Jeannette bezorgt kinderen de dag van hun leven: ‘Na een feestje hangen de kids om mijn nek’

Door Jurgen Rupschus 8 maart 2019

Als er ergens geschminkt moet worden, dan is Jeannette Schoonfeld één van de eersten die wordt gevraagd. Je hebt haar ongetwijfeld weleens gezien op bijvoorbeeld de VakantieWeek of Koningsdag. Ze is druk met feestjes organiseren, maar haar eigen verjaardag viert ze eigenlijk nooit. Onlangs is ze uitgeroepen door Woerdense powervrouw met een eigen zaak 2019 en wij gingen bij haar langs.

De geboren Woerdense geeft door het hele land kinderfeestjes en vorig jaar opende ze een beautysalon voor kinderen. Voordat ze hiermee begon, werkte ze als oppas in een artsengezin en werkte ze onder andere bij de bakker en kledingwinkels. In haar leven zijn kinderen altijd al de rode draad geweest. Jeannette en haar man hebben zelf drie kinderen.

‘Op het gegeven moment zaten al die jongens met My Little Pony-spullen te spelen’

Met de paplepel ingegoten

En kinderen vermaken, dat is eigenlijk al met de paplepel ingegoten. “Mijn vader was altijd al bezig om kinderen te entertainen als ballonkunstenaar. Ik heb nog altijd een spel van hem dat hij vroeger veel gebruikte en zijn ballonpomp. Hij overleed op jonge leeftijd en heeft niet meegemaakt wat ik nu allemaal doe. Wat zou ik ontzettend graag willen weten hoe hij mijn werk had gevonden.”

(Lees verder onder de foto)

Jeannette Schoonfeld Colours4kids Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Oppas in artsengezin

Jeannette heeft voor boekhouder gestudeerd, maar op een kantoor zitten was niks voor haar. “Dat heb ik een tijdje geprobeerd, maar ik vond het veel leuker om mensen te helpen. Dus toen ging ik werken bij verschillende winkels. Ik was ongeveer 20 jaar toen het idee van au pair worden op mijn pad kwam. En dat wilde ik graag in Amerika doen.” Maar dat was nogal een grote stap, dus ging ze eerst in Woerden oppassen, op de kinderen uit een artsengezin.

‘Ik wilde een roze droomwereld waar ze binnenkomen en zeggen: ‘wauw, hier voel ik mij lekker”

Heftige periode

“Laat ik dat eerst proberen, dacht ik. Ik paste op drie meiden een aantal dagen in de week. En dat proberen werd iets langer dan gedacht, want ik ben er lang gebleven. Uiteindelijk heb ik vijftien jaar op die meiden gepast. Nog steeds heb ik contact met de meiden, ik was een soort tweede moeder voor ze.” In die vijftien jaar waren er ook heftige momenten. “De vader in het gezin overleed op jonge leeftijd. Dat had op ons allemaal veel impact en het was een heftige periode. In die periode ving ik de kinderen op. En niet lang daarna overleed mijn eigen vader. Ook op vrij jonge leeftijd. Toen waren de meiden er voor mij.”

(Lees verder onder de foto)

Colours4kids beautysalon4kids
Foto: Colours4kids

Schminken

Na vijftien jaar hadden de drie meiden geen oppas meer nodig en ging Jeannette als gastouder aan de slag. “Dit heb ik ongeveer vijf jaar gedaan. In die periode begonnen mijn man en ik met het verhuren van springkussens (Jump4kids). En we kregen steeds meer de vraag: ‘heb je er niet iets bij?’ Ja, wat kunnen we daar nou bij gaan doen?

Ik kan heel goed dingen natekenen, dus schminken leek mij leuk. Dat was in het begin natuurlijk heel spannend, want je bent op iemand anders’ gezicht iets aan het tekenen. Maar de klik met de kinderen was er meteen en ik kreeg er veel voor terug. Ik heb verschillende cursussen gevolgd, want als ik het wilde doen, dan wilde ik het wel goed doen”, vertelt Jeannette.

Heb je er nóg iets bij?

Kleuren en kinderen… de naam Colours4kids was snel bedacht. Het schminken deed ze eerst nog onder de naam van Jump4kids, maar haar buurman bracht haar op het idee om een eigen bedrijf te starten. “Dat kan ik toch niet, dacht ik nog. ‘Ga gewoon naar de kvk en doe het gewoon’, zei mijn buurman. Op 1 mei 2013 heb ik mij ingeschreven. En mensen vroegen alweer: ‘heb je er niet nóg iets bij (naast het schminken)?’ Tijdens het schminken stonden de kids altijd keurig te wachten in een rij. Ik wilde ze aan het werk zetten en ik ging er knutselworkshops bij doen. Nu bied ik complete kinderfeestjes aan bij mensen thuis door heel het land en hier in Woerden op locatie.”

(Lees verder onder de video)

 

Ouderwetse kinderfeestjes

Jeannette startte in een tijd dat mensen nauw lette op de portemonnee. “Iedereen deed qua geld een stapje terug en ging back to basic. Kinderfeestjes thuis vieren werd weer populairder en nu doe ik dat door het land.” Een droom van Jeannette was een eigen beautysalon voor kinderen. “Ik wilde een roze droomwereld waar ze binnenkomen en zeggen: ‘wauw, hier voel ik mij lekker’. Een jaar geleden vond ik een pand waar ik al lang naar op zoek was. Met opslag voor de springkussens, maar ook ruimtes voor onder andere de salon. Ik zag het meteen al helemaal voor mij.”

Elk feestje is anders

Ik vind het zo geweldig dat ik ergens als vreemde binnenkom en na het feestje hangen de kinderen om mijn nek. Bij sommige kinderen ben ik voor de vijfde keer terug geweest. Het is echt genieten om de kids te entertainen. Elk feestje is ook weer anders en dat maakt het ontzettend leuk. Ik had eens een feestje voor jongens met lego als thema. En op het gegeven moment zaten al die jongens met My Little Pony-spullen te spelen. Onwijs grappig toch!”


Lees ook:

Jack Visser Jacks Cheese Woerden

Jack heeft zijn eigen kaashandel: ‘Geweldig om mijn kazen overal ter wereld in de winkel te zien’

Die Nederlandse kazen, daar zijn we met z'n allen natuurlijk hartstikke dol op. Jack Visser (35) had...
Binnenkijken bij Grozette open dag

Binnenkijken bij Grozette: ‘Het voelt hier echt als één grote familie’

Dat kaas en Woerden hand in hand gaan, zien we in de hele stad terug. Tijd om eens binnen te kijken ...
Dennis Teulings Pro Lion

Woerdenaar Dennis emigreerde op zijn veertiende en handelt nu in retro voetbalshirts

Als je mag werken voor voetbalclubs als Manchester United en Barcelona; man, wat heb je dan een toff...

Meer over Colours4kids Partyplanner Woerden ontdekken?

Colours4kids Partyplanner Woerden entertainment

Nu openHele dag

Kattegat 8D, Woerden

Bekijk meer:entertainment

adv.