Fotograaf Joeri Kemp: ‘Ik zie mijzelf als een clown achter de camera’

Fotograaf Joeri Kemp uit Woerden
Foto: indebuurt Woerden

In Woerden zijn we goed in ondernemen. Deze ondernemer verstopt zich vaak achter de camera. Misschien heb je hem al eens zien rondhuppelen tijdens de VakantieWeek of heb je een van zijn prachtige plaatjes via social media voorbij zien komen. Deze week gaan we langs bij de Woerdense fotograaf Joeri Kemp (24).

Joeri noemt zichzelf een lifestyle-fotograaf. Hij maakt onder andere foto’s van bruiloften en doet familie- en loveshoots. “Ik zie mijzelf als een clown achter de camera. Altijd druk en happy. Mensen aan het lachen maken en ze echt als zichzelf op de foto zetten is mijn doel.” Maar Joeri doet nog veel meer.

Student, docent en fotograaf

Naast fotograaf geeft Joeri ook nog les op een middelbare school in Nieuwegein. “Ik zou gestoord worden als ik iets fulltime moet doen. Ik heb zelf gymnasium gedaan op de middelbare school. Grieks en Latijn vond ik toen al mooie vakken. Telkens weer de puzzel oplossen van: wat betekent dat nou. Ik vind het daarnaast een belangrijke taak om voor de klas te staan. Ik kan mijn enthousiasme voor taal overbrengen en kinderen meer leren nadenken. Dat ik in Woerden woon is extra mooi, want ik ben een groot fan van de Romeinen.”

‘Als de leerlingen een toets hebben, dan pak ik mijn laptop en ga ik met mijn foto’s aan de slag’

CAC-master en foto’s bewerken in de les

Joeri schijnt ook een strenge leraar te zijn… toch? Joeri: “Als de leerlingen een toets hebben, dan pak ik mijn laptop erbij en ga ik met mijn foto’s aan de slag. Dan doe ik net alsof ik toetsen nakijk, maar dan ga ik lekker mijn foto’s bewerken. Af en toe kijk ik heel streng over de laptop heen, zodat het lijkt alsof ik iedereen in de gaten houd.”

Lesgeven en fotograferen, Joeri rent van hot naar her. En daarnaast is hij ook nog een studie aan het afronden. “Ik ben nu mijn scriptie aan het schrijven voor de masterstudie Classic and Ancient Civilization aan de Universiteit van Leiden, kortweg CAC.”

Fotograaf Joeri Kemp Woerden
Facebook was (en is) voor mij een gratis etalageruit, want zo kon ik mensen om feedback vragen. Zo is het voor mij begonnen en bleef ik maar gaan en gaan.” Foto: indebuurt Woerden

Klik klik: verslavend geluid

Op zijn twaalfde kreeg Joeri zijn eerste cameraatje in handen. “Toen wist ik nog niet wat ik ermee aan moest. Daarna heb ik een hele tijd niets gedaan met foto’s maken. Maar altijd tijdens de vakantie vond ik mensen met camera’s en grote lenzen prachtig om te zien. Dat geluid dat die camera maakt, geweldig en verslavend. In 2010 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Toen ben ik er serieus mee aan de slag gegaan”, vertelt Joeri.

‘En toen hoorde ik een stem: meneer, wat zijn we aan het doen?’

Jeugdheld Marco Borsato op WvW

“Vorig jaar maakte ik foto’s tijdens de Woerdense VakantieWeek van het optreden van Marco Borsato. Hij is toch een beetje mijn jeugdheld. Het is de muziek die mijn moeder draaide toen ik nog in de box lag. De volgende ochtend heb ik er een paar op Facebook gezet. Diezelfde middag kreeg ik een bericht van de assistent van Marco. Ze vertelde dat Marco mijn foto’s heeft gezien en ze heel gaaf vond. En of ze de foto’s voor Marco’s social media mogen gebruiken. Ja, natuurlijk!”, was het antwoord van Joeri.

Joeri Kemp fotografie Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Betrapt door de politie

“Toen ik net begon met fotografie was ik aan het experimenteren met avondfotografie. De huizen bij Defensie-eiland stonden er nog niet, dus ik had vanaf Café Victoria een mooi uitzicht op de Bonaventurakerk. Ik was mijn statief vergeten, dus ik legde mijn camera op mijn handschoenen. Ik stond daar met mijn rug naar het café, kijkend naar de camera die ik op aan de rand van het water had gelegd. En toen hoorde ik een stem: meneer, wat zijn we aan het doen? Dat was de politie. Ze dachten dat ik aan het wildplassen was”, vertelt Joeri lachend.

Zien we Joeri nog bij de VakantieWeek? “Nee, dit jaar niet. Ik vlieg dan namelijk naar Hongarije om foto’s te maken van een bruiloft. Mijn eerste bruiloft in het buitenland, heel tof. Maar volgend jaar sta ik natuurlijk weer op het Exercitieveld.”

Ondernemer uitgelicht

Elke week bezoekt indebuurt een ondernemer. Heb je die van vorige week gemist? Lees hier het artikel van kattenoppas Gerda Schutter.

Joeri Kemp Fotografie

5,0
(16)

Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Joeri Kemp Fotografie

5,0
(16)

Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Joeri Kemp Fotografie

5,0
(16)

Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Voor bijzondere cadeautjes moet je hier zijn in Woerden: ‘We maken alles zelf’”

Voor bijzondere cadeautjes moet je hier zijn in Woerden: ‘We maken alles zelf’

Ga naar “Bij dit bezorgrestaurant in Woerden bestel je uit zes keukens tegelijk: ‘We maken alles zelf’”

Bij dit bezorgrestaurant in Woerden bestel je uit zes keukens tegelijk: ‘We maken alles zelf’

Aangeboden door Qredits

eric qredits
Ga naar “Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat”

Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50”

dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen