Hans heeft een fietsenwinkel en denkt nog lang niet aan stoppen: ‘We gaan gewoon lekker door’

Door Jurgen Rupschus 9 november 2018

Sta je op een dag hard te werken in je winkel, hoor je opeens van iemand dat er een gerucht rondgaat dat je pand te koop staat. Het overkwam Hans van Tweewielercentrum Hans Voorn. “Dit is al maanden aan de gang. In juni hoorden we al van verschillende mensen dat we ‘schijnen te gaan stoppen’. Daar werden we sikkeneurig van, want dat klopt gewoon niet”, vertelt Hans.

“Gisteren hoorden we van iemand dat ons pand te koop staat. Diegene had dat ergens op straat gehoord. Daar werd ik best boos om en daarom heb ik op Facebook laten weten dat dit echt niet klopt. We gaan niet stoppen, het pand staat niet te koop en we gaan gewoon lekker door!”, vertelt Hans ons. Maar waar zo’n gerucht dan vandaan komt? Hans: “Ik zou het niet durven zeggen. Het verhaal is zijn eigen leven gaan leiden. In dit gedeelte van de Voorstraat staan aardig wat lege winkelpanden en dan gaat er ook nog zo’n gerucht rond. Dat kunnen we er echt niet bij hebben.”

Sinds 1956 in de binnenstad

De fietsenwinkel zit al sinds 1956 in de Woerdense binnenstad. Ooit begon de winkel op de plek waar nu Stoof Tweewielers zit in de Voorstraat. “Destijds kwam de Boerenleenbank daar te zitten en in 1968 verhuisden wij naar de plek waar we nu zitten, aan de andere kant van de straat. Op mijn zestiende werkte ik al in de winkel voor mijn vader Herman. Dat vond hij heel fijn, want hij was naast zijn werk ook brandweercommandant in Woerden. Als hij dan weg moest, kon ik de werkzaamheden overnemen.”

(Lees verder onder de foto)

Hans Voorn Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Zo leerde Hans Anneke kennen

Samen met zijn vrouw Anneke is Hans de eigenaar van de fietsenwinkel. “Vroeger had in je in de Achterstraat jongerensoos Trefpunt. Ik vond Anneke toen al heel leuk, maar het kwam er maar niet van. Totdat ik een keer vanuit het Trefpunt naar huis liep en daar stond ze in de Jan de Bakkerstraat met haar fiets en haar licht deed het niet. Ik zei: ‘hé, ik ben fietsenmaker’. En nu zijn we al bijna veertig jaar getrouwd.”

‘Ik zei: ‘hé, ik ben fietsenmaker’. En nu zijn we al bijna veertig jaar getrouwd’

Geweldig verhaal

Als je zo lang fietsenmaker bent, dan maak je natuurlijk ontzettend veel mee. Hans: “Er kwam eens een vrouw binnen met een Gazelle-fiets. Zij vertelde dat ze haar fiets niet meer van het slot kreeg. En inderdaad, de sleutel paste niet, want die hoorde niet bij die fiets. Even later kwam er een andere vrouw binnen met hetzelfde probleem en dezelfde fiets.

En nou komt het, later kwam er nóg een vrouw met dezelfde fiets en haar sleutel paste ook niet. Ze hadden dus elkaars fietsen meegenomen, want dat waren dezelfde fietsen met dezelfde kleur. Ze zijn alledrie naar mijn winkel gekomen. Heel bijzonder en dat maak je natuurlijk nooit meer mee.” De vrouwen gingen uiteindelijk met hun eigen fiets weer naar huis.

Gebak

Hans: “We merken dat ons werk en service op prijs worden gesteld. Soms krijgen we een bloemetje of zelfs gebak. Afgelopen zomer kon ik geen gebak meer zien haha, maar die waardering is natuurlijk heel leuk.”

Nieuwe woning en appartementen boven winkel

Hans heeft heel lang boven zijn fietsenwinkel gewoond, maar hij is kortgeleden verhuisd en woont nu met zijn vrouw Anneke net buiten de Singel. “Afgelopen weekend hebben we voor het eerst in onze nieuwe woning geslapen. De woonruimte boven de fietsenwinkel, dat worden twee appartementen die in de verhuur gaan. Ook gaan we in het voorjaar een nieuwe winkelpui laten plaatsen.” Er gaat dus wel wat gebeuren, maar de fietsenwinkel blijft gewoon op zijn plek.

Bakkerij van Leeuwen Woerden

Deze zaken in de binnenstad zitten het langst op hetzelfde stekkie

In Woerden is het soms een komen en gaan (inclusief verhuizingen) van winkels. Maar we hebben ook wi...
Mohamed van Karit Woerden jurylid Heel Woerden bakt

Mo heeft een patisserie: ‘Ik denk dat er veel verborgen baktalent rondloopt in Woerden’

Wie wordt er nou niet blij van taart? In Woerden hebben we gelukkig veel plekken waar we heerlijke t...


Meer over Tweewielercentrum Hans Voorn ontdekken?

Tweewielercentrum Hans Voorn

fietsenwinkels

Nu gesloten08:00 - 18:00

Voorstraat 12, Woerden

Bekijk meer:fietsenwinkels

adv.