Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

What the Fudge! Dit is wat er schuilgaat achter de winkel van Lieke en Patricia in de Rijnstraat

Door Kirsten Bliekendaal 12 november 2020

Dat is slim bedacht! Grafisch Buro Fudge aan de Rijnstraat heeft altijd wat lekkers in huis. Ze verkopen er niet alleen marketing en communicatie, maar ook – hoe verrassend: Fudge. Wij vroegen ons af wat was er eerst? Eigenaren Patricia van Hall en Lieke Lukassen vertellen.

Een winkel-aan-kantoor noemen Patricia en Lieke hun bijzondere combinatie van Fudge- en theewinkel met grafisch bureau. Het was in september dit jaar toen er plotseling een bord met daarop in sierlijke letters het woord Fudge naast ijssalon Luciano stond. Voorbijgangers stoppen sindsdien regelmatig om nieuwsgierig naar binnen te kijken, of te stappen. “We zijn eigenlijk heel stilletjes open gegaan,” bekent Patricia. “We hadden gewoonweg geen tijd voor een grote opening, bovendien is het er ook de tijd niet naar.”

Tekst gaat verder na foto

Het bord valt nogal op in de Rijnstraat Foto: Kirsten Bliekendaal

Reuring

Vanaf de Rijnstraat gezien is Fudge een winkel met koekjes, thee en fudge. Kijk je verder door naar achter dan ontdek je ook een kleine kantoortuin. “Ruim een jaar geleden zijn we gestart met Buro Fudge. Een grafisch bureau dat de communicatie en marketing verzorgt voor ondernemers en particulieren”, legt Lieke uit. Beide werkten een jaar geleden nog bij de HALL. ” Dat was heel erg leuk, maar ik deed daarnaast ook marketingwerk voor het Stadshart. Het werd mij te veel en ik moest iets laten vallen,” zegt Patricia. “Ik vond het moeilijk om te kiezen. Toen kwam mijn man met het idee om een eigen bedrijf op te starten zodat ik voor beiden kon blijven werken, maar wel op mijn eigen manier.” Patricia vroeg Lieke om mee te gaan. “We zijn toen gestart met een kantoor op het industrieterrein, we misten de reuring van de horeca,” zegt Lieke. Toen het pand in de Rijnstraat vrij kwam trokken de twee naar de stad. “Alleen een kantoor in een winkelstraat dat vonden we niet kunnen, er moest dan toch ook een winkeltje bij.”

Plakkerig

De keuze voor het verkopen van Fudge klonk hen nogal logisch in de oren. “We serveerden altijd al fudge aan onze klanten. Je kan toch geen koekje bij de thee geven als je Buro Fudge heet,” zegt Patricia. Overigens komt die naam niet voort uit hun voorliefde voor de plakkerige lekkernij. “Goede verhalen blijven plakken, dat willen we met ons bureau bereiken. Fudge plakt ook op een prettige manier, dus vandaar onze naam.” De Fudge wordt gemaakt door de HALL. “We hebben zo’n twaalf soorten. Welke ik het lekkerst vind? De kristaljon variant en we hebben er een met amaretti en baileys.” Lieke: “Witte chocolade met limoen en roze peper blijft mijn favoriet. Gelukkig zijn we beiden niet zulke snoepers, anders was het wel een uitdaging geworden om hier te werken.”

Tekst gaat verder na foto

Of scoor Fudge bij Buro Fudge
Koekjes omdat de blikjes er zo mooi uitzien
De winkel
Achter de winkel is het kantoor
Bord met Fudge

 

Wat wel regelmatig uit de winkel wordt gebruikt, is de thee. “Dat is echt helemaal mijn ding,” zegt Patricia. “Bij de HALL hadden ze altijd van de lekkere thee uit Parijs. Deze was nergens anders te verkrijgen inNederland. Toen ze sloten vanwege corona miste ik mijn thee. Het verbaasde mij dat er nauwlijks losse thee in Woerden te verkrijgen is. Vanuit dat idee, en mijn lichte theeverslaving verkopen we ook thee, rechtstreeks uit Parijs.” En omdat fudge en thee wel heel magertjes is voor een volwaardige winkel, namen ze ook koekjes en chocolade in het assortiment op. “Eerlijk gezegd vullen we de winkel vooral met dingen die lekker smaken én er leuk uit zien, daar komt toch onze liefde voor het grafische om de hoek kijken,” zegt Patricia met een lach.

Mentaliteit

Patricia: “Sommige Woerdenaren kennen ons van de winkel, andere weer van ons buro. We hebben bijvoorbeeld het Woerdens Kwartet vormgegeven en hebben veel gedaan voor de Snertweek.” Lieke: “De afwisseling van de opdrachten maakt het zo leuk. Maar het belangrijkste zijn de mensen waar je mee samenwerkt.” In Woerden zit dat volgens de twee wel goed. “Op een of andere manier is hier de mentaliteit van vroeger blijven hangen. Toen was Woerden nog een vesting en moest je alles samen doen. Dat saamhorigheidsgevoel is hier heel sterk”, zegt Patricia. “Dat vind ik echt heel fijn aan Woerden.”

Hier vind je alles over het buro. De winkel vind je op Rijnstraat 36b.

Lees meer

Alwin en Elma helpen Woerdenaren in geldnood: ‘Achter een schuld zit vaak een groter probleem’

Gelukkig word je er niet van zeggen ze, maar heb je te weinig geld om van rond te komen dan kan dat ...

Dit nieuwe wijkinitiatief geeft Woerdenaren een stem: ‘je moet alleen wel binnen de Singel wonen’

Snel bij zijn! Bij deze webshop krijgen Woerdenaren tot 80% korting op merkkleding

 

adv.