Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemaakt door Ricardo: de plafonds van AnnexCinema en het Kaaspakhuis

Door Jurgen Rupschus 15 juni 2018

Als je een ruimte binnenkomt, dan kijk je er niet direct naar. Maar toch hangt het boven je hoofd. Juist, het plafond! Die plafonds moeten natuurlijk ooit door iemand zijn gemaakt. In Woerden hebben we een familiebedrijf dat dit al heel lang doet. Ricardo Hoogenboom heeft het werk van zijn vader overgenomen en komt op hele leuke plekken.

Als je in een filmzaal van AnnexCinema zit of het Kaaspakhuis bezoekt, kijk dan gewoon even omhoog. Want vanaf nu weet je dat de plafonds zijn gemaakt door een Woerdens bedrijf. Leuke weetje toch! Ook de plafonds in de muzieklokalen van Het Klooster, bij Van Tuijl Meubels in de Rijnstraat en Lederland in Utrecht komen van de hand van Ricardo.

Weg uit de Leidsestraatweg

Het bedrijf Hoogenboom Plafonds van Ricardo gaat binnenkort verhuizen naar de Klompenmakersweg, maar zat de afgelopen veertig jaar in de Leidsestraatweg. Misschien ben je weleens langs de showroom van Ricardo gelopen of gereden. “Mijn vader Leo startte het bedrijf in 1975 in Gouda. Drie jaar later zijn we naar Woerden verhuisd. Dat we nu anno 2018 verhuizen naar een nieuw en groter pand, vind ik echt geweldig. Onze nieuwe woning wordt ernaast gebouwd, dus ik ben zo meteen in drie stappen op mijn werkplek haha.”

Hoogenboom Ricardo leo
Ricardo met zijn vader Leo. Foto: indebuurt Woerden

Timmerman vs plafonneur

Ricardo was de jongste gediplomeerde plafonneur van Nederland. Een plafonneur is iemand die dus plafonds maakt, voor als dat nog niet duidelijk was. Maar voordat zijn vader vroeg om bij hem te werken, had Ricardo daar helemaal geen interesse in. Hij wilde de kant van timmerman op. “Maar toen ik op 16-jarige leeftijd klaar was met de lts, wilde ik toch iets doen. Stilzitten was niks voor mij. Dus heb ik een half jaar voor mijn vader gewerkt. Alleen om door te groeien, had ik meer ervaring nodig. Mijn vader had te weinig werk voor twee man en het leek hem goed voor mij om een brede basis aan ervaring op te doen.”

‘Later wil ik plafonds maken net als papa. En dj worden’

Goede leerschool

Dus ging Ricardo ergens anders meer ervaring opdoen. “Dit deed ik bij aannemer Martien Spruit in Woerden. Voor mij was dit echt een goede leerschool. Met veel meer ervaring ging ik in 1998 weer bij mijn vader werken.” En in 2012 nam hij zelfs de zaak over.

Zwart plafond

Het allerleukste is voor Ricardo het contact met de mensen. Hij heeft niet alleen te maken met bedrijven of instellingen, maar ook met particulieren. “Klanten komen blanco binnen en willen bijvoorbeeld een zwart plafond in de badkamer. Dan vind ik het erg leuk om te adviseren en mee te denken over de ruimte. Want een plafond is toch bepalend voor de sfeer. En je hebt de keuze uit 44 kleuren voor plafonds, hoewel in de praktijk het vaak tussen een stuk of acht kleuren gaat.”

Hoogenboom plafonds e4u entree
Het plafond van dit kantoorpand van E4U is ook door Ricardo gemaakt. Foto: Hoogenboom Plafonds

Wat is er anders?

Ricardo: “Wat ik vaak meemaak is dat, in panden waar geen goed plafond hangt, de akoestiek niet goed is. Dan bel je bijvoorbeeld met iemand en dan denken ze aan de andere kant van de lijn dat je in een badkamer of in het toilet staat. Het klinkt hol. En na het plaatsen van een nieuw plafond komen de mensen weer terug en zeggen ze: ‘hé, we kunnen elkaar weer goed verstaan!’. Maar ze hebben geen idee wat er nou anders is. Dat is best grappig.”

Volgende generatie

Ricardo heeft de zaak van zijn vader overgenomen. Gaat hij het stokje doorgeven aan de volgende generatie? “Nou, mijn zoontje Bart van negen vindt het geweldig om mee te gaan in de hoogwerker. ‘Hoger, hoger’, zegt hij dan steeds haha. En hij zei laatst: ‘Later wil ik plafonds maken net als papa. En dj worden’. Geweldig, maar mijn vrouw Maaike en ik gaan hem natuurlijk niet pushen. Hij mag later zelf bepalen wat hij gaat doen.”

Sander en Willemijn van Arthur & Willemijn

Sander en Willemijn vinden Woerden een warm bad en vertellen meer over hun winkel

Als je één van de winkels van Arthur & Willemijn binnenloopt, dan kijk je je ogen uit. De dameskledi...
Dirk-Jan Overaldouchen.nl Woerden

Dirk-Jan zorgt dat je overal kunt douchen: ‘Ik werd eerst door iedereen uitgelachen’

Dirk-Jan van der Landen had een geweldig idee: douchecabines verhuren aan mensen die gaan verbouwen ...

Meer over Hoogenboom Plafonds ontdekken?

Hoogenboom Plafonds klusbedrijven

Leidsestraatweg 14a, Woerden

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.