegveld

Jan en Annalies hebben een hele oude bakkerij en vertellen over hun eerste ontmoeting

Van alle mooie bedrijven die we in Woerden hebben, zijn sommige zo oud, dat ze bij het 'assortiment'...
Jan's Steen Woerden Jan Pennewaard

Woerdenaar Jan heeft van Lego zijn werk gemaakt

De kans is heel groot dat je na het lezen van dit artikel naar de zolder rent op zoek naar... Lego! ...

Meer over Jespers Steentjeswinkel ontdekken?

Jespers Steentjeswinkel speciaalzaken

Nu openHele dag

, Woerden

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.